AMPRESS: Ninsorile si vremea rea pun stapanire pe Romania: Ar putea fi emis cod portocaliu
Ion Sandu, directorul ANM, a anuntat, vineri, in cadrul Comitetului de Urgenta intrunit la Palatul Victoria, ca in noaptea de vineri spre sambata este posibil sa fie instituit cod portocaliu deninsori si viscol in mai multe judete.
- In afara de precizarile facute ieri (joi - n.red.) as vrea sa completez. In prima parte a acestei nopti pentru judetele Teleorman, Olt, sudul judetului Dambovita si Arges, adica Autostrada A1, e posibil sa se emita cod portocaliu, a anuntat Ion Sandu.
Seful ANM a precizat ca apoi viscolul se muta in Muntenia si Dobrogea.
- Nu e foarte lung acest viscol. A doua precizare. Dupa o pauza, sambata dupa-amiaza, pentru duminica si luni se va emite cel mult o informare meteo, a punctat Ion Sandu.
Directorul ANM a adaugat ca va continua sa ninga, dar ca duminica vantul nu va fi la fel de puternic ca in noaptea de vineri spre sambata.
- Nu se va mai impune nici cod galben. Dupa luni vor ramane temperaturi scazute cateva zile pana la jumatatea saptamana viitoare, a incheiat acesta.
Meteorologii au emis, joi, o atentionare cod galben de ninsori si vant ce vizeaza jumatate de tara si care este valabila de vineri, ora 16:00, pana sambata la ora 14:00.
Sursa - ziare.com