Cautare

1351 de rezultate pentru "moldova" (2.55 secunde)
Moldova si Bulgaria si-au ales presedinti pro-Kremlin, care se alatura liderilor din Ungaria, Serbia, Cehia si Slovacia (Autori:
"Sustineti independenta republicii transnistrene si alipirea libera, ulterior, la Federatia Rusa?" sau "Doriti sa respingeti independenta republicii transnistrene si sa sprijiniti integrarea in Moldova?". ... Republica Moldova, Ucraina si Uniunea Europeana refuza sa recunoasca referendumul si nu au trimis observatori.
Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a declarat intr-un interviu publicat in 23 februarie pe site-ul agentiei Moldpres ca moldovenii din Romania nu au libertatea de a se declara de etnie moldoveneasca din simplul motiv ca aceasta nu este mentionata in legislatie, alaturi de celelalte etnii.
Presedintele PSD, Mircea Geoana (foto), a declarat marti ca mesajul pe care ar trebui sa-l dea politicienii romani in urma incidentelor de la Chisinau este ca Europa nu trebuie sa abandoneze Republica Moldova, ci sa o ajute in drumul spre democratie.
Comisarul european Leonard Orban a anuntat ieri ca institutiile europene vor incepe de astazi sa discute despre situatia din Republica Moldova si a su-bliniat ca, din semnalele pe care le are pana in prezent, pozitia Romaniei a fost apreciata datorita calmului si echilibrului de care a dat dovada.
Moldova si sa isi dovedeasca, in sfarsit, solidaritatea cu Romania. Comunicatul Ministerului de Externe care anunta participarea ministrului la reuniunea CAGRE mentioneaza laconic ca "in cadrul sesiunii Relatii Externe, vor avea loc discutii privind situatia din Republica Moldova".
Moldova au anuntat ca refuza sa se intalneasca, saptamana viitoare, cu delegatia Parlamentului European care se va deplasa in R. Moldova pentru a analiza evenimentele petrecute la Chisinau dupa alegeri. Marian Jean Marinescu sustine ca reprezentantii Republicii Moldova au intrebat daca din delegatia Parlamentului European face parte vreun roman.
Politicienii suceveni sustin ca in Moldova ar trebui infiintate doua regiuni, una cu centrul la Iasi, iar a doua, avand capitala la Suceava. ... "Avem un specificul aparte datorat pozitionarii geostrategice, apoi o tipologie de dezvoltare economica distincta fata de celelalte judete din Moldova, in deosebi Iasi, Bacau, Vaslui.
Departamentul de Stat il lasa pe ambasadorul american la Chisinau sa-si explice singur declaratiile referitoare la Romania si Moldova (Autor: ... Aceasta este pozitia oficiala adoptata in cazul declaratiilor controversate facute de ambasadorul Statelor Unite la Chisinau, James Pettit, cu ocazia Zilei Independentei Republicii Moldova.
Republica Moldova este din nou in situatia de a face fata unei posibile crize energetice dupa ce, miercuri seara, centrala electrica de la Cuciurgan, intreprindere situata in regiunea controlata de regimul separatist de la Tiraspol, si-a sistat livrarile de curent electric pentru localitatile din dreapta Nistrului, informa ieri BBC.
La sfarsitul saptamanii trecute, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a transmis unei banci un ordin de blocare a conturilor SIF Moldova, pana la suma de 6,81 milioane de dolari, urmand ca in termen de doua zile sa fie confirmata operatiunea, a informat ieri SIF Moldova.
E.ON Energie Romania vrea sa cumpere Electrica Serv Moldova si analizeaza posibilitatea producerii de energie din surse eoliene in zona Sucevei. Preluarea Electrica Serv Moldova, una dintre cele opt sucursale de servicii ale Electrica, este motivata de reprezentantii E.ON prin costurile ridicate pentru mentenanta retelor.
Campania promotionala "Sarbatoreste Finala Mondialului cu mii de premii!", organizata de Coca-Cola HBC, inceputa pe 17 mai 2010, se desfasoara simultan, timp de doua luni, pe teritoriile Romaniei si Republicii Moldova.
Republica Moldova se uneste energetic cu Romania Republica Moldova se uneste energetic cu Romania in cadrul unui acord istoric pentru cele doua tari.
In ultima perioada, Republica Moldova a facut cativa pasi importanti pentru viitorul sau si pentru viitorul nostru comun. ... Romania si Republica Moldova se afla, desi pe pozitii diferite, in proximitatea unei zone extrem de sensibile din punct de vedere al securitatii.
Iliescu saluta aparitia unei forte de stanga romanesti in Moldova Presedintele Partidului Noua Optiune Istorica (NOI), Victor Alexeev, s-a intalnit, lunea trecuta, la Bucuresti, cu presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.
Republica Moldova a parafat Acordul de Asociere la Uniunea Europeana Sursa: ... Republica Moldova a parafat Acordul de Asociere la Uniunea Europeana. ... Din partea Republicii Moldova, pe Acordul de Asociere la Uniunea Europeana si-a pus semnatura premierul Iurie Leanca.
Perioada aceasta este incarcata de o simbolistica si mai pronuntata, dat fiind faptul ca Republica Moldova este la un pas de semnarea Acordurilor de asociere si de liber schimb cu Uniunea Europeana, actiune considerata a fi prima etapa din integrarea in UE.
In intervalul mentionat, in Carpatii Orientali si Meridionali si in zonele deluroase aferente vor predomina ninsorile si local se va depune strat de zapada.In Moldova va ploua abundent in cursul zilei de joi, 20 noiembrie cand local se vor cumula peste 25 l/mp si izolat 40...50 l/mp, apoi precipitatiile vor deveni mixte si vor slabi in intensitate.
O analiza a alegerilor din Republica Moldova. ... Majoritatea oamenilor politici si a comentatorilor din Romania s-au grabit sa isi exprime satisfactia pentru rezultatul alegerilor parlamentare din Republica Moldova de pe 30 noiembrie.
google-analytics.com