Cautare

79 de rezultate pentru "alinia" (4.43 secunde)
Petrom a luat aceasta decizie pentru a-si alinia preturile la evolutia cotatiilor internationale din aceasta saptamana ale produselor petroliere.
Romania si-a asumat in fata Uniunii Europene ca isi va alinia tarifele la utilitati la cele practicate in UE. De la 1 aprilie, pretul gazelor se va majora, in medie, cu 20%, iar cel al energiei electrice cu 5 - 6%.
Scheele apreciaza ca aproape in toate sectoarele Romania are nevoie de transformari si implicit investitii majore pentru a se putea alinia la standardele Uniunii Europene.
Romania isi va alinia foarte curand preturile benzinei si motorinei la cele din Uniunea Europeana, a declarat ieri presedintele Grupului Rompetrol, Dinu Patriciu.
"Daca ne vom alinia la preturi in ceea ce priveste produsele energetice, in aprilie am constatat o crestere apropiata de zero la produsele alimentare ", a subliniat Mugur Isarescu.
In situatia in care Romania nu se va putea alinia standardelor europene, va putea intra in aplicare o clauza de salvgardare specifica pietei interne.
Reprezentantii Agentiei Sapard spun ca aceasta situatie ar putea avea consecinte negative majore, care constau in imposibilitatea producatorilor agricoli si a procesatorilor din domeniul industriei alimentare de a se alinia la standardele de calitate si competitivitate ale Uniunii Europene.
Autorii articolului, publicat in prestigiosul ziar britanic, comenteaza la randul lor ca in cazul Romaniei clauzele de salvgardare a€žpot fi activate foarte usora€œ si admiterea in UE poate fi amanata pana in 2008 daca tara noastra nu se va alinia la cerintele europene.
çn aceste conditii, tara noastra se va alinia langa celelalte state europene, unde tarifele la convorbirile intre retelele de telefonie mobila si fixa sunt foarte scazute.
Masura a fost luata tocmai pentru a ne alinia la standardele impuse de Uniunea Europeana. Gheorghe Flutur a adaugat ca din 2007 va fi continuat programul de finantare si modernizare a fermelor, procesul cu renta viagera, iar foarte multe fonduri Sapard vor fi folosite pentru consolidarea digurilor.
Potrivit Bursei la termen din Sibiu, raportul euro/leu s-a mentinut in atentia investitorilor, preturile futures indicand cresterea pragului suport de la 3,45 la 3,47 lei, dupa decizia BNR de a alinia dobanzile de referinta si cea de politica monetara la 8,5%/an.
Aceasta pentru ca preturile in crestere la locuintele noi vor trage dupa ele si pe cele la locuintele mai vechi, care se vor alinia usor, adauga Peia.
Pe aceasta cale ne-am alinia in domeniul fiscal cu majoritatea tarilor din Uniunea Europeana, unde TVA-ul la paine nu depaseste 7%, potrivit lui Aurel Popescu.
Sumele minime pe care vor fi obligati sa le plateasca asiguratorii dupa 1 ianuarie 2007 in cazul politelor RCA vor fi de 100.000 de euro pentru daune materiale, respectiv 350.000 de euro pe persoana in caz de vatamari corporale, a anuntat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
24.000 de firme din Dolj va trebui sa-si modifice actele constitutive pentru a se alinia la schimbarile operate de guvernanti la Legea nr.
Asteptam sa vedem si reactia celorlalti furnizori - probabil ca si restul se vor alinia", a declarat Gelu Nedelcu, directorul real,- Hypermarket.
Dupa ce va trece perioada de tranzitie, standardele fixate pentru piata romaneasca se vor alinia cu cele pentru piata europeana.
Biodiesel-ul este un combustil obtinut din produse naturale care reduce cu 90% emisiile poluante de dioxid de carbon si cu 98% cele de sulf. Principalele companii petroliere din tara au facut deja primele investitii pentru a se alinia normelor europene.
Fara relaxari monetare si fiscale Guvernatorul BNR a mai spus ieri ca Romania nu iti poate permite sa relaxeze nici politica fiscala si nici pe cea monetara, dar Banca Nationala a Romaniei (BNR) va continua sa normalizeze conditiile monetare, pentru a le alinia celor din alte state ale Uniunii Europene.
Noua majorare, intrata marti in vigoare, este vazuta de fostul ministru ca o noua etapa in planurile Petrom de a alinia preturile la nivelul din Uniunea Europeana.
google-analytics.com