Cautare

143 de rezultate pentru "televiziuns satelit" (2.60 secunde)
Primul dintre acestea, lansarea primului satelit artificial al Pamantului, botezat Sputnik 1, are loc pe cand Dumitru avea doar 5 ani.
In ziua de azi, atunci cand o persoana se refera la un obiect neidentificat, se poate elimina din start posibilitatea de a fi un fenomen atmosferic, avion sau chiar satelit.
In urma cu aproximativ 60 de ani, americanii au fost socati cand Uniunea Sovietica a lansat primul satelit artificial din lume.
Cei doi presedinti nu s-au pus de acord in privinta insulei Taiwan. Rusia a distrus un satelit-spion scos din uz cu o racheta.
Asta se poate spune ca este orasul Chitila, satelit al Bucurestiului, situat la doar cativa kilometri de Capitala. Aici au fost atrase fonduri in valoare de 60 de milioane de euro, jumatate dintre proiecte au fost finalizate, celelalte sunt in implementare.
daca initial integrarea europeana era vazuta ca parte a strategiei occidentale in confruntarea Est-Vest din timpul razboiului rece, astazi, gratie motorului franco-german, UE nu mai trebuie considerata ca un satelit al SUA, ci ca un subiect geopolitic autonom, in care Moscova poate avea un partener de nadejde.
Parlamentari, ministri, consilieri si experti in toate cele dau in balbaiala explicandu-ne pe ultrascurte sau via satelit de ce trebuie dramuit kilowattul sau gigacaloria care, oricum, trebuie platite la giga, kilo sau mega lei.
Serviciul de internet prin satelit al lui Elon Musk, Starlink, tocmai a primit o lovitura costisitoare. O furtuna geomagnetica ar fi distrus 40 din cei 49 de sateliti pe care compania spatiala americana SpaceX tocmai ii lansase pe 3 februarie.
Poate ne vor fi de folos, pentru identificare, imaginile din satelit ale Centrului spatial al UE de la Torrejon (Spania), solicitate de investigatorul desemnat de Consiliul Europei, parlamentarul elvetian Dick Marty.
Potrivit unor noi imagini surprinse de satelit, coloana formata din cateva sute de vehicule militare rusesti se intinde pe o lungime de 64 de kilometri si a ajuns aproape de Kiev.
Seviciul de internet prin satelitii Starlink a devenit operational si in Romania. Primii care s-au abonat la reteaua dezvoltata de miliardarul Elon Musk sunt din Sibiu si sunt foarte incantati.
Razele soarelui ajung la satelit abia dupa ce trec prin atmosfera Terrei. Din acest motiv, isi pierd din stralucire si Luna pare ca se inroseste.
Fostele state-satelit ale URSS si fostele republici sovietice devenite independente, si chiar membre ale NATO si UE sau aspirante la acest statut (cazul Georgiei), definite plastic de fostul sef al Pentagonului ca fiind o "noua Europa", sprijinite la nivel declarativ impotriva Rusiei, sunt in realitate lasate sa se descurce singure atunci cand vine vorba despre "elaborarea unei politici energetice unice a UE", greii continentului preferand sa-si rezolve la nivel bilateral aprovizionarea cu resurse energetice din Rusia, inclusiv prin ocolirea teritoriului statelor mici de catre conducte controversate din punct de vedere ecologic prin Marea Baltica.
Seceta nu se opreste la granite, iar acest lucru se vede si din satelit. Loara din Franta sustine o vale de podgorii care produc vinuri faimoase in lume.
Primele imagini din satelit arata cozi kilometrice de masini. In timp ce rusii Nu stiu ce sa mai faca sa paraseasca tara, autoritatile se chinuie sa-i opreasca.
Recent, autoritatile de frontiera din tari precum Finlanda, Georgia, Kazahstan sau Mongolia s-au plans de cozi uriase la granite. Imaginile din satelit, facute publice de compania Maxar Technologies, arata cozi kilometrice de masini la granita Rusiei cu Mongolia.
Mai ales ca datele publice arata ca Rusia a incercat deja sa produca tehnologie anti-satelit. Pe de alta parte, oficialii de la Moscova spun ca vor considera satelitii americani drept tinte legitime pentru Fortele Armate ale Federatiei Ruse daca sunt folositi pentru a ajuta Ucraina.
Un barbat din Alaska a fost salvat cu functia de comunicare prin satelit de pe iPhone14. Barbatul a fost prins in zapada intre Noorvik si Kotzebue, fara semnal la telefon.
Potrivit unor noi imagini surprinse de satelit, coloana formata din cateva sute de vehicule militare rusesti care avanseaza in directia Kiev se intinde, de fapt, pe o lungime de 64 de kilometri.
Potrivit unor noi imagini surprinse de satelit, coloana formata din cateva sute de vehicule militare rusesti care avanseaza in directia Kiev se intinde, de fapt, pe o lungime de 64 de kilometri.
google-analytics.com