Incepand cu 1 octombrie cazierul fiscal nu va mai fi eliberat de Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului, acest lucru revenindu-i Oficiului Registrului Comertului.

Potrivit protocolului incheiat intre Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), administratia financiara din cadrul DGFPJ nu va mai elibera incepand de luna viitoare cazierul fiscal solicitat la infiintarea societatilor comerciale, a societatilor cooperatiste sau a cooperativelor agricole.

Cei care doresc sa obtina cazierul fiscal va trebui sa se adreseze Oficiului Registrului Comertului si vor achita o taxa de 20 de lei. Datele care vor fi trecute in cazierul fiscal vor fi transmise electronic in cateva ore de catre ANAF la Registrul Comertului care va emite cazierul fiscal solicitantului. De asemenea Oficiul Registrului Comertului va elibera si cazierul fiscal necesar in cazul cesionarii partilor sociale sau a actiunilor de catre noii actionari sau asociati sau in cazul majorarii capitalului social, atunci cand sunt cooptati noi actionari sau asociati. Si in acest caz taxa care trebuie platita la ORC pentru emiterea cazierului fiscal este in valoare de 20 de lei.

Singurele tipuri de caziere fiscale care vor mai fi eliberate de catre Administratia Financiara sunt cele necesare pentru inscrierea asociatiilor sau a fundatiilor in registrul asociatiilor si fundatiilor, autorizarea exercitarii unor activitati independente, taxa care trebuie achitata fiind tot de 20 de lei.