Cautare

284 de rezultate pentru "tutun" (3.91 secunde)
Aceasta crestere spectaculoasa a avut ca efect disparitia tigaretelor ieftine, fabricate cu tutun romanesc", a explicat presedintele CCIR. "Prin aceasta masura s-a incurajat insa contrabanda cu tigaretele ieftine, provenite din Republica Moldova si Ucraina, pentru care nimeni nu plateste taxe", a mai spus Babiuc.
Principalele produse importate au fost carnea de porc, in valoare de 107,6 milioane de euro, tigari si tutun de peste 113 milioane de euro, zahar in valoare de peste 47 de milioane de euro si carne de pasare in suma de 37 de milioane de euro.
Grupurile de producatori sunt organizatii economice care se constituie si functioneaza la initiativa libera a producatorilor agricoli pentru valorificarea anumitor categorii de produse (cereale si plante tehnice, plante medicinale si aromatice, culturi specializate - tutun, hamei, legume si cartofi, fructe, struguri de vin, ciuperci de cultura, flori si plante ornamentale).
produse alimentare diverse (zahar, legume si fructe, nutreturi pentru animale, bauturi si tutun) cu +35,63% (+134,8 milioane de euro);
Principalele taxe din strategie menite sa diminueze evaziunea sunt cele care vizeaza distributia graului, turismul sezonier, produsele accizate in regim de antrepozitare fiscala (alcool, produse din tutun, uleiuri minerale) si jocuri de noroc.
Acestea sunt cauzate de majorarile preturilor la tutun, tigari cu 7,5% si la gaze naturale cu 1,6%. In cadrul grupei marfurilor nealimentare au consemnat scaderi preturile la frigidere si congelatoare, cu 0,23%, masini de spalat, cu 0,22% si medicamente cu 0,25%.
Initiativa unui astfel de protocol a apartinut ANAF si a fost determinata de extinderea comertului ilegal cu produse de tutun la nivelul intregii tari.
Majorari cu peste 10% au fost consemnate in activitatile cum ar fi fabricarea produselor din tutun, industria de aparatura si instrumente medicale, de precizie, optice si fotografice precum si in activitatea de asigurari.
La marfurile neali-mentare, scumpiri s-au inregistrat la tutun si tigari de 1,2% si la combustibili de 0,7%. Au fost insa si scaderi usoare de preturi la autoturisme si piese de schimb, frigidere, congelatoare si medicamente.
Alte domenii in care s-a depistat ca nu se platesc taxele si impozitele sunt alcool si bauturi alcoolice cu datorii la buget de 24,5 milioane de lei, tutun cu 2,1 milioane de lei, agricultura cu 29 de milioane de lei, cereale, produse de morarit si panificatie cu 12 milioane de lei, activitate bancara si de asigurari 19,8 milioane de lei si cluburile sportive cu datorii de 4,1 milioane de lei.
Nu vor fi declarate eligibile firmele din sectoarele bancar, militar, jocuri de noroc sau tutun. Proiectele BAS dureaza, in medie, patru luni.
Scumpirea marfurilor nealimentare a fost, in principal, efectul majorarii preturilor la tutun, tigari cu 0,7% si la imbracaminte, articole de galanterie, pasmanterie si mercerie cu 0,4%.
Isarescu a mentionat in acest sens preturile produselor volatile, de la produse alimentare pana la combustibili, si cresterea nivelului accizelor la tutun si alcool.
La carnea de porc, datele indica importuri in crestere de la 210 milioane de euro la 230 de milioane de euro, iar la tigari si tutun, de la 180 de milioane de euro la 190 de milioane.
La grupa marfurilor nealimentare, expertii de la statistica spun ca cele mai insemnate cresteri s-au inregistrat la tutun si tigari, cu 0,78%, precum si la combustibili, cu 0,43%, acestea avand o pondere in cheltuielile unui valcean de 11,28%.
Inspirata de exemplele altor tari si in dorinta de a-si proteja cetateni de riscurile fumatului, Comisia Europeana impune tot felul de norme, astfel incat sa scada numarul dependentilor de tutun.
Alte domenii, precum administratia publica, fabricarea produselor din tutun, productia si furnizarea energiei, gaze si apa, au inregistrat cresteri cuprinse intre 5 si 10%.
Statul roman, prin Ministerul Agriculturii, a majorat substantial sprijinul financiar acordat agricultorilor, ajungindu-se ca in 2006 acestia sa beneficieze de pina la 216 euro/ ha in cazul infiintarii unor culturi precum sfecla de zahar, soia, hamei, orez, tutun, in sau cinepa.
Atat timp cat noile state membre beneficiaza de avantajul unei derogari care le permit sa ajunga la nivelul minim al accizei pentru produsele din tutun mai tarziu, beneficiile Pietei Unice pentru calatorii din acele state sunt amanate, se arata intr-un comunicat al ANV.
Oltenii au mai solicitat in 2006 subventii si pentru sectorul vegetal (2,3 milioane de lei), pentru prima de asigurare a culturilor (660.000 de lei), pentru infiintarea de plantatii viticole, pomicole si de arbusti fructiferi (260.000 de lei), pentru legume si fructe destinate prelucrarii industriale (110.000 de lei), pentru plantatiile de tutun (69.000 de lei), pentru productia interna de seminte certificata oficial pentru insamantare in primavara (28.500 de lei) si pentru legume de sera si ciuperci de cultura (13.600 de lei).
google-analytics.com