Cautare

632 de rezultate pentru "infractiuni" (2.95 secunde)
Perchezitiile au fost efectuate in baza autorizatiilor emise de Tribunalul Bucuresti, pentru punerea in aplicare a unor mandate de aducere, ocazie cu care au fost depistate si conduse la sediul Politiei Capitalei unsprezece persoane, membre ale unei grupari infractionale despre care existau date ca au savarsit infractiuni cu violenta (ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice si vatamare corporala grava), fiind implicati in mai multe altercatii cu membrii altor grupari, pe fondul unor rivalitati locale.
Conducatorul auto a fost condus la Institutul National de Medicina Legala pentru recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. S-a intocmit dosar de cercetare care va fi inaintat spre solutionare Biroului Cercetari Infractiuni Rutiere din cadrul Brigazii Rutiere.
S-a intocmit dosar de cercetare care va fi inaintat spre solutionare Biroului Cercetari Infractiuni Rutiere din cadrul Brigăzii Rutiere.
"Din cercetarile efectuate pana in prezent de politistii din cadrul BCCO Craiova - Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice a rezultat faptul ca acestia fac parte dintr-un grup infractional organizat, cu ramificatii in Romania, Ungaria si Bulgaria, care se ocupa cu contrafacerea de documente de identitate, utilizate in comiterea de infractiuni cu carti de credit contrafacute, sau pentru persoane aflate in urmarirea politiei ori cu interdictii de a parasi tara.
Un alt aspect semnificativ este faptul ca, in acest an, au fost retinute in vederea suspendarii 2.095 permise, cu 258 mai multe fata de perioada similara a anului 2012, iar politistii au constatat 499 infractiuni la regimul circulatiei, cu 141 mai multe fata de 2012.
Fratii Andrew si Tristan Tate au fost retinuti luni seara, in baza unor mandate europene de arestare emise in Marea Britanie. Ei sunt acuzti de infractiuni sexuale pe teritoriul Marii Britanii.
Acesta a fost arestat de structura centrala a PNA in aprilie 2003 pentru mai multe infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice, din care pentru o parte a fost trimis in judecata (prin rechizitoriul emis in dosarul nr.
Considerand ca asociatia se face vinovata, in cazul lor, nu doar de calomnie, ci si de asociere pentru savarsirea de infractiuni, oamenii lui Voiculescu au anuntat ca vor recurge oricum la justitie, acuzandu-i pe autorii listelor ca nu reprezinta decat "un grup tainic de calomniatori", "ascunsi sub denumiri derutante", care "au revitalizat anonima".
Potrivit purtatorului de cuvant al PSD, daca exista posibilitatea savarsirii unor infractiuni, a traficului de influenta, institutiile statului sunt cele care trebuie sesizate, pentru lua masuri.
Alianta cere acestei institutii cercetarea membrilor BEC sub aspectul comiterii infractiunilor de abuz in serviciu impotriva intereselor statului in forma agravanta, de fals material in inscrisuri oficiale, de fals intelectual, de actiuni impotriva ordinii constitutionale, complot, comunicare de informatii false si asociere pentru savirsirea de infractiuni, toate fiind prevazute de Codul penal.
Si acesta nu este singurul dosar in care Nicolae Marghiol este cercetat pentru comiterea unor astfel de infractiuni. Dovada sunt altele - dosarul nr.
Ciuhandu a apreciat ca in aceasta categorie de incercari de “iertare a celor vinovati de infractiuni grave“ se inscriu atat tergiversarile de judecare si condamnare definitiva a criminalilor din decembrie 1989, cat si recenta tentativa a lui Ion Iliescu de a-i elibera pe acestia si pe Miron Cozma prin gratiere.
Intrebat daca sanctiunea ar trebui sa-i priveasca pe membrii CNSAS care s-ar face raspunzatori de furnizarea de informatii sau si de cei care le primesc, senatorul a raspuns ca in Codul penal se prevede ca, in cazul unei infractiuni, pot exista autori si coautori.
Intrebat daca sanctiunea ar trebui sa-i priveasca pe membrii CNSAS care s-ar face raspunzatori de furnizarea de informatii sau si de cei care le primesc, senatorul a raspuns ca in Codul penal se prevede ca, in cazul unei infractiuni, pot exista autori si coautori.
Decizia sefului statului are la baza concluziile raportului intocmit de Comisia speciala instituita in urma sesizarii facute de Parchetul General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru analiza plangerilor penale formulate de consilierul prezidential Adriana Saftoiu si de deputatul Eugen Bejinariu, referitoare la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei de catre ministrul apararii.
Pentru prima data dupa 1989, mai multi demnitari de rang inalt au putut fi anchetati, iar toti cei care au comis infractiuni au inteles ca nu mai pot ramane deasupra legii.
Pana la sfarsitul lunii viitoare, Guvernul s-a angajat sa trimita Parlamentului un proiect de lege privind evaziunea fiscala, prin care sunt marite amenzile, iar o serie de contraventii devin infractiuni si vor fi pedepsite cu inchisoarea.
Tot infractiuni sunt tiparirea si utilizarea de buletine de vot false, introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine fata de cele votate de alegatori, falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale, precum si utilizarea unui act de identitate nul sau fals, dar si atacul prin orice mijloace asupra localului sectiei de votare, furtul urnei sau al documentelor electorale, ruperea sigiliilor, deschiderea urnelor inainte de ora stabilita pentru inchiderea votarii, precum si utilizarea urnei speciale in alte conditii decat cele prevazute de lege.
In denunt, Basescu este acuzat de savarsirea mai multor infractiuni prevazute in Codul Penal, in cazul apartamentului din Strada Mihaileanu, iar Parchetul ICCJ este rugat ca, in acest caz, sa procedeze “conform Constitutiei si legilor“.
In proiect se stipuleaza ca sunt de competenta Parchetului Anticoruptie acele infractiuni care, indiferent de calitatea persoanelor care le-au comis, au cauzat o paguba materiala mai mare decat echivalentul in lei a 100.000 de euro ori o perturbare deosebit de grava a activitatii unei autoritati publice, institutii publice sau oricarei alte persoane juridice ori daca valoarea sumei sau a bunului care formeaza obiectul infractiunii de coruptie este mai mare decat echivalentul in lei a 10.000 de euro.
google-analytics.com