Cautare

1313 de rezultate pentru "evaziune fiscala" (3.55 secunde)
"Controlorii Serviciului de Investigatii Fiscale cerceteaza existenta unor elemente de fapt sau alte antecedente cu insemnatate fiscala care nu sint in atributiile administratiei fiscale. De asemenea, desfasoara actiuni pentru obtinerea de informatii de orice natura, din orice sursa, cu respectarea prevederilor Codului de Procedura Fiscala.
Oficialii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) au explicat ca actualul sistem de plata a TVA a favorizat evaziunea fiscala si subevaluarea in vama in randul firmelor mici, importatoare din afara spatiului UE, care trebuie sa plateasca trimestrial TVA la organul fiscal.
La intalnirea avuta cu bordul Bursei de Valori Bucuresti, domnul Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, si-a rezumat intreaga gandire economica fata de politica fiscala a guvernului Ungureanu, in urmatoarea fraza:
In cele mai multe dosare, Nicolae Marghiol este cercetat pentru comiterea infractiunilor de evaziune fiscala, fals si uz de fals si abuz in serviciu.
Profesorii care dau meditatii fac evaziune fiscala In ciuda ingrijorarii oficialilor de la Bruxelles privind marea coruptie, premierul Tariceanu pare mai decis sa lupte impotriva micii coruptii.
Fratele omului de afaceri sirian Omar Hayssam este cercetat intr-un dosar complex de evaziune fiscala, el reusind de altfel sa paraseasca Romania dupa ce a transferat un milion de dolari in strainatate.
Senatorul democrat Marius Marinescu a anuntat ca Legea privind comercializarea in regim dutty-free va fi modificata, masura ceruta chiar de presedintele Traian Basescu, avand in vedere ca este un domeniu cu mare risc de evaziune fiscala.
In acest dosar, fostul vicepremier este cercetat pentru evaziune fiscala, alaturi de Nicolae Cristea, care este cercetat pentru abuz in serviciu.
Potrivit comunicatului IGPR, Gheorghe Mitroi, de 52 de ani, fostul contabil-sef al unitatii, si Valentina Ghizdovat, de 55 de ani, contabila cu gestiunea de materiale la aceeasi unitate, "sunt cercetati pentru comiterea infractiunilor de delapidare, abuz in serviciu contra intereselor publice, evaziune fiscala, fals intelectual, complicitate la infractiunile de delapidare, abuz in serviciu contra intereselor publice si evaziune fiscala".
1.2 S-a pronuntat impotriva sa o hotarare judecatoreasca de condamnare pentru fapte de coruptie, evaziune fiscala sau fapte comise cu violenta;
in acest dosar, unde au fost constatate peste 40 de infractiuni, Severin Tcaciuc este acuzat, printre altele, de evaziune fiscala, fals, uz de fals si inselaciune, prejudiciul fiind de aproximativ 20 de miliarde de lei.
Cadrele IJP Botosani sustin ca oamenii cu domiciliul in judet care i-au convins pe altii sa depuna bani nu pot fi pusi sub acuzatie, ci doar ca patru coordonatori nationali ai jocului, care locuiesc in alte judetete, sint cercetati pentru fapte precum inselaciune si evaziune fiscala.
Evaziune fiscala la o firma fantoma din Constanta Un alt caz de evaziune fiscala descoperita in ultima perioada de reprezentantii Comisariatului Regional Constanta al Garzii Financiare este cel referitor la societatea La Tuz Sistem SRL.
Cei care vor incerca sa prejudicieze statul prin comiterea de fapte de evaziune fiscala risca sa fie pedepsiti cu inchisoare de la 6 luni pana la 15 ani, in functie de gravitatea infractiunii si de valoarea prejudiciului cauzat asupra bugetului.
Ministerul Finantelor Publice va elabora un plan de masuri pentru reducerea nivelului de evaziune fiscala, care va contine actiuni atat pentru eliminarea actelor de contrabanda, cat si pentru sanctionarea firmelor care nu achita obligatiile bugetare, a anuntat premierul Calin Popescu-Tariceanu.
Asta se numeste iresponsabilitate si evaziune fiscala premeditata. Patronii acestor societati nu stiu sau nu vor sa stie ca jumatate dintre fabricile de paine autohtone risca sa fie inchise din 2006 daca nu vor respecta normele sanitar-veterinare europene.
Din fericire pentru Europa, nu este vorba decat despre "tunurile" date de catre diversi afaceristi verosi, care au incheiat contracte fabuloase cu CNE Cernavoda, desi apar in dosare grele de evaziune fiscala, fapt care ar fi trebuit sa-i puna pe ganduri pe cei care au acceptat aceste intelegeri.
Calin Gal, comisarul-sef al GF Bihor, ne-a declarat ca a fost finalizat unul dintre actele de control la care s-a lucrat mai multe luni, prin care exista suspiciunea ca o societate comerciala din Oradea, producatoare de bauturi alcoolice, a efectuat acte de evaziune fiscala.
Calin Gal (foto), comisarul-sef al GF Bihor, ne-a declarat ca au fost inaintate organelor de justitie patru cazuri de evaziune fiscala, care au adus statului un prejudiciu de 742 de milioane de lei vechi.
Produsele accizabile, fie ca este vorba de cele din alcool, petroliere sau din tutun, reprezinta o sursa de inavutire rapida, dar si o sursa de evaziune fiscala care cu greu poate fi eradicata de organele de control.
google-analytics.com