Din paacate pentru electoratul din tara noastraa, nu vointa politicaa staa la baza vinaatorii de turnaatori duse de Putere, ci frica de raportul de taraa al Comisiei Europene.

Liberalii gaalaateni au anuntat caa liderii Aliantei DA se zbat saa-i demaste pe fostii "tunaatori" doar pentru caa se tem de gindul caa sefii Uniunii Europene ar putea decide ca Romania saa mai stea pe "banca de rezerve" citiva ani inainte de a fi primitaa in rindul statelor democratice. Chiar dacaa nu existaa ceva scris in acest sens, se pare caa, in cadrul intilnirilor oficiale ce au avut loc in acest an intre politicieni autohtoni si cei europeni, s-a inaintat ideea caa tara noastraa ar trebui saa ia ca exemplu, in ceea ce priveste deconspirarea fostilor colaboratorii ai Securitaatii, celelalte taari care au faacut parte din Blocul Comunist. Aceastaa variantaa pentru care CNSAS a inceput vinaatoarea de fosti "turnaatori" a fost confirmataa de deputatul PNL de Galati, Emil Strungaa. Parlamentarul a laasat chiar saa se inteleagaa, ieri, caa nu poate fi explicataa in alt fel "haarnicia" actualului Guvern si lentoarea fostelor guverne post-decembriste in ceea ce priveste administrarea acestui subiect. "Europenii au sugerat caa ar fi bine ca romanii saa-si purifice moral clasa politicaa. In aceastaa problemaa nu se dau cartonase rosii sau galbene, dar, dacaa vrem saa ne integraam in Uniune, trebuie saa facem acest efort. E drept caa existaa diferente de opinii in ceea ce priveste vinovaatia fostilor turnaatori de care trebuie saa tinem cont. Cu toate acestea trebuie saa recunoastem caa sintem in urma multor foste taari comuniste, care au o lege a lustratie", a precizat Emil Strungaa.

PNL are doar ginduri curate

Si pentru a demonstra caa PNL e pe drumul cel bun, parlamentarul a amintit caa liberalii isi verificaa in acest moment toti oamenii cu functii cheie in stat. "Noi am trimis la CNSAS o listaa cu 150 de demnitari. In PNL s-a afirmat in mod constant necesitatea desecretizaarii acestor dosare. Este stiut caa liberalii au actionat ferm in ceea ce priveste retragerea sprijinului politic pentru membrii saai, despre care s-a dovedit caa au colaborat cu fosta Securitate", a mai declarat Emil Strungaa.