Cautare

525 de rezultate pentru "asigurare" (4.58 secunde)
In conditiile in care la finele lui 2006, numarul companiilor autorizate sa incheie contracte de asigurare in Romania era de 41, potrivit datelor CSA, prin intrarea pe piata a companiilor straine, numarul asiguratorilor aproape ca s-a dublat.
In acest sens, polita Casco inseamna o asigurare de 3,5 - 6% din valoarea masinii. Numarul mare de accidente face ca, pentru Romania, asiguratorii sa calculeze, in urma studiilor de piata, o rata a daunelor de 60 - 70%.
Cresterea cu 1,4% a tarifelor serviciilor s-a datorat in principal majorarii tarifelor primelor de asigurare auto, apa, canal, salubritate (+2,9%), transport urban (+0,8%), posta si telecomunicatii (0,3%).
Totodata, in luna precedenta tarifele serviciilor s-au majorat cu 1,4%, in principal datorita cresterii primelor de asigurare auto, apa, canalizare, salubritate
Asigurarea de credit comercial este asigurarea riscului de neincasare a creantei, mai exact riscul ca un debitor sa nu poata, sau sa nu fie dispus sa plateasca. Contractul de asigurare acopera furnizorul impotriva pierderilor cauzate de insolventa sau incapacitatea de plata a unui client.
nerespectarea prevederilor HG 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora (garantia trebuie sa precizeze elementele de identificare a produsului, termenul de garantie, modalitatile de asigurare a garantiei - intretinere, reparare, inlocuire etc.);
Dreptul de rezidenta se acorda pe o perioada mai mare de trei luni pentru persoanele care desfasoara activitati dependente sau independente pe teritoriul Romaniei (sunt angajati, asociati, administratori de firme ori desfasoara profesii liberale) ori fac dovada ca detin mijloace de intretinere pentru ei si familie cel putin la nivelul venitului minim garantat (aratand adeverinta de salariu, extras de cont ori talon de pensie din tara ai caror cetateni sunt) si poseda o asigurare de sanatate valabila in Romania.
Actele necesare pentru un credit imobiliar Indiferent ca optati pentru un credit in lei sau in valuta, unele banci solicita, in afara asigurarii locuintei, si asigurare de viata.
Administratorii sau directorii pot incheia un contract de administrare cu inspectia muncii pentru a-si plati singuri contributiile la fondul de asigurari sociale si cele de sanatate, ori pot opta pentru un sistem privat de asigurare care le va da posibilitatea sa aiba o pensie la batranete si accesul la sistemul sanitar privat.
"Investitori sunt familiarizati cu termenul de asigurare si nu trebuie sa mai fie convinsi sa incheie o polita. Practic, vor cauta furnizori de polita", a explicat Constantinescu.
Presedintele Bancpost, Mihai Bogza, intrevede insa o competitie mai acerba si crede ca o serie de banci vor elimina obligativitatea politelor de asigurare, desi aceasta situatie va determina o crestere a marjei de risc de credit.
"Mi se pare o treaba buna sa existe asigurare pentru tractoare, in conditiile in care circula pe drumurile publice ca orice autoturisme.
"Contractul a avut mai multe clauze, printre acestea se afla si obligatia de asigurare a pazei in zona. Prevederea contractuala nu a fost respectata.
De asemenea, exista si cateva zeci de societati de asigurare si brokeraj care vor sa intre pe piata romaneasca, la care se adauga si cateva societati de administrare a fondurilor de pensii private.
Intr-adevar, sumele medii platite ca daune sunt aparent mici, dar sa nu neglijam faptul ca si primele de asigurare sunt la cel mai scazut nivel din Europa.
Pentru anul acesta, ministerul Agriculturii a autorizat unsprezece societati de asigurare-reasigurare pentru incheierea de polite de asigurari agricole anul acesta.
Controlorii spun ca sunt frecvente cazurile în care victimele agresiunilor necesita internare, însa nu au asigurare medicala. În aceste conditii, pacientii se constituie împreuna cu spitalul ca parte în procesul intentat agresorilor.
Controlorii spun ca sunt frecvente cazurile în care victimele agresiunilor necesita internare, însa nu au asigurare medicala. În aceste conditii, pacientii se constituie împreuna cu spitalul ca parte în procesul intentat agresorilor.
Cea care s-a ocupat de aceasta expozitie, Paula Dumitru, ne-a spus ca anul acesta noutatea o constituie prezenta firmelor de asigurare.
Unii nu au bani pentru a plati avansul de 20% perceput de firmele de asigurare, iar cei care detin sumele necesare irigatiilor nu pot incheia contracte pentru ca nu au suprafetele minime pentru asigurarea pragului de eficienta de 20% pe statie de pompare.
google-analytics.com