Cautare

55 de rezultate pentru "luceafarul" (7.16 secunde)
LUCEAFARUL: ... debut cu poezia Dunare in revista Luceafarul, 1963, semnata Gabriela Vasilache. ... Convorbiri literare, Echinox, Luceafarul, Orizont valcean, Ramuri, Romania literara s.a.; ... Paul Valery si europenismul, Luceafarul, nr. ... Cartea de debut, Luceafarul, nr. ... Partea omului, Luceafarul, nr. ... La portile utopiei, Luceafarul, nr. ... luceafarul.net)
Luceafarul, cel mai lung poem de dragoste din lume In fiecare an, pe data de 15 ianuarie, Mihai Eminescu, Luceafarul poeziei romanesti ajunge la inimile celor care il omagiaza.
Debuteaza in Luceafarul, cu poezia Dunare (1963), semnata Gabriela Vasilache. ... Colaboreaza la Luceafarul, Ramuri, Romania literara. ... Vasile, in Luceafarul, nr. ... Ungheanu, in Luceafarul, nr.
Eminescu a fost supranumit Luceafarul poeziei romanesti si a ramas cel mai important reprezentant al romantismului din literatura romana, un remarcabil erudit si militant activ pentru dreptul la existenta nationala a poporului roman.
Debutul literar propriu-zis este girat de scriitorul Fanus Neagu, in revista "Luceafarul", in anul 1970, cu o proza scurta al carei titlu "Sirius si balansoarul" il schimba chiar marele scriitor. ... "Luceafarul", "Amfiteatru", "Romania literara", "Convorbiri literare", "Cronica", "Ramuri", "Tribuna", "SLAST" ("Suplimentul Literar-Artistic al Scanteii tineretului").
Exista in 1992 la Odessa o Societate Culturala Romaneasca Luceafarul care edita si un saptamanal cu acelasi nume condus de Vadim Bacinschi. ... Margarit, Luceafarul " Odessa, nr.
Mai mult decat orice mi-au placut raspunsurile date de ea la o rubrica de Posta redactiei sustinuta la un moment dat in Luceafarul.
Orasul unde s-a publicat prima data in Romania capodopera Luceafarul Textul a aparut, gratie omului de cultura Alexadru Djuvara, in paginile ziarului Dunarea, pe 25 iulie 1883, la doar cateva luni dupa ce fusese publicat in ,Almamahul Societatii Studentesti Romania Juna din Viena.
De fapt, inainte de 1989, mama mea a cunoscut-o pe Sanziana Pop, amandoua au scris si publicat in anii 80 proza, poezie si reportaje in Luceafarul.
joaca FC Olt Slatina, trupa lui Dan Oprescu avand obiectivul clar de a nu pierde in deplasarea de la Oradea, Luceafarul aratand chiar pe malul Oltului, sambata trecuta, cu ALRO, ca formeaza o echipa redutabila.
In privinta confruntarii de sambata, de la ora 20.00, cu Luceafarul Oradea, oficialul severinean este convins de victorie.
3 - 2, pe teren propriu cu Luceafarul Oradea si 1 - 2, in deplasare cu CS Afumati.
Maia Morgenstern, "Luceafarul diminetii" A fost si este considerat cel mai greu rol feminin de la Hollywood! ... In traducere, Morgenstern inseamna - in germana - "Luceafarul Diminetii".
A debutat in presa, in 1958, cu un reportaj intr-un ziar din Bacau, apoi cu proza in revista Luceafarul (1960), cu povestiri si nuvele (1964). Debutul sau editorial l-a reprezentat volumul de schite si povestiri Calatoria (1965), in celebra colectie Luceafarul, in care au debutat toti scriitorii generatiei '60.
Revista Luceafarul Scriitori botosaneni. Gabriela Negreanu - luceafarul.net. Bibliografie - Ecaterina Taralunga, Enciclopedia identitatii romanesti, Editura Litera, Bucuresti, 2011
Insa in ultima vreme, luceafarul de la Cotroceni pare sa se fi operat, cu succes, de demnitatea care ar trebui sa caracterizeze orice adevarat conducator, fie el chiar si un “despot luminat“.
Spre deosebire de cei doi, Ion Iliescu - personaj care nu mai poate aspira la Cotroceni dar are cel mai greu cuvant atata vreme cat, presedinte fiind, poate pur si simplu sa-l gratieze pe "Luceafarul Huilei” cu o simpla semnatura - prefera, deocamdata, suspansul:
Spre deosebire de alte dati cand, cel supranumit odinioara "Luceafarul huilei" dadea vina pe politic, Miron Cozma a fost acum mult mai rezervat in declaratii.
Atata vreme cat a incercat sa-l scoata la lumina pe „Luceafarul Huilei” din celula in care justitia l-a trims taman pentru fapte de arme asemanatoare, viziunea lui Iliescu asupra mineriadei nu poate starni uimirea.
In urma cu 130 de ani, Mihai Eminescu scria "Luceafarul". O indianca, Amita Bhose, avea sa-l traduca in 1969, pentru concetatenii ei.
google-analytics.com