Cautare

776 de rezultate pentru "vointa" (3.31 secunde)
Pentru ca insasi facultatea sau initiativa de a elabora o definitie corecta, completa si edificatoare a terorismului tradeaza un act de vointa prin care se instituie o putere de a defini si o indreptatire de a defini, stabilindu se pe aceasta cale o agenda de activitati publice.
Potrivit ordonantei, seful statului ar fi putut, dupa consultarea Parlamentului, sa ceara poporului sa isi exprime vointa prin referendum cu privire la adoptarea unor masuri privind reforma si strategia de dezvoltare economica si sociala a tarii.
Constienta de puterea lor, stiam totusi, simteam, ca daca vointa mea le interzicea sa se apropie, ei nu o puteau face.
Tendinte homosexuale si transsexuale Tulburarile orientarii sexuale umane au fost considerate multa vreme o chesiune de liber arbitru, o tendinta videncabila prin vointa.
Consiliul National Roman Central a stabilit legaturi cu forurile politice de la Iasi, unde se refugiase guvernul roman si familia regala, si a trecut la organizarea adunarii care sa confirme vointa de unire a romanilor din Transilvania, Banat, Crisana si Maramures.
Totodata, continutul articolului 1 (Abandonarea rolului conducator al unui singur partid si statornicirea unui sistem democratic pluralist de guvernamant) din programul politic propus de catre Consiliul Frontului Salvarii Nationale, in seara de 22 decembrie 1989, semnifica vointa politica a celor care si-au asumat conducerea statului roman, in acele momente, de a initia un proces revolutionar menit sa transforme radical societatea romaneasca si vietile romanilor.
Domeniul financiar urmeaza un traseu independent de vointa ta, in sensul ca vei culege roadele, asa cum vor fi ele, fara sa poti schimba mare lucru.
Revizuirea este inutila, pentru ca nu aduce nimic nou, deja codul civil reglementeaza casatoria barbat - femeie. FALS: Un cod civil poate fi schimbat in Parlament fara ca vointa populara sa fie consultata.
Nu poate exista nicio indoiala cu privire la vointa noastra politica de a consolida uniunea economica si monetara. Trebuie sa fim pregatiti pentru ce ne poate pregati viitorul â€" este datoria noastra fata de cetatenii nostri, mai spune oficialul european.
Ministrul PD considera ca ceea ce trebuie decis in acest moment este ritmul in care se va derula acest proces, el amintind ca rezolutia adoptata luni de Biroul Permanent al partidului se refera la "necesitatea ca institutiile statului sa manifeste in continuare vointa politica prodescentralizare in cadrul procesului de implementare a legii si sa nu accepte, in aceasta privinta, pasi inapoi sau jumatati de masura".
Respectand vointa lui Voiculescu, excludem influenta Securitatii si ajungem in fata unui caz unic in lume: un boboc de anul I este numit in fruntea diviziei economice a Securitatii, iar miliardele de dolari ale Romaniei comuniste ajung in grija unui tinerel abia iesit din bancile liceului.
Persoana in cauza are convingerea ca nu-si reda propriile idei ci transcrie niste mesaje dictate de altcineva, ori ca mana proprie este condusa de o vointa straina.
"Administratiile locale dovedesc incompetenta, ca sa nu spun rea-vointa, in problema turismului". Varianta lui Rusanu a fost sustinuta si de subsecretarul de stat Nicolae Buzdun, potrivit caruia turismul de pe litoral nu-si va reveni nici in urmatorii 5-7 ani.
pe Stolojan si Musca, Stoica neintrand in discutie la acest capitol, dupa cum a precizat liberalul constantean) sa vina la discutii cu organizatiile liberale, ca sa se lamureasca cu privire la vointa membrilor.
Suparat pe democrati pentru ca au relansat tema anticipatelor senatorul UDMR, Puskas Balint a declarat ieri, la Sfantu Gheorghe, ca proiectul de lege privind Statutul minoritatilor nationale nu va trece de Parlament fiindca "nu exista vointa politica in acest sens".
"Tuturor persoanelor care ne-au facut plangere penala, fie din rea vointa, fie indrumate de altii, le vom face plangere penala pentru denunt calomnios", a precizat Mazare.
- la Cotroceni) prin vointa partidului", ca "nu reprezinta PNL acolo" si nici pe sine, ci "pe presedintele Basescu, pentru ca un consilier prezidential exprima opiniile presedintelui".
Mai mult, Legea SRI prevede ca "salariatii civili sunt supusi dispozitiilor Codului muncii", care stipuleaza clar ca demisia este un act unilateral de vointa si mentioneaza implinirea unui preaviz de 30 de zile in cazul functiilor de conducere.
Totodata, Emil Constantinescu a apreciat ca actualul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a demarat procesul de predare a arhivelor fostei Securitati din abilitate, si nu din vointa politica.
Din paacate pentru electoratul din tara noastraa, nu vointa politicaa staa la baza vinaatorii de turnaatori duse de Putere, ci frica de raportul de taraa al Comisiei Europene.
google-analytics.com