Cautare

520 de rezultate pentru "functionari" (2.60 secunde)
Presedintele Traian Basescu a declarat, in 30 iulie, la RRA, ca este nevoie urgenta de trimiterea in somaj a unui "mare numar" de functionari din aparatul de stat, care sunt "inutili", el mentionand, in acest context, un procent de 20% si precizand ca Guvernul trebuie sa se grabeasca in acest sens.
Cu toate ca Ministerul Transporturilor si-a propus sa instituie o disciplina in ceea ce priveste contractele incheiate cu diverse firme de apartament, administrate de rudele unor functionari din institutiile statului, pentru executarea unor lucrari de anvergura, se pare ca la Constanta lucrurile au scapat de sub control.
Initiativa guvernului vine pe fondul declaratiilor facute de presedintele Traian Basescu, saptamana trecuta, care atragea atentia ca este nevoie urgenta de trimiterea in somaj a unui "mare numar" de functionari din aparatul de stat, care sunt "inutili", el mentionand, in acest context, un procent de 20 si precizand ca guvernul trebuie sa se grabeasca in acest sens.
Ca mii de functionari publici vor ramane acasa pentru ca si asa nu-si aveau rostul in organigrame mult prea stufoase din agentiile subordonate ministerelor este una, insa, exista anumite entitati pe care Guvernul Boc se grabeste sa le declare "puse pe liber" fara o cercetare amanuntita a rolului pe care ele le au.
Comisia de ancheta privind cheltuielile de la Ministerul Turismului a inceput, marti, sedinta in care e programata audierea presedintelui ANRMAP si a trei functionari din MT,dupa ce PDL a cerut desfiintarea comisiei, iar Elena Udrea a anuntat ca niciun reprezentant al ministerului nu va veni la audieri.
Cu alte cuvinte, a mai explicat Sponte, angajatii Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara nu sunt functionari publici, deci pot detine si alte functii.
profesori, medici, juristi, functionari, ceferisti, militari, economisti, ingineri, constructori, muncitori si tarani, femei si barbati, tineri si pensionari", conchide fostul senator.
"Tinand cont de faptul ca actualul Guvern functioneaza intr-o maniera neconstitutionala dupa modificarea compozitiei acestuia, tinand cont de faptul ca actualul Guvern se afla intr-o stare de ilegitimitate prin asigurarea unei functionari a unui tip de "Guvern 2 in 1", tinand cont de abuzurile masive si premeditate care au condus la epurarea administratiei publice centrale si locale romanesti si inlocuirea acesteia cu o camarila de partid, in scopul impiedicarii unui masiv plan de fraudare pus la punct de regimul Basescu-Boc si tinand cont de faptul ca, in mod oficial, de ieri Traian Basescu a anuntat ca Guvernul nu si-a propus sa scoata tara din criza pentru ca nu poate din motive de lipsa de solutii economice reale in fata crizei profunde pe care o traversam, Partidul Social Democrat a luat decizia de a sustine introducerea unei motiuni de cenzura care sa conduca la inlaturarea actualului Guvern.
Pentru ca in acest mecanism de fraudare au intrat, cu arme si bagaje, institutii ale statului, functionari publici, au fost folosite resurse umane si bani publici.
Astfel, in cursul zilei de ieri, in cadrul unei sedinte a executivului, s-a emis o hotarare prin care comisarul Garzii Financiare a fost numit in functia de subprefect, cu caracter temporar insa, adica pana va trece examenul pentru inalti functionari publici.
Tradus pe limba muritorilor, asta inseamna ca toate salariile din sectorul bugetar, adica medici, profesori, politisti, functionari publici etc., toate se reduc cu 25%.
dupa 2004, aparatul administrativ a crescut de la 900.000 la 1,4 milioane functionari); b) Cresterea veniturilor la buget (in special prin masuri clare si eficiente de combatere a evaziunii fiscale);
profesori, medici, functionari publici". • Emil Boc, iunie 2009: - "Nici o persoana sa nu inregistreze o diminuare a salariului brut de care beneficiaza.
Pai eu vreau sa am functionari cinstiti, care sa traiasca din salariu, nu sa aiba si alte surse de venit", explica Ion Iliescu.'
Pai, daca sunt functionari publici, ar trebui sa traiasca din salariu, nu din altceva. Eu as lua toate celelalte venituri si le-as impozita, sa traiasca intr-adevar din salariu.
Nu am facut achizitii de calculatoare pentru functionari, tocmai de acestea vrem sa scapam. E vorba de terminale care functioneaza impreuna cu serverul primariei si ele nu sunt de tip statie de lucru, pentru ca exact acestea trebuie inlocuite.
Ma refer la politica celor care se prefac ca reformeaza statul, lovind in slujitorii lui, fie acestia militari, magistrati, diplomati sau functionari publici;
Cand vocea natiunii va spune foarte clar ca sunteti pe un drum gresit, cand oamenii impartiti si invrajbiti, profesori, cadre medicale, magistrati, functionari publici, pensionari, sindicalisti, va spun acelasi lucru - ca nu le mai aparati interesele -, cand e limpede ca nu mai aveti sustinerea celor pentru care chipurile va intruniti la Palatele Cotroceni si Victoria si in numele carora va ridicati salariile, indemnizatiile si comisioanele de succes, atunci aveti o singura solutie:
Cu alte cuvinte, pentru ca are un numar prea mare de functionari clientelari, cate doi-trei directori pe acelasi post la nivel local si central, inutili si bugetofagi, dar la care nu-l lasa inima sa renuntam, pentru ca are o clientela prea flamanda, pentru ca are familii mari si prieteni multi, cu buzunare foarte largi, PDL prefera sa taie de la doctorii si asa prost platiti si prea putini, si de la profesorii carora anul trecut le garanta lefuri cu 50% mai mari, si de la functionarii care lucreaza pe la ghisee si sunt, intr-adevar, necesari si adesea suprasolicitati, sa mai taie de la mame si de la putinii pensionari cu stagiul complet de cotizare si pensii mici.
"Cred, sunt convins ca dupa comportamentul de ieri al celor doi functionari exista o singura masura: sa fie demisi. Nu maine, azi.
google-analytics.com