Cautare

323 de rezultate pentru "unirea" (8.51 secunde)
Marea Unirea este incununarea jertfei supreme dar si a talentului politic al unor mari patrioti, toti uniti de o putere mai mare ca ei, toti insufletiti de un ideal aflat dincolo de orice interes marunt.
Aceste trei date marcheaza incercarile, mai mult sau mai putin reusite, de unire a teritoriilor locuite de stramosii nostri Unirea provinciilor locuite de romani a fost un proces lung si anevoios, data fiind pozitionarea acestor teritorii la limita dintre Orient si Occident.
Unirea celor din tarcuri (Autor: ... Oamenii din popor, urmasii legitimi ai celor care au facut Unirea, au fost pusi in tarcuri, au fost controlati si perchezitionati ca nu cumva sa tulbure linistea prezidiului.
Odobescu - Roseti - Comuna Roseti - Unirea - Comuna Unirea - Giurca - Comuna Valcelele - Spicul - Comuna Dorobantu - Brauletul Dunarii - Comuna Gradistea ora 21:45 - 23:00 - Program oferit deansambluri folclorice straine:
Cum sa facem pentru ca Unirea, ca proiect national, sa dainuiasca? ... Unirea a dainuit pentru ca, indiferent de regimul politic, toti s-au simtit obligati sa apere si sa consolideze acest proiect.
Unirea tuturor romanilor.
Alexandra Cruceru) Cozmin Gusa a comentat, intr-o interventie telefonica, actiunea in forta a jandarmilor la mitingul la care au participat cateva mii de persoane care au cerut Unirea Romaniei cu Republica Moldova si unde 5 dintre liderii tinerilor protestatari au fost retinuti si mai apoi amendati cu cate 3.000 de lei si, sustin ei, si bruscati.
Unirea n-ar trebui sa fie doar teritorial, ci si in toate domeniile (economie, cultura, scoala etc). ... Unirea". Iata si doua poezii sugestive semnate de aceasta:
Evenimentul a fost prilejuit de Unirea Principatelor Romane! ... Acestia au pus chiar si o mini piesa in scena ce a avut ca tema Unirea Principatelor.
Papa Francisc se va ruga la Catedrala Nationala Organizata sub motto-ul Sa mergem impreuna!, vizita Papei Francisc in Romania preia amprenta tipic mariana, invitand la unirea tuturor sub mantia ocrotitoare a Maicii Domnului.
Unirea PDL cu PNL, un partid slab, cu o ideologie inspirata de la liberalii germani, adica sa adune doar voturile care lipsesc pentru formarea unei majoritati, fara alte mari aspiratii, nu a schimbat mare lucru.
„Nu va grabiti sa decretati solemn unirea. ... Celor ce soptesc, cu complicitate de asa-zisi initiati, ca unirea nu s-ar fi putut implini dupa 1990 din cauza ca, vezi Doamne!
Concordia Chiajna s-a impus impus la limita, scor 1-0 (0-0), impotriva celor de la Unirea Slobozia, miercuri, acasa, intr-o partida din etapa a 3-a a play-off-ului din Liga 2.
Altfel, as mai remarca unele surprize, cum ar fi victoria "buturugii mici" Unirea Urziceni la Constanta, dar si infrangerea, in Trivale, a echipei lui Giannini, FC Arges. Asadar, surprizele etapei a patra au fost cele trei echipe promovate in vara, Universitatea, UTA si Unirea.
Revenirea lui Dan Petrescu in campionatul romanesc nu a fost benefica pentru el si nici pentru Unirea, dar sunt convins ca "Bursucul", dupa acest soc din meciul de duminica, va rezolva problemele cu care se confrunta ialomitenii.
Ovidiu Burca Unirea Slobozia: Contra - Ibrian, I.Dinu, Perju, C. Toma - Coada, Cruceru - Botogan, Ekollo, Silaghi - Afalna Rezerve:
CFR Cluj si Steaua tin capul de afis, fiind prezente in Liga Campionilor, Dinamo, Rapid, Unirea Urziceni, FC Timisoara si FC Vaslui ne onoreaza cu prezenta in Cupa UEFA.
Este scandal imens legat de informatiile vehiculate privind unirea Republicii Moldova cu Romania. Un sondaj realizat de Institutul de Politici Publice din Republica Moldova, prezentat de cotidianul Timpul, arata ca 35% dintre moldoveni ar vota pentru unire, in timp ce aproape 48% ar vota impotriva.
Marian Stancovici, de 24 de ani, din comuna Unirea, judetul Dolj, in timp ce conducea un autoturism Volkswagen Golf, inmatriculat in Bulgaria, a patruns pe sensul opus de mers si a intrat in coliziune cu autotractorul Mercedes, condus regulamentar de Radisav Zekavica, de 55 de ani, din localitatea Ercege (Serbia).
Presedintele a fost primul care a dat 10 milioane de lei, bani pe care i-a introdus in urna instalata in restaurantul McDonald’s Unirea din Capitala.
google-analytics.com