Cautare

64 de rezultate pentru "arheologie" (3.11 secunde)
• "Intre doua buldozere vom mai salva cate ceva" - declaratie referitoare la Rosia Montana a lui Mircea Angelescu, consilierul ministrului Culturii, Kelemen Hunor. Este vorba de acelasi Mircea Angelescu dovedit ca plagiator in cazul lucrarii "Standarde si proceduri in arheologie".
Comisia Nationala de Arheologie (CNA) urmeaza sa se pronunte asupra certificatului de descarcare de sarcina a Masivului Carnic, document extrem de important pentru RMGC in demararea proiectului de exploatare a aurului de la Rosia Montana.
La 12 ani, a asistat la excavarea unei pesteri din Les Eyzies (Franta), moment in care i-a fost starnit interesul pentru arheologie.
Joi, 9 mai - Spectacol in aer liber "Batalia de la Calugareni" - ora 10.00 - simpozionul "Mihai Viteazul si Bania" (Sectia de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei), - ora 12.00 - expozitie cu tema "Mihai Viteazul si Bania" (Casa Baniei), - ora 20.30 - proiectii de film "Buzduganul cu trei peceti" (Piata "Mihai Viteazul");
Intre timp, nu se stie ce s-a mai intamplat pentru ca Dunarea lucreaza foarte puternic acolo si s-ar putea sa mai fi distrus foarte mult din cetate", a declarat pentru Romania libera directorul Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta, dr.
Documentatia nu a ramas nici in Arhiva Institutului de Arheologie, unde R. Heitel a fost angajat dupa desfiintarea D.M.I., asa cum din nou ar fi fost firesc.
O scoala, de la gradinita si pana la Universitate, trebuie sa aiba dascali foarte buni Universitarul care a predat unor generatii intregi elemente ce tin de Istoria Artei si care, in activitatea profesionala are cuprinsa si zona de cercetare stiintifica la fostul Institut de Istorie si Arheologie A.
Cristina Georgescu este restaurator la Institutul de Arheologie Vasile Parvan din Bucuresti, membru titular AFAPRR: Asociatia Filiala Arta Plastica Religioasa si Restaurare a UAP din Romania si membru al Consilului Director al AFAPRR a Uniunea Artistilor Plastici din Romania.
De profesie, sunt pianist si profesor la Liceul de Muzica Dinu Lipatti", mai spune Lucian Velciu, care este implicat si in activitatile de la Muzeul de Arta si Arheologie.
Francesco D‘Andria, profesor de arheologie clasica la Universitatea din Salento, Italia, a fost liderul echipei care a facut descoperirea.
Ei bine, ca o ironie a sortii, o echipa mixta de speologi, geologi si oameni indragostiti de arheologie, in mare parte italieni, au descoperit cateva tunele si camere ale Akakorului.
- Muzeul de Arheologie - situat langa Turnul Alb. - Promenada din fata Marii Egee - care se intinde de la est la vest, intre port si Turnul Alb si pana in sectorul Kalamaria.
Bernerd a fost si un presedinte al Societatii de Arheologie din Texas-ul de vest si, in aceasta calitate, putea sa fi vizitat New Mexico in 1947.
Bineinteles ca sunt cafenele, terase la umbra cate unui copac, unde te poti racori cu o inghetata sau o cafea cum am facut-o noi, la cafeneaua din fata Muzeului de arheologie.
Specialistii de la muzeele de arheologie din aceste zone le-au investigat si fotografiat. Tunelurile sunt spectaculoase, unele dintre ele subtraverseaza Dunarea si ar putea fi valorificate din punct de vedere turistic si arheologic.
Ehipa de arheologi bucuresteni ai Institutului de Arheologie Vasile Parvan, condusa la acea vreme de Oana Damian, facuse o descoperire senzationala.
In Silistra sunt mai multe muzee, dar ce m-a impresionat este faptul ca imprejurimile Muzeului de Arheologie sunt pline de vestigii antice:
Introducere in arheologie: aplicatii practice. 3. Activitati de conservare preventiva. 4. Atelier de desen. 5. Atelier de modelat lut. La finalul celor 5 zile fiecare va primi cate o Diploma de participare.
Iata cum descrie Marian Neagu tunelul care porneste chiar de sub latura dinspre fluviu a cladirii Consiliului Judetean, unde se afla actualmente Sectia de Arheologie a muzeului:
Ieri, la Muzeul Dunarii de Jos, in foaierul sectiei Tezaur-Arheologie, s-au sarbatorit 160 de ani de la primul pas spre realizarea unui vis, statul national unitar.
google-analytics.com