Mogulul Dan Voiculescu pare a fi scapat lucrurile de sub control, iar destinul sau politic se apropie cu pasi repezi de un final care ar insemna un prim pas in "salubrizarea" politicii romanesti. Repudiat de partenerii de Coalitie, dispretuit de societatea civila si contestat chiar si de putinii sai membri de partid, Voiculescu tinde sa-l inlocuiasca pe Adrian Nastase in topul celor mai urati politicieni romani. Procentele partidului sau (constant 2%) sunt chiar mai mici decat marja de eroare a sondajelor, un calcul sumar aratandu-ne o realitate jenanta: tinand cont de faptul ca aproape jumatate din populatia cu drept de vot a Romaniei nu are intentia de a participa la alegeri, 2% din cei circa 5 milioane de votanti ramasi inseamna 100.000 de sustinatori. Dintre acestia, cam jumatate sunt angajatii lui Voiculescu si ajungem astfel sa percepem intreaga mizerie a politicii romanesti: 22 de milioane de romani au fost obligati sa accepte faptul ca sunt guvernati, contrar vointei lor, de un partid ai carui sustinatori ar incapea fara probleme in tribunele unui stadion de fotbal. Paradoxurile ii insotesc insa pe conservatori si pe presedintele lor pe tot parcursul existentei lor.
Nimeni nu s-a intrebat pana acum ce reprezinta sigla Partidului Conservator; o balanta care te duce cu gandul la tot felul de platitudini plicticoase, de genul "echilibru", "intelepciune", "dreptate" si alte bla-bla-uri politicianiste. Ei bine, explicatia e cu mult mai interesanta decat aceste cuvinte goale si denota o personalitate cu tendinte megalomane, un soi de om care se crede "cu stea in frunte", dupa modelul patentat, culmea, de Gigi Becali, dusmanul sau de moarte: Dan Voiculescu s-a nascut in zodia Balantei si s-a gandit probabil ca n-ar fi rau ca partidul sau poarte acelasi semn care i-a adus lui atata noroc in viata. Norocul si-l face insa omul cu mana lui sau daca e sa dam dreptate Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), cu rapoartele lui. Dan Felix Voiculescu a fost un colaborator asiduu al Securitatii comuniste, dar mogulul sustine in continuare ca acest lucru nu i-a influentat cu nimic cariera fulminanta. Ceea ce inseamna ca avem de-a face cu un adevarat fenomen, iar noi romanii, ca de obicei, nu stim sa ne apreciem propriile valori. Spunem asta pentru ca, asa cum recunoaste insusi presedintele PC pe site-ul sau personal, Voiculescu a ajuns seful Departamentului de Comert Exterior - Vitrocim in 1970, cand avea doar 24 de ani.

Merite "exceptionale": Voiculescu era boboc de anul I cand a ajuns seful Comertului Exterior

Si vedem aici meritele sale exceptionale daca precizam faptul ca in 1970 Dan Voiculescu era student in anul I la ASE Bucuresti. Respectand vointa lui Voiculescu, excludem influenta Securitatii si ajungem in fata unui caz unic in lume: un boboc de anul I este numit in fruntea diviziei economice a Securitatii, iar miliardele de dolari ale Romaniei comuniste ajung in grija unui tinerel abia iesit din bancile liceului. In aceste conditii, trebuie sa recunoastem totusi cu umilinta ca macar cei cativa mii de romani care au incredere in Voiculescu stiu sa-si aprecieze valorile, in timp ce restul se incapataneaza sa creada macar ca ceva nu e tocmai in regula. Charisma bolovanoasa a liderului conservator convinge totusi din ce in ce mai putini oameni, iar o parte din filialele PC a inceput sa miste in front. Semnalul a fost dat in perioada premergatoare deciziei PC de a ramane la guvernare, desi nimeni din Coalitie nu le-a cerut sa iasa. Atunci, o parte din reprezentantii din teritoriu a partidului- antena, printre care si deputatul constantean Andrian Mihei, l-a atentionat pe Voiculescu asupra faptului ca nu el decide soarta PC. Asta desi acest partid poarta pana la urma ca sigla insemnul zodiacal al presedintelui sau, iar toata strategia sa existentiala se bazeaza pe impactul stirilor Antenei 1 si aportul salariatilor Grivco. Un alt semn al decaderii lui Voiculescu (mai) poate fi vazut zilele acestea pe forumul site-ului PC. Un membru al forumului lanseaza un atac furibund impotriva lui Voiculescu, recunoscand ca o face dintr-un motiv paradoxal: a ramas profund dezamagit cand a aflat ca idolul sau nu este acel misterios general de Securitate, perfect acoperit, puternic si inteligent, ci un simplu turnator, un ciripitor "demn de dispret". Concluzia lui e amara si reda fidel opinia omului de bun simt: "Asadar, generalul de Securitate Voiculescu nu exista, doar informatorul "Felix". Imi apare acum un fel de cotoi murdar care de 16 ani se linge pe sub coada in cautarea unei urme de stralucire, un motan acoperit de o blana deasa si moale, care a zgariat cu obraznicie ori de cate ori a fost iritat de acest subiect. Motanul "Felix" s-a crezut dulau, cocotat fiind pe canapeaua de catifea si plina de perne tip "Crescent", dar la masa a strans intre dinti doar soareci. Acum, pentru ca stapanul lipseste de acasa, musafirii au voie sa-i dea suturi in fund pentru a-i opri miorlaielile enervante".