Cautare

1313 de rezultate pentru "evaziune fiscala" (3.96 secunde)
De asemenea, majorarea impozitului va determina transferarea proprietatilor catre persoanele fizice si constructia de noi spatii tot pe numele persoanelor fizice, ceea ce, in final, este o forma de evaziune fiscala a firmelor, obligate la acest demers pentru a plati mai putin.
Chiar daca este vorba de numai 2% din valoarea marfii vândute, legiuitorul a lasat portite de scapare, respectiv de evaziune fiscala, atât pentru taranul de rând (în calitate de vânzator), cât si pentru firmele care cumpara cereale.
Chiar daca este vorba de numai 2% din valoarea marfii vândute, legiuitorul a lasat portite de scapare, respectiv de evaziune fiscala, atât pentru taranul de rând (în calitate de vânzator), cât si pentru firmele care cumpara cereale.
In cele mai multe cazuri, vinovatul de frauda sau evaziune ramane, surprinzator poate pentru sistemul romanesc de gandire, in acelasi post pe care l-a detinut si contribuie, desigur sub supravegherea organelor specializate, la diminuarea sau chiar stingerea totala a prejudiciului creat de el.
Printre acestea se afla si Silvian Toma, finantatorul echipei de fotbal FC Hunedoara, care este acuzat de spalare de bani si evaziune fiscala.
Liga Alesilor Locali PNL, condusa de Ludovic Orban, cere Guvernului, printr-o rezolutie adoptata sambata, la Galati, elaborare unor masuri de relaxare fiscala. ... "Liga Alesilor Locali solicita conducerii PNL si specialistilor implicati in elaborarea programului de guvernare includerea unui nou set de masuri de relaxare fiscala, care sa cuprinda:
El a afirmat ca amnistia fiscala ar insemna posibilitatea esalonarii platii taxelor si veniturilor catre bugetul de stat, pentru unii agenti economici care, din "motive obiective", nu au facut aceste plati si, astfel, aducerea "din zona gri" in zona economiei reale, taxate, a unor venituri.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a dat publicitatii punctajul obtinut de candidatii la functiile de conducere din Finantele judetene si din Garda Financiara.
O anomalie fiscala domneste in legile romanesti inca din 2006.
Iar acest comportament aberant, nefiresc, complet pagubos pentru Romania si romani s-a reflectat de curand si in atitudinea pe care Traian Basescu a avut-o fata de modul in care a inteles sa creeze un parteneriat si o fluiditate cooperativa fireasca si imperios necesara atunci cand vine vorba de aspectele ce tin de acomodarea economica si fiscala pe care Guvernul condus de Victor Ponta le propune si le incearca de fiecare data din 2012 pana in prezent.
Astfel, companiile furnizoare nu mai incaseaza TVA inscrisa pe factura fiscala emisa de companiile beneficiare, desi aceasta va figura in continuare in totalul de plata al facturii.
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a declarat ieri ca intentioneaza sa aduca noi modificari Codului de Procedura Fiscala. ... Tot ieri, Bodu a apreciat ca in maximum doua saptamani noul Cod de Procedura Fiscala ar trebui sa fie aprobat de Parlament.
In sedinta de Guvern din aceasta saptamana urmeaza sa intre spre aprobare strategia fiscala pe urmatorii ani. ... Strategia fiscala pe urmatorii ani contine ca principii generale majorarea impozitelor pentru locuintele de peste 100 mp.
Patronatele si sindicatele cer predictibilitate fiscala „Guvernul mimeaza actiunile de dialog social cu partenerii sociali atat in domeniul ocuparii fortei de munca, dar mai ales in privinta politicii fiscale.
Potrivit unor experti contabili, noua reglementare va inlesni sistemul de plati si va reduce evaziunea fiscala.
Contribuabilii care nu-si pot indeplini obligatiile fiscale ca urmare a unui eveniment imprevizibil, precum inundatii, incendii sau cataclisme, vor fi exonerati de raspundere fiscala, conform modificarii Codului de procedura fiscala, aprobata marti de Guvern.
La estimarea bazei de impunere se vor avea in vedere toate documentele si informatiile relevante pentru impunere aflate la dispozitia organului fiscal, primite de la alte organe fiscale, de la platitorii de venit sau direct de la contribuabili, precum si din alte surse, cum ar fi documentele existente la dosarul fiscal al contribuabilului, declaratii fiscale, rapoarte de inspectie fiscala, informatii despre contribuabilii cu activitati si conditii de desfasurare a activitatii similare.
Doua servicii fiscale speciale - acordul de pret in avans si solutia fiscala individuala anticipata - prevazute in legislatie inca de acum un an si jumatate, vor incepe sa fie aplicate chiar din luna ianuarie a acestui an, se stipuleaza intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).
In cadrul discutiilor, specialistii DGFP Constanta au subliniat cateva dintre aspectele care ridica probleme de acomodare, la nivelul compartimentelor financiar-contabile ale firmelor si institutiilor locale, cu noile reglementari privind activitatea fiscala dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.
92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
google-analytics.com