Cautare

638 de rezultate pentru "sri" (6.90 secunde)
Senatorii din Comisia juridica au validat-o ieri pe Lucia Liliana Tomoioaga pe locul ramas vacant in Senat dupa demisia noului director al SRI George Maior, candidatura acesteia urmand sa fie supusa si votului in plen.
Comisie de anchetare a secretizarilor Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputatilor a strans numarul de semnaturi necesare pentru infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta pentru cercetarea modului in care comisia mixta SRI-CNSAS a hotarat secretizarea unor dosare, intre 2000 si 2004.
SRI a precizat, ieri, intr-un comunicat de presa, ca nu a primit nicio solicitare oficiala din partea lui Codrut Seres si ca, daca ministrul va comunica "elemente care au legatura cu securitatea nationala", vor fi initiate verificari.
Cei doi au continuat sa se contreze si pe tema legilor sigurantei nationale, iar modul in care Basescu a decapitat serviciile secrete a starnit si el nemultumirea liberalilor, pentru ca seful statului a ales sa puna in fruntea SRI un senator PSD, George Maior, iar la SIE, pe unul dintre fidelii sai colaboratori, consilierul prezidential Claudiu Saftoiu.
Mircea Gheordunescu a fost numit director adjunct al SRI la 14 martie 1997 si a indeplinit aceasta functie pana la 9 noiem-brie 2001, cand si-a dat demisia invocand motive de sanatate.
Directorul SIE, Claudiu Saftoiu, a declarat ieri ca mandatele de autorizare a interceptarilor solicitate de Serviciu nu sunt eliberate de procuror, ci de catre un judecator anume desemnat, iar SRI face interceptarile respective si le pune ulterior la dispozitia SIE.
Premierul Calin Popescu Tariceanu crede ca seful statului ar continua linia inceputa prin numirile la SRI si Avocatul Poporului daca va propune la consultarile de la Palatul Cotroceni varianta unui executiv de uniune nationala.
Potrivit legii, doar SRI poate face aceste interceptari, iar mandatul este dat de catre un judecator desemnat de presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Acest lucru contravine legii, deoarece inteceptarile pot fi facute pe teritoriul Romaniei doar de SRI si numai in urma unui mandat emis de un judecator. ... Declaratia zilei apartine insa fostului sef al SRI, Radu Timofte.
El va fi inlocuit de Ilie Bolojan, care a confirmat nominalizarea, dupa discutia cu premierul Tariceanu. Stroe a spus ca isi va continua activitatea la comisia parlamentara a SRI.
In acelasi timp, Voiculescu a sustinut ca Morar a facut un gest de politie politica atunci cand a cerut SRI date despre persoana sa.
Pozitia democratilor in legatura cu infiintarea Agentiei coincide cu cea a directorului SRI, George Maior, care apreciaza ca noua structura "ar putea priva serviciul de un element important in desfasurarea misiunii sale" si s-ar produce o "limitare a capacitatii serviciului de a realiza misiunea sa fundamentala".
Drept motivatii, aparatorul a invocat lipsa antecedentelor penale si caracterul inculpatului - avand in vedere ca era angajat ca maistru la garajul Serviciului Roman de Informatii (SRI) din Tulcea.
Daniela Buruiana, fost vicepresedinte al Comisiei SRI, sustinea, in 2002, ca va da publicitatii, oficial, ceea ce ea a numit dovezile privind legaturile lui Mircea Dinescu, Andrei Plesu si Horia Roman Patapievici cu unele servicii secrete straine, dupa ce va fi publicata de catre CNSAS lista ofiterilor de Securitate care au facut politie politica.
Cristian Diaconescu este monitorizat non-stop, de cand merge cu sotia la cumparaturi, pana cand merge la unii dintre liderii PSD acasa, cand merge la sediul SRI din Piata Victoriei, sau cand merge intr-o vizita de patru ore, pe 5 februarie, la resedinta unui mogul.
Acelasi articol mentioneaza ca doar politia si pompierii sunt autorizati sa foloseasca semnalele speciale de avertizare cu lumina rosie, iar luminile albastre pot fi utilizate de autovehiculele apartinand politiei, jandarmeriei, politiei de frontiera, Serviciului de Ambulanta sau Medicina Legala, Protectiei Civile, de cele ale Ministerului Apararii care insotesc coloane militare, ale unitatilor speciale ale SRI si SPP, Administratiei Nationale a Penitenciarelor, precum si de autovehiculele de serviciu ale procurorilor, atunci cand se deplaseaza in actiuni de interventie sau in misiuni care au caracter de urgenta.
Directorul SRI, George Maior, a declarat, intr-un interviu acordat jurnalistilor de la Romania libera, ca atat baza americana de langa Constanta, cat si discutiile despre scutul american antiracheta "au suscitat interes din partea unor actori aflati la Rasaritul granitei Romaniei si nu numai".
Radoi a fost sefa de promotii la Academia Nationala de Informatii, din cadrul SRI. ... Mireille Radoi era recomamdata ca sef de promotie al Academiei Nationale de Informatii din cadrul SRI, promotia 2006", sustine site-ul spunesitu.ro.
La prezidiu, in dreapta era Kovesi, in stanga Igas, abia al doilea Boc, care nici nu mai conteaza, si Maior de la SRI. ... • Acum, Basescu mai are o problema grea de tot si are nevoie de supunere oarba din partea MAI, SRI si a Ministerului Public.
SRI si 0215 au contribuit si ele din greu la prosperitatea catavencilor si la succesul lor. ... Ca ofiteri activ i(atunci) ai SRI, 0215 si fosti lucratori ai Securitatii au poposit la PD, aducand cu ei si retelele de informatori de pana in 1989.
google-analytics.com