Ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Paul Pacuraru, se considera o victima a bataliei dintre palate si spune ca toate acuzele care i se aduc reprezinta doar un joc politic.

"Victima sistemului"

Dupa ce a aflat ca a fost citat de Departamentul National Anti-Coruptie (DNA), fiind unul dintre cei opt fosti si actuali ministri in cazul carora s-a dat avizul urmaririi penale in mai multe dosare, Paul Pacuraru ne-a spus ca toate acuzatiile care i se aduc nu sunt decat pure speculatii reprezentate de un joc politic dus pe seama bataliei dintre palate. "Va spun drept, nu este nicio placere sa fii politician si sa detii o asemenea functie in Romania, la ora actuala. Toata aceasta chestiune este doar un joc politic si tind sa cred ca la ora actuala am ajuns un pion in aceasta lupta dintre palate", a amintit ministrul Muncii.

Liberalul Pacuraru nu recunoaste nicio acuzatie dintre cele care i se aduc, afirmand ca ceea ce i se imputa nu are substanta, nu reprezinta un lucru concret, iar, conform avocatului sau, documentul respectiv nu contine nimic incriminator la adresa sa, motiv pentru care nu stie inca daca se va prezenta, sau nu, saptamana viitoare, la DNA. "Nici nu va confirm, nici nu va infirm daca voi merge sau nu la DNA saptamana viitoare, exista un avocat si se va stabili", a mai spus Paul Pacuraru.

Acuzatiile "tacite"

Ministrul Pacuraru spune ca tot ce i se imputa in acest caz este acea aprobare tacita a unor posibile servicii oferite de liberalul Dan Ilie Morega, acuzatii care lui Pacuraru nu i se par deloc plauzibile. "Doar asta au, este tot ce au si ma acuza de aprobare tacita", a spus Paul Pacuraru, subliniind ca nu exista elementele vreunei infractiuni si fiind ferm convins ca este vorba de coruptie zero, cu un prejudiciu tot zero.

Circuitul dosarului

Urmarirea penala a ministrului Muncii a inceput la data de 24 septembrie 2007, cand procurorul sef al Directiei Nationale Anti -Coruptie l-a sesizat pe Traian Basescu pentru a cere urmarirea penala fata de Nicolae Paul Anton Pacuraru, ministrul Muncii Familiei si Egalitatii de Sanse, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. Totodata ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, a transmis saptamana aceasta la DNA si DIICOT actele primite de la Presedintie pentru cei opt actuali si fosti ministri, intre care se numara si ministrul galatean Paul Pacuraru, pentru inceperea urmaririi penale.