Viorel Bangala a participat recent la targul traditional Piata Taraneasca si Mester(Esti)! organizat in curtea Muzeului Taranului Roman.
La standul sau, iubitorii de arta au admirat si achizitionat obiecte sculptate in lemn de Viorel Bangala: lada mare de zestre pictata - 400 RON, lada mica pictata - 100 RON, scaune sculptate in lemn din zona Munteniei - 140 RON (un scaun), lada de zestre maro - 350 RON si lada alba pictata - 300 RON.
de zestre sculptate in lemn.
"Inainte, toate lucrurile mai bune ale familiei se pastrau in aceste lazi de zestre! Lada de zestre e venita de la casele boieresti si incepand de la Vlad Tepes in Muntenia, Stefan cel Mare in Moldova si in Ardeal, de cand au venit sasii", ne-a spus Viorel Bangala, cel care sculpteaza in lemn aceste lazi de zestre.
In 1984, Viorel Bangala a obtinut Premiul de Creatie la UCECOM pentru plosca.
"Mergem, de obicei, la targurile traditionale si ale mestesugarilor organizate la Muzeul Satului si in curtea Muzeului Taranului Roman! Ma ocup de obiecte de lemn din 1971 si sunt de profesie in industria lemnului. Din perioada liceului ma ocup de aceste sculpturi in lemn", ne-a spus Viorel Bangala. Acesta s-a nascut pe Valea Argesului de la Corbeni si locuieste in Bucuresti de multi ani.
Il puteti intalni pe Viorel Bangala si pe sotia lui, cu lazi de zestre sculptate in lemn, superbe, si in week-end-ul viitor, tot la targul traditional organizat in curtea Muzeului Taranului Roman.