Cautare

1313 de rezultate pentru "evaziune fiscala" (3.77 secunde)
Miza este uriasa avand in vedere piata de consultanta fiscala din Romania. Pana acum, prin diverse incercari de modificare a legislatiei, inclusiv a Codului de Procedura Fiscala, s-a dorit ca declaratiile fiscale ale contribuabililor persoane juridice sa fie avizate obligatoriu de un consultant fiscal.
El a mai spus ca s-au majorat incasarile si datorita "cresterii gradului de conformare la plata fata de aceeasi luna din 2008, intaririi disciplinei financiare prin cresterea actelor de control, dar si reducerii cauzelor de evaziune fiscala.
Analistii financiari sustin ca fiscul stie unde este evaziunea fiscala, dar ca nu actioneaza, multi functionari fiind corupti. ... Cabat sustine ca agentii fiscului au in calculator date precise despre evaziune, dar se fac ca n-o observa.
Ponderea contribuabililor care îsi platesc la timp obligatiile la stat a crescut la aproximativ 90% în acest an, de la 66% în 2005, a spus ieri presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Daniel Chitoiu.
Ponderea contribuabililor care îsi platesc la timp obligatiile la stat a crescut la aproximativ 90% în acest an, de la 66% în 2005, a spus ieri presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Daniel Chitoiu.
Înseamna evaziune fiscala si, mai devreme sau mai tarziu, tot va fi descoperita", a spus directorul executiv adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Dolj, Alexandru Barcan.
Care credeti ca este evaziunea fiscala cea mai mare din tara? ... Cea mai mare evaziune se face in domeniul imobiliar. ... Cu alte cuvinte, marea improprietarire post-revolutie a creat o dezastruoasa piata imobiliara, generatoare de fenomene sociale nedorite si de evaziune fiscala la scara nationala. De ce totusi evaziune?
Planul de relaxare fiscala din proiectul de Cod Fiscal urmareste, in ceea ce priveste populatia, reducerea unor taxe si introducerea mai multor deduceri, pentru a alinia nivelul taxelor cu nivelul salariilor din Romania, a declarat ministrul Finantelor Publice, Darius Valcov, intr-un interviu acordat AGERPRES.
Actul normativ modifica si completeaza Ordonanta 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala.
Premiile pot fi revendicate incepand cu prima zi dupa extragerea Loteriei Bonurilor Fiscale, pana la data de 13 mai inclusiv, prin depunerea in original a bonului fiscal castigator emis in perioada 2 februarie -28 martie, alaturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administratie fiscala din structura ANAF, acest termen reprezentand termen de decadere din dreptul de a revendica premiul la Loteria Bonurilor Fiscale.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va intensifica, in perioada urmatoare, supravegherea si controalele la societatile comerciale care desfasoara activitati in domeniile economice cu risc de evaziune ridicat.
Numarul de firme apartinind omului de afaceri Omar Hayssam este foarte mare, iar prejudiciile aduse statului sint imense, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu.
In paralel, s-au facut verificari si de reprezentantii Fiscului, care au aplicat sanctiuni pentru evaziune fiscala. ... Doar 5% dintre firmele verificate s-au facut vinovate de evaziune fiscala.
"Am facut o analiza pe primele cinci luni ale anului 2012, comparativ cu aceeasi perioada din 2011, in randul a 20 de agenti economici doljeni care fac achizitii intracomunitare si am constatat ca volumul achizitiilor a crescut anul acesta de circa 2,5 ori fata de primele luni ale anului 2011, in conditiile in care populatia nu mananca de trei ori mai mult", a declarat Ioan Filipescu, director executiv adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Dolj, care coordoneaza si activitatea de inspectie fiscala din cadrul Fiscului doljean.
Indiferent de guvernul aflat la Palatul Victoria, instabilitatea fiscala a fost de mare clasa in Romania. ... Din 2003 si pana acum, cea mai importanta lege fiscala a Romaniei - Codul Fiscal - a suferit numeroase modificari.
"In opinia noastra, sistemul fiscal romanesc a ajuns la un punct in care interesele statului in colectarea veniturilor, interesul mediului de afaceri in a avea o politica fiscala cat mai primitoare si cele ale contribuabililor au ajuns intr-un anumit punct de echilibru", a declarat ministrul Vosganian.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a emis un proiect de ordin, prin care va putea cesiona creantele fiscale pe care le administreaza, iar diferenta se va transforma în venit la buget, dupa ce OUG nr.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a emis un proiect de ordin, prin care va putea cesiona creantele fiscale pe care le administreaza, iar diferenta se va transforma în venit la buget, dupa ce OUG nr.
Acelasi sistem de compensare, prevazut de Codul de Procedura Fiscala, va fi valabil si la restituirea valorii reziduale a taxei, cand autovehiculul este scos din parcul auto national, se arata in proiectul normelor privind aplicarea noului sistem al taxei de poluare auto.Valoarea reziduala a taxei reprezinta suma care ar fi platita pentru respectivul autovehicul daca acesta ar fi inmatriculat la momentul scoaterii din parcul auto national.
Premierul a precizat ca in 9-12 luni, "vom face o evaluare a impactului reducerii TVA la paine si vom vedea daca evaziunea fiscala a scazut in urma aplicarii masurii".
google-analytics.com