Seceta da batai de cap agricultorilor romani. Specialistii spun ca mai mult de jumatate din culturi sunt compromise din cauza lipsei de apa. Totodata, asiguratorii au motiv de bucurie. Si asta pentru ca, potrivit unui post de televiziune, seceta din tara le va aduce milioane de euro asiguratorilor.
Analistii estimeaza o crestere mai rapida anul acesta a volumului de prime subscrise pentru politele de asigurari agricole fata de cele-lalte ramuri de asigurari generale. Analistii mai iau in calcul, de asemenea, si o scumpire a asigurarilor agricole. Guvernul Romaniei este obligat, prin lege, sa acopere 70% din pierderile cauzate de seceta. Cum fenomenele meteorologice se accentueaza in ultima perioada, fermierii apeleaza tot mai mult la societatile private pentru a-si asigura culturile.
Pentru anul acesta, ministerul Agriculturii a autorizat unsprezece societati de asigurare-reasigurare pentru incheierea de polite de asigurari agricole anul acesta. Pentru 2006, au fost subscrise polite in valoare de 69,34 milioane de lei din asigurari de daune la proprietati, aici regasindu-se si asigurarile agricole. (A.S.)