Cautare

5531 de rezultate pentru "roman" (3.57 secunde)
Relatia Bucuresti-Chisinau a evoluat in ultimii 5 ani, de cand presedinte al Romaniei e Traian Basescu, de la o aparenta relaxare, la degradarea continua ce a culminat cu declararea ambasadorului roman drept persona non grata si introducerea de vize, pana la regasirea vechilor sentimente fratesti.
Disparut de pe prima scena a politicii romanesti de aproape sase ani, Petre Roman incearca o revenire in forta. ... Roman este initiatorul unui nou concept politic, Polul de Stanga sau Polul Social, care vrea sa insemne relansarea stangii romanesti, amenintat cu disparitia de prestatia unui PSD cangrenat de coruptie.
Relatia Bucuresti-Chisinau a evoluat in ultimii 5 ani, de cand presedinte al Romaniei e Traian Basescu, de la o aparenta relaxare, la degradarea continua ce a culminat cu declararea ambasadorului roman drept persona non grata si introducerea de vize, pana la regasirea vechilor sentimente fratesti.
poetul, dramaturgul si prozatorul roman Horia Furtuna (1888); ... prozatorul, editorul si publicistul roman Al.[exandru] I.[ancu] Stefanescu (1915); actorul roman Puiu Calinescu (1920); ... criticul, istoricul literar, eseistul si jurnalistul roman Eugen Luca (1923); ... geofizicianul roman Dumitru Enescu (1930); dirijorul si profesorul roman Ion Baciu (1931);
La 15/28 noiembrie 1918, a avut loc al doilea mare moment din procesul de reintregire nationala a statului roman, cand Congresul general al Bucovinei, format din reprezentantii alesi ai romanilor si ai nationalitatilor din Bucovina, a hotarat, in unanimitate ''unirea neconditionata si pe vecie a Bucovinei, in vechile ei hotare pana la Ceremus, Colacin si Nistru cu regatul Romaniei''.
"Statul roman nu este un stat laic", sustine secretarul de stat Victor Opaschi (Autor: ... Ca sa ramanem tot in sfera dezbaterilor publice, va rugam sa ne explicati si de ce, in aceasta perioada de criza, statul roman intelege sa finanteze constructia Catedralei Mantuirii Neamului.
Centrul de Informatii Externe) conducerii statului roman, se mentiona faptul ca Administratia SUA a comunicat aliatilor din NATO ca avand in vedere ca evenimentele din Europa de Est se desfasoara cu rapiditate este necesara o coordonare si mai stransa intre statele membre ale Aliantei Nord-Atlantice pentru controlarea situatiei si accelerarea cursului favorabil intereselor Occidentului astfel incat trebuie sa se asigure o redistribuire a rolurilor statelor occidentale si o mai mare implicare a lor in actiunile de influentare a evolutiilor din diferite tari socialiste.
In cursa pentru fotoliul de primar general mai candideaza Constantin Ionescu (Partidul Social Democrat al Muncitorilor), Petrica Dima (Partidul Socialist Roman), Alexandru Vladu - Alianta Partidul Popular European (Crestin Democrati) si Democrati Europeni (PPE-DE), Constantin Cojocaru - Partidul Poporului (PP-LC), Nicolae Roman (Partidul ProDemo), Florin Dobrescu (Partidul "Totul pentru Tara"), Adrian Grigoriu (Partidul National Democrat Crestin).
Indiscutabil, toti sunt cetateni romani loiali statului roman. ... Desi in Romania nu au fost supusi asimilarii de catre stat, acesti aromani vad statul roman ca principalul vinovat pentru situatia de azi a aromanilor din Balcani.
Emilian Isaila publica pe blog articolul ' Basescu ii face cu ochiul lui Roman ', pe care il puteti citi in continuare. E pentru a doua oara cand Traian Basescu ii trimite bezele lui Petre Roman in ultima luna. ... E clar ca Traian Basescu il curteaza pe Petre Roman.
Probabil ca l-ati vazut in ultimele saptamani pe Petre Roman pledandu-si cauza pe la diferite televiziuni. ... unii cred ca de vina sunt moliile care bantuie prin Forta Democrata - partidul infiintat de Roman dupa ce a pierdut controlul in PD;
Sunt roman si imi apar tara si neamul! ... Integritatea nationala, interesul romanesc, limba romana si demnitatea poporului roman nu se negociaza!
Deputatul Gheorghe Roman a fost exclus din PDL Deputatul Gheorghe Roman, aflat la primul mandat, nu mai face parte din PDL, fiind radiat de conducerea Organizatiei Municipale Medias, a precizat miercuri liderul judetean democrat-liberal, senatorul Ion Ariton.
In raportul favorabil al Comisiei este citat si faptul ca reprezentantii presei prezenti la sedinta respectiva (dnii Ion Cristoiu si Sorin Rosea Stanescu, reprezentantul Clubului Roman de Presa in cadrul dezbaterilor) au sustinut ca "este necesara o astfel de reglementare care, pe langa faptul ca va limita atacurile prin presa, va incuraja si va stabili standarde de profesionalism mai ridicate ".
Statul roman nu avea posibilitatea sa vina in sprijinul basarabenilor decat cu sfaturi. ... In zilele urmatoare s-a tinut la Chisinau Congresul preotilor si al invatatorilor care au cerut un mitropolit roman, autonomie si o forma de guvernamant proprie.
La Moscova, cu prilejul intalnirii la nivel inalt a conducatorilor statelor membre ale Tratatului de la Varsovia, intre Nicolae Ceausescu si Mihail Gorbaciov are loc un schimb dur de replici, presedintele roman insistand pentru organizarea unei intalniri a reprezentantilor partidelor comuniste, cu participare sovietica, si pentru sporirea de catre Uniunea Sovietica a livrarilor de materii prime, in special petrol si gaz metan.
La invitatia Confederatiei Patronatul Roman (C.P.R.), dl Ion Iliescu , Presedinte al Romaniei in perioada 1992-1996, 2000-2004, Presedinte de Onoare al PSD, a participat in ziua de 30 ianuarie 2013, la sediul Confederatiei Patronatul Roman, la o intalnire cu membrii ai Colegiului Director al C.P.R.
Judecatorii ieseni au decis sa ii condamne la cate un an si patru luni de inchisoare cu suspendare pe Ionut Roman si Robert Sentiveanu, in timp ce pe iubita primului, Cristina P., au obligat-o sa se prezinte timp de 4 luni la Serviciul de Probatiune.
Sorin Marian Paveliu, deputat de Gorj, a initiat o campanie de strangere de semnaturi, in vederea demiterii directorului Serviciului Roman de Informatii, Radu Timofte, acuzat ca l-a mentinut in functie pe seful SRI Gorj, Ion Faget, despre care s-a stabilit ca a facut politie politica si dupa 1991.
Lucrarile sale exprima viziunea taranului roman asupra lumii inconjuratoare, artistul renuntand la elementele secundare prezente pana atunci in sculpturi, in favoarea evidentierii esentei lucrurilor.
google-analytics.com