Cautare

374 de rezultate pentru "csm" (8.48 secunde)
Inspectia Judiciara nu e la CSM, ba e la CSM, ministrul Justitiei are/ba nu are dreptul de a sesiza Inspectia Judiciara, magistratii au/ba nu au super-imunitate, presedintele nu poate/ba poate, raspunderea magistratilor uite-o, nu e, etc.
CSM cere Consiliului Suprem de Aparare a Tarii sa verifice daca procurori din Romania au colaborat cu serviciile de informatii.
Judecatoarea Camelia Bogdan a mai pierdut doua procese: unul in care daduse in judecata Parchetul General si un altul in care se judeca cu CSM.
Judecatorul Cristi Danilet anunta ca CSM a decis luni excluderea sa din magistratura din cauza a doua filmulete publicate anul trecut pe TikTok despre care magistratul spune ca reflecta viata sa privata si nu au legatura cu justitia.
Cupa Romaniei, Grupa C CSM Alexandria - Farul Constanta 2-2 (1-1) Au marcat: ... CSM Alexandria: Cristica - Lakabfi, Lupoaica, Nicola, Georgescu - Vlad, Ciocoteala, Stancu - Jerdea, Neagu, Voicu;
El a spus ca ii incurajeaza pe noii membri ai CSM sa ia atitudine de fiecare data cand independenta justitiei este pusa in pericol prin incercari de imixtiuni politice.
In data de 3 decembrie a.c. au avut loc alegerile pentru stabilirea membrilor Consiliului Suprem al Magistraturii. Din Constanta, singurii nominalizati au fost procurorul Marian Alexandru, din partea Parchetului de pe langa Curtea de Apel, si prim-procurorul Cristian Deliorga, din partea Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta.
Reamintim ca procurorul general, Laura Codruta Kovesi, a trimis joi o scrisoare presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, in care ii atragea atentia ca activitatea procurorilor este supusa doar controlului CSM.
De asemenea, initiativele legislative care prevad numirea unor procurori la propunerea CSM si modificarile la legea 10, retrimise de presedinte la Parlament, sunt alte doua propuneri care trebuie, in opinia conservatorilor, sa fie dezbatute intr-o sesiune extraordinara.
Fie ca punem demisia lui Amarie din CSM pe seama "prioritatii” pe care acesta s-a decis sa o acorde luptei anticoruptie (motivul invocat oficial) sau pe seama instinctului de autoaparare a sefului PNA (in contextul ultimatumului dat de Basescu cremei magistratilor - pe scurt "aveti sase luni la dispozitie pentru a va arata eficienta, dupa aceea va zbor din functii”), concluzia este una singura:
- constatand motivele invocate incorect legate de mecanismul de cooperare si verificare pe justitie in scrisorile Frantei si Germaniei, presedintele se astepta ca CSM sa spuna ca isi asuma aceasta responsabilitate, ca Parlamentul sa spuna ca el a blocat vreo 3 dosare, precum Nastase, Ridzi;
Ponta a mai spus ca, daca Guvernul isi va asuma raspunderea pe pe proiectul legii care limiteaza cresterile salariale pentru profesori, USL va sesiza CCR si CSM.
Biroul va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), dar si pe ministrul Justitiei, Monica Macovei, in vederea comunicarii faptului ca atat PNA, cat si Ministerul Justitiei erau obligate sa sesizeze in prealabil Parlamentul despre declansarea urmarii penale a presedintelui CNVM.
Presedintele Romaniei, pus la punct de magistrati AMR si CSM critica dur Constitutia "Basescu" Presedintele Traian Basescu a semanat vant si acum culege furtuna.
Pe de alta parte, pentru prima oara in istoria CSM, doi membri ai Consiliului au fost revocati, marti. Presedintele ar putea comenta si aceasta situatie in declaratia de presa pe care Digi24 o va transmite in direct de la ora 18.00.
Plenul Senatului a respins revocarea mandatului lui Diaconu, insa in urma unei hotarari a CC, la sesizarea CSM, privind decizia Senatului, liberalul a demisionat din Parlament.
Legea 304/2004 republicata este cea care consacra principiile in materie de repartizare aleatorie a cauzelor pe complete de judecata, in timp ce regulamentul de oridine interioara al instantelor aprobat prin hotararea CSM nr.
Sunt cateva institutii - Inalta Curte, Ministerul Public, CSM, si cred ca mai e Consiliul Legislativ - la care s-au acceptat mariri de bugete pentru ca acolo au intervenit niste drepturi salariale castigate la care nu putem umbla.
Avocatul Poporului preia intocmai argumentele Sistemului de represiune (Iohannis, DNA, CSM, Procurorul general) referitoare la lipsa de urgenta a reglementarii adoptate de Guvern.
Disperarea este ilustrata de uriasul efort logistic, la nivel national (niciodata folosit pana acum in orase de provincie), cu activarea maximala a resursei interne de acoperiti, dar si din toate institutiile publice (DNA, CSM, Parchet General etc.), pe langa cunoscutii din asa-zisa societate civila, ONG-uri, inclusiv cei din extern, plata unor interviuri in publicatii mai mult sau mai putin importante, atragerea imediata, pe diverse canale, a zeci de corespondenti la Bucuresti si Cluj, organizarea militara din Piata Victoriei (unde se strigau numai anumite sloganuri si se acceptau numai un anume tip de bannere), copierea unor idei din manifestatiile de la Kiev si din Polonia etc.
google-analytics.com