Cautare

284 de rezultate pentru "tutun" (2.53 secunde)
In deschiderea manifestarii, Peter Imre a facut o introducere in tematica dezbaterii, afirmand ca Philip Morris, unul dintre liderii mondiali ai productiei de articole din tutun a fost de acord cu faptul ca "tigarile ucid", consumul de astfel de produse constituind cauza a numeroase afectiuni cardio-vasculare, pulmonare, etc.
Produsele accizabile, fie ca este vorba de cele din alcool, petroliere sau din tutun, reprezinta o sursa de inavutire rapida, dar si o sursa de evaziune fiscala care cu greu poate fi eradicata de organele de control.
3.500 de litri de alcool nedeclarat la o oradeanca Produsele accizabile, fie ca este vorba despre cele din alcool, petroliere sau din tutun, reprezinta o sursa de inavutire rapida, dar si o sursa de evaziune fiscala, care cu greu poate fi eradicata de catre organele de control.
Preturile la gaze ar fi trebuit sa urce semnificativ, potrivit autoritatii de reglementare, dar o decizie va fi adoptata în luna ianuarie a anului 2008.În cazul motorinei, acciza va fi majorata cu 5,6%, de la 307,59 euro/ tona la 325 euro/tona, respectiv de la 259,91 euro/1.000 de litri la 274,62 euro/1.000 de litri.Acciza pentru pacura va urca de la 13 euro/1.000 kilograme la 13,7 euro/1.000 kilograme, în cazul celei utilizate în scop comercial, respectiv la 14 euro/1.000 kilograme pentru pacura destinata activitatilor necomerciale.Nivelul minim al accizelor este stabilit la nivelul Uniunii Europene. La tigari, accizele cresc cu 20% România a obtinut perioade de tranzitie pentru o serie de produse supuse accizelor armonizate, printre care si cele din tutun, situatie care presupune modificarea periodica a nivelului accizelor.Pentru produsele din grupa tutunului prelucrat, accizele intra în vigoare la data de 1 iulie a fiecarui an, în conformitate cu angajamentele asumate de România în procesul de negociere cu UE.
De asemnea, potrivit legii adoptate de senatori, compensarea pentru reducerea TVA la alimentele de baza se va face si prin cresterea accizelor la tigarete, tutun de fumat destinat rularii in tigarete, confectii din blanuri naturale, articole din cristal, bijuterii din aur, produse de parfumerie, arme si arme de vanatoare, altele decat de uz militar.
Metoda a avut si o serie de restrictii care vizau exporturile de produse din alcool, tutun, petrol, de material lemnos si de constructii, precum si de animale vii si deseuri.
De asemenea, potrivit legii adoptate de senatori, compensarea pentru reducerea TVA la alimentele de baza se va face si prin cresterea accizelor la tigarete, tutun de fumat destinat rularii în tigarete, confectii din blanuri naturale, articole din cristal, bijuterii din aur, produse de parfumerie, arme si arme de vânatoare, altele decât de uz militar.
"Aceasta initiativa legislativa contravine calendarului agreat cu UE de crestere graduala a accizelor pentru produsele din tutun. Am avut parte de o deviere majora de la calendar in 2006, cand a fost introdusa taxa pe viciu, ulterior inclusa in acciza, iar efectele au fost dramatice:
Guvernul a avizat negativ proiectul, iar Ministerul Finantelor a anuntat ca pregateste masuri de corectie in cazul in care legea va fi adoptata si de Camera Deputatilor. "Aceasta initiativa legislativa contravine calendarului agreat cu UE de crestere graduala a accizelor pentru produsele din tutun.
Guvernul a avizat negativ proiectul, iar Ministerul Finantelor a anuntat ca pregateste masuri de corectie in cazul in care legea va fi adoptata si de Camera Deputatilor. "Aceasta initiativa legislativa contravine calendarului agreat cu UE de crestere graduala a accizelor pentru produsele din tutun.
alcool, tutun, produse energetice), pentru care plata accizelor de valori foarte mari este suspendata, este realizat in etape, fiind necesare o serie de reglementari privind specificatiile de ordin procedural si tehnic, modificari legislative, dezvoltare de software, stabilirea unei retele comune de comunicatii securizate, precum si campanii de informare a operatorilor economici care vor utiliza acest sistem.
Cresteri ale salariului mediu net, in aprilie, fata de luna precedenta, s-au inregistrat in toate activitatile economice, cu exceptia celor de fabricare a produselor din tutun si hoteluri si restaurante.
Autoritatile vor majora acciza pentru tutun la 50 de euro la mia de tigarete, fata de 41,5 euro cat este in prezent.
Analistii mizeaza pe o majorare cu 0,25 puncte procentuale a dobanzii de politica monetara in sedinta de joi a boardului BNR, de la nivelul actual de 9,75%, in conditiile in care multi dintre ei estimeaza o inflatie peste 9% in iulie, alimentata de scumpiri la gaze si electricitate.Astfel, principalele argumente pentru urcarea dobanzii cheie la 10% pe 26 iunie sunt cresterea economica puternica din primul trimestru, de 8,2%, alimentata de un exces de cerere peste nivelul estimat de banca centrala, majorarea preturilor administrate - la gaze, electricitate, dar si tutun - precum si avansul salariilor peste productivitatea muncii, mai spun economistii chestionati.Pe de alta parte, o eventuala urcare a dobanzii cheie ar avea in primul rand rol de semnal, pentru ancorarea anticipatiilor inflationiste, in conditiile in care efectul masurii s-ar vedea in piata dupa cateva trimestre, cand atat BNR, cat si analistii se asteapta ca inflatia sa revina pe o panta descendenta, mai subliniaza unii analisti.Cresterea preturilor administrate poate duce inflatia la 9,5% in iulie - DumitruEconomistul sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru, considera, astfel, ca BNR va urca dobanda cheie la 10% - in conditiile in care perspectivele inflationiste s-au deteriorat in ultimele saptamani - si anticipeaza aparitia unui varf al inflatiei anuale in iulie, de 9,5%."O majorare a pretului gazelor cu 10% s-ar reflecta intr-un plus de 0,5 puncte procentuale al inflatiei lunare in iulie.
Alte micsorari, cuprinse între 2 si 10%, s-au înregistrat în fabricarea produselor din tutun, cauciuc si mase plastice, hoteluri si restaurante, precum si în industria miniera si metalurgica, transporturi aeriene, industria de mijloace ale tehnicii de calcul si de birou.
in total, grupa energie electrica, gaze si incalzire centrala, care detine de altfel cea mai mare pondere in Indicele Preturilor de Consum (IPC), a consemnat o crestere de 6,64%.Dintre produsele nealimentare, scumpiri mai importante au fost inregistrate de tutun si tigari (3,66%) si combustibili (1,37%), si aceste produse avA¢nd ponderi insemnate in IPC.
Membrii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii conexe Agrostar, filiala Olt, afiliata la BNS, au cerut, la unison cu colegii lor din 14 judete, ca motorina folosita la lucrarile agricole sa coste mai putin cu 50% fata de pretul actual.
Presedintele Agrostar, Stefan Niculae, a comunicat mass-mediei ca Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe Agrostar, precum si Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania (FNPAR) au recurs la aceasta initiativa din cauza "haosului din agricultura si a slabei capacitati de remediere a problemelor din segmentele de activitate", facand trimitere directa la Guvernul Romaniei prin Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministerul Economiei si Finantelor.
Lucrurile nu se rezuma la categoriile de accize mentionate mai sus, de acest curs depind si produsele accizabile, care privesc mari categorii de populatie, cum sunt benzina, motorina, electricitatea, produsele din alcool si tutun.
In raport se arata ca 2008 ar putea fi primul an din 2002 cand deficitul comercial generat de alimente, bauturi si tutun ar cunoaste o contractie in termeni nominali fata de anul anterior, ca urmare a productiei agricole record si a cresterii capacitatilor de prelucrare in industria alimentara.
google-analytics.com