Cautare

921 de rezultate pentru "meci greaca hotarele" (3.52 secunde)
xxx Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, izvoratorul de Mir sau Sfantul Dumitru, izvoratorul de Mir (in greaca: Sfantul Dumitru de la Tesalonic / Salonic) a fost un martir crestin, sfant militar din veacul al III-lea care a trait in vremea imparatilor Maximian si Diocletian in cetatea Tesalonic.
preluari din repertoriul international (in limbile spaniola, franceza, rusa, greaca, italiana, idish), piese din folclorul romanesc (hore, sarbe, geamparale, muzica lautareasca).
â€" si fantastica deopotriva) la colonizarea greaca (prima din istorie, care a dus la crearea unor emporia â€" factorii comerciale, baza oraselor de mai tarziu, pe È›armurile aceleiasi mari in secolele VIII-VIi.
Autodeclarat fiu natural al lui Basarab Tepelus si al Neagai din Hotarani, sotia marelui vornic Parvu Craiovescu, in a carui familie a crescut, a primit o educatie aleasa de la calugarul Macarie de la Bistrita, patriarhul Nifon, refugiat la curtea Craiovestilor, si Maxim Brancovic, reusind sa cunoasca bine mai multe limbi de circulatie europeana, dar si greaca, slavona sau latina.
Dar tot din Opera lui Eminescu, abia ascunzandu-i trairile sfasietoare, demne de tragedia greaca, am invatat fenomenologia ras-crucii si imperativul de a o constientiza ca dimensiune a identitatii noastre geo-istorice.
Nomos, in limba greaca, inseamna lege. Acestea sunt bolile despre care deja am vorbit, venite dintr-o incalcare a Legii revelate.
Un cutremur de intensitate medie s-a produs marti, la scurt timp dupa ora 08.30, in nordul Marii Egee intre insula greaca Samothraki si cea turca Imbros, relateaza ekathimerini.com.
Semnele si simptomele sindromului discordant (Schizofreniei): denumirea bolii deriva din limba greaca, schizen= a despica, a scinda, phren= minte, suflet);
Denumirea populara este "iarba ochilor", iar in traducere din limba engleza,  denumirea plantei inseamna "ochi limpezi", din limba franceza "scapa de ochelari", iar din limba greaca - "bucuria unei bune vederi".
Hades in mitologia greaca), zeul roman al Infernului. Anuntul a fost facut luna trecuta, la o conferinta in Turcia. Informatia a fost preluata si de canalul Discovery News.
Boboteaza face parte din suita celor 12 sarbatori crestine importante si este menita sa reaminteasca cele petrecute la apa Iordanului, inainte ca Iisus sa paseasca in viata publica, de aceea Biserica mai numeste Boboteaza si "Aratarea Domnului", " Dumnezeiasca Aratare" sau "Epifania", aceasta din urma denumire provenind din limba greaca si inseamnand "aratare", "descoperire", "revelare".
In mitologia nordica, zeitatea este Sol (Sunna), in cea vedica Surya, iar in cea greaca Helios sau, uneori, Apollo. Zeul mesopotamic Shamash joaca un rol important in timpul Epocii Bronzului si "soarele meu" devine in final un mod de adresare fata de rege.
In calitate de limba uzuala si astazi este folosit un argou alcatuit dintr-un extraordinar amalgam de cuvinte provenite din limbile ucraineana, rusa, germana, greaca, romana, idish, tatara, poloneza, turca si a tiganilor caldarari (o ramura distincta a romilor care locuiesc in Europa Rasariteana).
In mod similar, in mitolodia greaca, oul Ledei da nastere celor doi frati Dioscuri, fiecare impodobiti cu o coafura in forma de semisfera, sugerand astfel principiul Yin-Yang, polarizarea Unitatii si natura duala a omului.
Pe partea de sus a structurii este inscriptionat un mesaj mai scurt in patru limbi antice: babiloniana, greaca clasica, sanscrita, si in hieroglife egiptene.
Corfu, una dintre cele mai cunoscute insule grecesti Aceasta este una dintre cele mai cunoscute insule grecesti, turistii fiind atrasi de farmecul ei aparte oferit de mixul dintre mitologia greaca si istoria bizantina.
Numele ales provine de la o scoala filosofica din antichitatea greaca. Aceasta trata cu respect toate opiniile, dar nu accepta nicio dogma.
Antibiotic, din limba greaca, inseamna contra vietii” (anti” " contra si bios” " viata). Un antibiotic este asadar o substanta care are o actiune specifica de blocare sau distrugere a bacteriilor.
Denumirea in limba greaca a sarbatorii este Metamorphosis (transfigurarea). Sfantul Antim Ivireanul o numeste sugestiv Dumnezeiasca Infrumusetare a lui Hristos.
Denumirea vine de la termenul polis care inseamna cetate in greaca si vragi, adica cetatea vracilor, a vrajitorilor. Zamolxis, unicul zeu al dacilor care a locuit aici, ar fi folosit pestera pentru a putea ajunge la cetatea dacica Sarmizegetusa, prin niste tuneluri secrete, subterane.
google-analytics.com