Consilierul judetean Victor Manea a refuzat, in urma cu cateva saptamani, sa se mai prezinte la sedinta de Consiliu Judetean Constanta, declarand ca este nemultumit de modul in care functioneaza aceasta institutie. Victor Manea chiar a precizat ca nu va mai lua parte la sedinte atata vreme cat conducerea CJC nu a fost corect aleasa si lucrurile nu intra pe fagasul normal. Intre timp, consilierul judetean a declarat, pentru "Replica" de Constanta, ca va veni la sedinta de consiliu de astazi, 13 iulie a.c., dar ca va continua sa-si manifeste nemultumirea. Mai mult, Victor Manea intentioneaza sa le atraga atentia colegilor asupra faptului ca pe ordinea de zi se afla o rectificare bugetara, dar ca nici acum, asa cum nu s-a intamplat nici acum cateva luni, anumite primarii nu au primit bani.
"Consiliul Judetean Constanta are datorii catre primarii. Desi CJC are bani in cont - 900 de miliarde de lei vechi de pe semestrul I si aproximativ 20 de miliarde incasate din decembrie -, banii nu au fost impartiti. Este vorba despre repartitia sumelor de echilibru de la CJC catre localitati, din cota de 22%", a declarat Victor Manea. Consilierul judetean a mentionat ca doua dintre localitatile care au nevoie de fonduri si care nu au primit sunt Castelu si Harsova. Pe langa supararea lui Victor Manea legata de Consiliul Judetean Constanta, acesta nu a putut sa nu aduca in discutie si situatia tensionata pe care anumiti membri PNL o creeaza in sanul partidului. Victor Manea a apreciat ca in cadrul PNL sunt cateva voci care au pareri diferite fata de majoritate, insa "in Partidul National Liberal exista democratie. Fiecare isi exprima punctul de vedere, in interior sau in afara partidului, dar cu conditia ca acel punct de vedere sa nu aduca atingere imaginii PNL", a afirmat Victor Manea.

"Daca Stolojan confunda programul de guvernare cu fuziunea, are mari probleme de intelegere"

Cu toate acestea, liberalul Victor Manea a spus ca nu ii poate intelege pe anumiti colegi care fac rau partidului prin declaratiile din ultima perioada. "Sunt pozitii, ca de exemplu cea a lui Valeriu Stoica, care atunci cand a fost ministru si lider al PNL avea o credibilitate de 3%, iar acum vine si comenteaza ca partidul nu este condus bine. Este jenant ca Valeriu Stoica si Theodor Stolojan, doi demisionari, doi fosti presedinti care nu au avut puterea sa-si duca mandatele pana la capat, fac acum aprecieri despre actuala conducere a partidului...Daca nu este bine condus PNL, este vina lor ca au lasat partidul din mana. Iar daca Stolojan are un program pentru partidul acesta si se considera liberal, desi eu nu il mai consider fidel PNL, sa vina la partid, sa ne spuna ce vrea sa faca pentru PNL", a declarat Victor Manea. Acesta a adaugat ca atat cei doi fosti presedinti liberali, dar si Mona Musca, desi vorbesc despre sondaje si scaderea PNL in preferintele electoratului, chiar ei sunt cei care provoaca rau partidului si imaginii partidului, prin declaratiile cu care ies la rampa. "Eu cred ca luarile lor de pozitii sunt la comanda cuiva din afara PNL, respectivele declaratii nu reprezinta grupuri sau organizatii PNL, se reprezinta pe ei la comanda altcuiva", a fost de parere Victor Manea. "Astazi, Stolojan sustine cu tarie fuziunea cu PD. De ce nu a avut aceeasi pozitie cand PD, prin actualul presedinte Traian Basescu, a refuzat oferta fuziunii acum doi ani, si inca intr-o maniera neeleganta, spunand ca PD are identitatea lui si nu are nevoie de asa ceva? Sunt multe asemenea intrebari...", a mai spus liberalul constantean. Victor Manea a mai declarat, tot cu privire la ultimele luari de pozitie ale lui Theodor Stolojan, ca "actualul program de guvernare a fost votat la Congresul PNL, la care a participat si Stolojan". "Daca domnia sa confunda programul de guvernare cu fuziunea, are mari probleme de intelegere. Fuziunea este o problema politica a doua partide care au un protocol...", a precizat Victor Manea, care a adaugat, in incheiere, ca ii asteapta, in continuare, "pe cei doi lideri charismatici" ai PNL (n.r. pe Stolojan si Musca, Stoica neintrand in discutie la acest capitol, dupa cum a precizat liberalul constantean) sa vina la discutii cu organizatiile liberale, ca sa se lamureasca cu privire la vointa membrilor.