Viorel Bangala si sotia au participat recent la targul traditional organizat in curtea Muzeului Taranului Roman.
Printre obiectele cu care au venit, s-au numarat si lazile de zestre sculptate in lemn.
"Inainte, toate lucrurile mai bune ale familiei se pastrau in aceste lazi de zestre! Lada de zestre e venita de la casele boieresti si incepand de la Vlad Tepes in Muntenia, Stefan cel Mare in Moldova si in Ardeal, de cand au venit sasii", ne-a spus Viorel Bangala, cel care sculpteaza in lemn aceste lazi de zestre.
In 1984, Viorel Bangala a obtinut Premiul de Creatie la UCECOM pentru plosca.
"Mergem, de obicei, la targurile traditionale si ale mestesugarilor organizate la Muzeul Satului si in curtea Muzeului Taranului Roman! La aceasta editie am adus: cufar pictat cu influenta saseasca - la 200 RON, lazi mari, de zestre, din lemn - la 700 RON, lazi de zestre mici - la 300 RON, blidare mari - la 100 RON si la 70 RON, blidare mici - la 45 RON, plosti - la 80 RON, linguri de lemn pictate - la 15 RON, 20 RON, 25 RON si 50 RON. Ma ocup de obiecte de lemn din 1971 si sunt de profesie in industria lemnului. Din perioada liceului ma ocup de aceste sculpturi in lemn", ne-a spus Viorel Bangala. Acesta s-a nascut pe Valea Argesului de la Corbeni si locuieste in Bucuresti de multi ani.
Viorel Bangala si sotia lui vor participa cu aceste lazi de zestre sculptate in lemn, superbe, si la targul Piata Taraneasca si Mester(Esti)! organizat in acest week-end in curtea Muzeului Taranului Roman.