Cautare

520 de rezultate pentru "functionari" (3.76 secunde)
El a afirmat ca este extrem de necesara si debirocratizarea, precum si schimbarea unor proceduri administrative vechi de peste 17 ani, care nu fac altceva decat sa incurce cetatenii si sa justifice mentinerea unor functionari in anumite posturi.
Solicit de asemenea public inaltilor functionari publici sa nu mai blocheze eliberarea de catre Trezoreria Navodari a ordonantarilor de plata semnate de Calapod pentru lucrari neefectuate.
Camera Deputatilor a adoptat, cu 186 voturi "pentru", 60 voturi "impotriva" si 5 abtineri, o propunere legislativa de modificare a legii controlului si declararii averii demnitarilor, magistratilor si altor persoane cu functii de conducere si functionari publici.
Interesant este faptul ca oamenii s-au dovedit foarte revoltati de episodul in care instanta a demonstrat si pedepsit coruptia unor functionari publici ai primariei.
Radu Mazare a dat in judecata IGPR, la inceputul lunii noiembrie 2006, dupa ce inspectoratul ar fi dat publicitatii, in august 2006, un comunicat in care el si alti functionari din cadrul Primariei Constanta erau acuzati ca au atribuit preferential unele contracte din fondurile publice, pe baza unor licitatii formale, fiind produs astfel un prejudiciu de peste sase milioane de euro.
deoarece contracandidatii mei nu aveau informatii despre ce programe si proiecte avem au incercat si au intrat pe la diversi functionari sa le mai dea niste date.
El apreciaza ca "legea pune punct si actiunilor mafiei retrocedarilor, actiuni favorizate de durata lunga a proceselor, de coruptia din justitie si administratie si de instabilitatea legislativa" si ca "se blocheaza specula cu tilurile litigioase apartinand fostilor proprietari care nu o data au fost victimele complicitatii dintre mafie si functionari ai statului".
Este vorba despre Carmen Raducu, directorul Casei de Pensii Constanta si Claudiu Teliceanu, sef al Directiei Judetene pentru Tineret, care au decis sa se retraga din cursa pentru Camera Deputatilor din cauza faptului ca sunt si functionari publici, motiv pentru care ar fi putut aparea discutii, din moment ce legea nu este foarte clara in aceasta privinta.
Situatia din Primaria comunei Agigea este din ce in ce mai tensionata pentru unii functionari. Dupa demisia pe care si-a dat-o Amet Nuridan din functia de arhivar, la Agigea se prefigureaza si alte "dezertari", dupa cum crede primarul Cristian Carjaliu.
In cadrul acestei comisii se analizeaza si se avizeaza bugetul judetului, la partea referitoare la invatamant, sanatate, cultura, protectie sociala, activitati sportive si de agrement, precum si analizarea, avizarea si initierea de propuneri privind infiintarea de catre consiliu a unor institutii social-culturale si sanitare si pentru asigurarea bunei lor functionari.
A ramas intr-adevar ca inaltii functionari publici sa poate candida doar daca isi dau demisia", a mai precizat Mircea Toader.
In cadrul aceleiasi comisii se analizeaza, avizeaza si se initiaza o serie de propuneri privind infiintarea de catre consiliu a unor institutii social-culturale si sanitare si pentru asigurarea bunei lor functionari, sprijinire a actiunilor stabilite pentru asigurarea conditiilor de organizare si desfasurare a activitatilor stiintifice, cultural-artistice, sportive si de tineret, precum si actiuni de ocrotire a sanatatii populatiei.
In momentul de fata, desi se bucura de stabilitate si de toate privilegiile pe care statutul de inalti functionari publici li-l confera, a venit randul si impartirii posturilor prefectilor.
Juristii sunt functionari publici, iar pana la proba contrarie beneficiaza de prezumptia de nevinovatie. Cu siguranta, vom ajunge la o concluzie saptamana viitoare", a declarat prefectul.
Doi functionari de la Serviciul Disciplina in Constructii sunt primiti in continuare la locul de munca si isi primesc salariul din bugetul municipalitatii, desi trebuia suspendati inca de acum doua luni, pe motiv ca sunt judecati pentru abuz in serviciu Dupa cum am relatat in numarul de ieri al cotidianului nostru, seful Serviciului Disciplina in Constructii din cadrul Primariei Craiova, Gheorghe Daici, impreuna cu unul dintre subalternii sai, Ionel Papala, au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) intr-un dosar despre ilegalitati cu terenuri ale municipalitatii.
Dupa cum au stabilit politistii, in perioada 2005-2006, cei trei au intocmit si aprobat fara drept documentatii in baza carora s-au efectuat cheltuieli din bugetul local, reprezentand subventii pentru anumiti producatori agricoli si contravaloarea unor deplasari in tara si strainatate pentru persoane care nu sunt functionari in cadrul primariei.
"In judetul Constanta, 400 de functionari publici au participat la greva de avertisment. Urmatorul pas, in cazul nesolutionarii solicitarilor noastre, va fi greva generala, care va fi declansata pe 9 martie", a declarat Ion Caraignat.
Cei doi functionari publici craioveni care si-au recunoscut falsurile in fata procurorilor DNA si au fost suspendati de primarie au fost trimisi inapoi la serviciu de magistratii Tribunalului Dolj.
In noul proiect de ordonanta trimis marti sindicatelor de Ministerul Muncii nu mai este prevazuta eliminarea platii in numerar a orelor suplimentare, masura contestata vehement de sindicate, si mentine primele pentru angajatii ce lucreaza cu fonduri europene si stimulente pentru unii functionari publici.
google-analytics.com