Cautare

1782 de rezultate pentru "cod fiscal" (3.00 secunde)
Coduri GALBEN și PORTOCALIU de ninsori viscolite si ger Administrația Naționala de Meteorologie a emis doua avertizari de cod galben si cod portocaliu de ninsori si vant puternic. ... COD GALBEN In intervalul mentionat, vremea se va inrautati.
Doresc sa imi exprim incantarea ca acest cod va aparea in sfarsit, mai ales in conditiile in care necesitatea sa este foarte mare.
• Capitala si 33 de judete intra de joi seara pana vineri dimineata sub avertizare cod galben de ploi si vijelii, iar vineri, intre orele 09.00 si 21.00, vor ramane sub avertizare 28 de judete.
Ar putea fi emis cod portocaliu Ion Sandu, directorul ANM, a anuntat, vineri, in cadrul Comitetului de Urgenta intrunit la Palatul Victoria, ca in noaptea de vineri spre sambata este posibil sa fie instituit cod portocaliu deninsori si viscol in mai multe judete.
O avertizare cod portocaliu de ninsori abundente si viscol, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), va fi in vigoare de luni seara, pentru zona de munte a judetelor Brasov, Covasna, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita si Arges.
Noul cod rutier a intrat in vigoare De vineri intra in vigoare noul cod rutier, care prevede amenzi mult mai mari.
Contravaloarea biletelor de tratament si odihna pentru angajati este considerata venit neimpozabil, conform recentelor modificari ale normelor metodologice de aplicare a Legii privind Codul Fiscal.
Unul dintre cele mai interesante aspecte create de modificarile Codului fiscal se refera la plata accizelor pentru produsele supuse accizelor si eliberate in consum in alt stat-membru, achizitionate de persoane fizice pentru nevoile proprii si transportate de ele insele in Romania, aspect des intalnit dupa aderarea Romaniei la UE.
2.210/2006, modificat si completat cu Ordinul 1.123/2007 si Ordinul 521/2007, contribuabilii persoane juridice cu domiciliul fiscal in judetul Bihor pot utiliza metoda de depunere a declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta ca metoda alternativa.
Pierderile rezultate din tranzactionarea titlurilor de valoare (altele decat partile sociale si valori mobiliare in cazul societatilor inchise) se compenseaza la sfarsitul anului fiscal cu castigurile de aceeasi natura, realizate din tranzactionarea titlurilor de valoare, in cursul anului respectiv.
Vicepremierul Gheorghe Pogea a promis, ieri, ca anul viitor nu va mai fi modificat Codul Fiscal si ca actualul Guvern va simplifica legislatia privind mediul de afaceri, asigurind stabilitate si predictibilitate IMM-urilor. El a recunoscut ca actuala forma a Codului Fiscal nu raspunde asteptarilor oamenilor de afaceri.
Proiectul de modificare a Codului Fiscal va fi prezentat Guvernului in urmatoarele zile si va intra in vigoare in sase luni de la aprobare, termen prevazut in Codul Fiscal, a declarat recent premierul Calin Popescu-Tariceanu, intr-o emisiune a postului public de televiziune.
Firmele, asociatiile familiale si persoanele fizice nu vor mai fi obligate sa prezinte cazierul fiscal cand solicita inregistrarea la Registrul Comertului pentru ca informatiile vor fi comunicate electronic de catre Ministerul Finantelor, potrivit unei propuneri legislative a ANAF.
Incepand cu data de 1 ianuarie a.c., competenta de administrare a contribuabililor nerezidenti care nu au pe teritoriul Romaniei un sediu permanent revine organului fiscal stabilit prin ordin al ministrului Finantelor Publice, la propunerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a precizat Vasilica Mihai, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta.
In sensul titlului VI din Codul fiscal, contractul de consignatie reprezinta un contract prin care consignantul se angajeaza sa livreze bunuri consignatarului, pentru ca acesta din urma sa gaseasca un cumparator pentru aceste bunuri.
Codul fiscal ii obliga pe cei care vor sa-si instraineze imobilele sa obtina un certificat de bonitate fiscala de la primarie, prin care sa demonstreze ca s-au achitat de toate obligatiile fata de bugetul local.
Examenul pentru atribuirea calitatii de consultant fiscal se organizeaza de Camera Consultantilor Fiscali, in baza unui regulament aprobat de Consiliul superior al Camerei Consultantilor Fiscali, stabileste o ordonanta de urgenta aprobata de Guvern.
Ministerul Economiei si Finantelor a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, o serie de modificari alduse Codului fiscal.
Incepand cu 1 octombrie cazierul fiscal nu va mai fi eliberat de Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului, acest lucru revenindu-i Oficiului Registrului Comertului.
inregistrarea contractelor de inchiriere/subinchiriere la organul fiscal; ... declararea, pana in 15 mai a anului urmator pentru anul fiscal expirat, a veniturilor realizate prin depunerea declaratiei D200.
google-analytics.com