Cautare

525 de rezultate pentru "asigurare" (2.99 secunde)
Mai departe, amintesc si modificarile din domeniul financiar privind autorizarea si supravegherea activitatii de asigurare si reasigurare, precum si emisiunile de obligatiuni ipotecare, dar si pe cele privind schemele de garantare a depozitelor.
APC Romania: Preventie prin educatie sau prin achizitie de medicamente si infiintarea unei megainstitutii bugetare ?!?
E greu de crezut cum poate un avocat sa-si plateasca asigurarea, avand in vedere ca cea mai mica asigurare, a stagiarului, costa in jur de 120 de milioane de lei, iar veniturile sale anuale, de pana la 6 milioane de lei pe luna, inseamna 72 de milioane de lei.
Nicolae Crisan, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), estimeaza ca in acest an primele de asigurare vor totaliza peste 32.000 de miliarde de lei, adica aproximativ 800 de milioane de euro.
Numarul societatilor de asigurare autorizate sa vanda polite obligatorii de raspundere civila auto (RCA) a ajuns la 17, dupa ce Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a autorizat inca sase firme de profil.
Totodata, creditorul va fi obligat sa arate in mod explicit si asigurarile care sunt necesare, iar daca alegerea asiguratorului nu este lasata la latitudinea cumparatorului, finantatorul va trebui sa precizeze costul politei de asigurare.
Deducerile care vor fi eliminate sint cele privind reabilitarea termica a locuintei (cel mult 15 milioane lei pe an), asigurarile private de sanatate (cel mult 200 de euro pe an) si primele de asigurare pentru locuinta de domiciliu.
Daca mai adaugam la aceasta si faptul ca majoritatea agentilor economici din Portul Constanta sunt nevoiti sa plateasca taxe considerabile pentru serviciile de stingere a incendiilor (un fel de asigurare obligatorie pentru toti operatorii, agentii de nave pentru vasele pe care le agentureaza si alte categorii de actori portuari) - desi numarul anual al evenimentelor si implicit al interventiilor reale prestate este, din fericire, din ce in ce mai scazut in incinta celui mare port maritim romanesc -, ne putem face o imagine destul de exacta cu privire la profiturile uriase si mai ales sigure pe care detinatorul acestui serviciu le obtine in fiecare an.
Calificativul primit de Romania influenteaza accesul pe pietele internationale si limita de credit a companiilor autohtone pentru credite comerciale (furnizor) de la parteneri externi sau din partea companiilor de asigurare a riscului financiar.
Reprezentantii AOAR se intreaba retoric “cum este posibila realizarea de operatiuni de asigurare a cursului (atat de recomandate de reprezentantii BNR in ultimele zile) de catre agentii economici romani, in contextul unor astfel de masuri (si al costului de tranzactionare extrem de ridicat)“.
Numai ca, din cauza numarului mare de furturi care se petrec in Romania si a intervalului extrem de mare in care isi pot recupera efectiv banii investiti, firmele de asigurare au inceput sa nu mai fie interesate de acest tip de serviciu.
Presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), Cristian Constantinescu, a declarat ieri ca in curand va avea loc o crestere a tarifelor la asigurarile auto, dar nu a precizat cu cat va urca in medie costul respectivei polite.
Reprezentantii companiilor de asigurare spun ca, in ultima perioada, “rata daunei creste spectaculos si periculos la RCA“. Ei anticipeaza foarte multe probleme in piata cauzate de societatile care au un portofoliu format aproximativ din asigurari auto obligatorii si care raporteaza deja pierderi sau profituri marginale.
Reprezentantii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice (APICT) acuza autoritatile ca incearca sa limiteze numarul debransarilor, prin solicitarea unui numar mare de acte si aprobari costisitoare, incalcand astfel dreptul populatiei de a opta pentru modalitatea dorita de asigurare a confortului casnic.
Ministrul Flutur a spus ca “in acest mod s-a deblocat definitiv programul Sapard“. Totodata, prin proiectul de ordonanta, Ministerul Finantelor Publice poate achita contravaloarea unei polite de asigurare pentru riscul nerecuperarii debitelor.
Modificarea Legii pietelor trebuie sa cuprinda intr-un cadru unitar toate reglementarile mecanismelor de interventie si sursele de asigurare a plafoanelor de finantare.
In ceea ce priveste persoanele care beneficiaza de asigurare fara plata contributiei, ordonanta de urgenta specifica faptul ca, in cazul pensionarilor de asigurari sociale, pensionarilor militari si al altor categorii de pensionari, aceasta prevedere este valabila numai pentru veniturile obtinute din pensii.
dobanda-standard de 6,5%, comision de management care porneste de la 1,5% si o cota de asigurare de maximum 4% pe an.
Acest proces de recalculare nu a fost unul de majorare a pensiilor, ci de asigurare a unui raport de echitate intre toti pensionarii din sistemul public de pensii, a precizat directorul executiv adjunct al Casei Judetene de Pensii (CJP) Salaj, Florian But.
Romania detine o singura masura de asigurare impotriva unui astfel de scenariu: contractul cu Gazprom, valabil pina in anul 2030.
google-analytics.com