Cautare

5578 de rezultate pentru "romani" (6.87 secunde)
Peste 40% dintre romani sunt de acord cu crearea unei noi majoritati guvernamentale si cu inlocuirea premierului Calin Popescu-Tariceanu din fruntea Guvernului. ... Insa cu o remaniere a Guvernului in acest an sunt de acord 38,5% dintre romani, in timp ce 25% nu sunt de acord cu acest lucru.
ßeful statului a vizitat ieri Catedrala Ortodoxa Romana "Inaltarea Domnului" din Varset, unde s-a intalnit cu romani din Serbia. ... "Nu fac observatii nimanui, doar constat, am reusit sa fim doua organizatii de romani, cea a romanilor si cea a romanilor vlahi.
In calitate de candidat la un mandat de eurodeputat, Draghici isi propune sa promoveze in PE politici de incluziune sociala pentru sprijinirea oricarei comunitati afectate de saracie si lipsite de sanse, dar si sa sustina unele masuri de monitorizare a modului in care tarile membre ale UE recunosc concret drepturile si libertatile cetatenilor romani la munca in spatiul comunitar.
ßeful Partidului Noua Generatie, Gigi Becali, se bucura de increderea a 33 la suta dintre romani, fiind urmat de premierul Tariceanu cu 30 la suta. ... De asemenea, peste 60% dintre romani sunt multumiti de activitatea lui Traian Basescu in calitate de presedinte al Romaniei, releva sondajul INSOMAR.
In data de 7 ianuarie, 2 milioane de romani celebreaza ziua numelui cu ocazia sarbatorii Sfantul Ioan Botezatorul. Cel mai popular nume barbatesc este Ioan, purtat de 472 de mii de romani, urmat de Ion - 365 de mii - si Ionut, purtat de 351 de mii de romani.
Omul de afaceri Gigi Becali, presedintele Partidului Noua Generatie (PNG), conduce in clasamentul general al anuarului "Cei mai puternici 66 de romani", dat publicitaatii de revista "Banii Nostri", o publicatie a grupului de presaa MediaOn, lansat ieri, la Casa Vernescu.
Presedintele PIN, deputatul Cozmin Gusa, a anutat ieri ca formatiunea sa va boicota alege-rile pentru Parlamentul European din primavara anului viitor, deoarece Europa ii trateaza pe romani ca pe "o natie inferi-oara".
Ea a precizat ca reprezentantele diplomatice ale Romaniei au estimat, pe baza datelor statistice de la alegerile din 2000 si 2004, ca circa 147.000 de romani se vor prezenta la urne in sectiile de votare care vor fi organizate in afara tarii.
Toti cei 35 de europarlamentari romani au plecat luni la Strasbourg, unde isi incep mandatul de un an. ... As vrea ca prin pozitiile pe care europarlamentarii romani din PSD le vor avea sa putem sa ne tinem de cuvan", le-a transmis acestora presedintele PSD, Mircea Geoana.
MAE avertizeaza ca cetatenii romani din strainatate isi vor putea exercita dreptul de vot la alegerile parlamentare din 30 noiembrie doar daca dovedesc ca au domiciliul sau resedinta in tara in care se afla, astfel ca romanii aflati in alta tara ca turisti sau cu afaceri nu pot vota.
Marian Mocanu, Candidat PSD pentru Senatul Romaniei in Colegiul 1, circumscriptia 43, a efectuat, in perioada 7-9 noiembrie, o vizita la Dublin, in mijlocul comunitatii de romani care traiesc in Irlanda.
Consulul general al Romaniei la Torino, Iulia Buje, a declarat ca, in perioada 1998-2000, Maroni a sunat de mai multe ori la Consulatul Romaniei la Milano pentru a interveni pentru trei angajati romani ai sai a caror viza expirase.
Europarlamentarii romani au votat "cuminti" dupa indicatiile grupurilor politice din care fac parte, reiese dintr-un studiu realizat de Institutul European pentru Democratie Participativa - QVORUM.
Presedintele Romaniei trebuie sa ii uneasca pe romani si sa ofere modelul pentru iesirea din criza. ... Nu trebuie uitat ca personajul Traian Basescu, cu hahaitul sau inconfundabil este "gustat" de multi romani. ... Atata vreme cat economia a mers bine, unii romani au gasit acest spectacol interesant.
Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale, Traian Basescu ar fi votat de 37% dintre romani, fiind urmat de Mircea Geoana cu 24,2% si Crin Antonescu, ce ar aduna voturile a 20,7% dintre alegatori.
Presedintele Traian Basescu participa la deschiderea Congresului Jurnalistilor Romani de Pretutindeni, ce se desfasoara la Drobeta Turnu Severin. ... Congresul International al Jurnalistilor Romani se afla la prima editie si reuneste aproximativ 100 de reprezentanti ai organismelor de presa romaneasca din tara si din strainatate.
In cele ce urmeaza puteti citi relatarile presei despre noua revolutie ce pare sa se infiripe in ultimele zile printre romani.
"Care popor si cati romani?", este titlul unui articol scris de Octavian Stireanu, despre dreptul domnului Basescu - presedinte PDFO - de a vorbi in numele statului, nu in numele poporului.
Blocarea subventiilor pentru compensarea pierderilor, impreuna cu efectele crizei tot mai acut resimtite, exacerbeaza dificultatile fermierilor romani. ... Discutiile s-au centrat asupra prezentei cetatenilor romani in institutiile europene, cat si a necesitatii de a promova accesul acestora la pozitiile de conducere.
Agresiunea impotriva democratiei este dublata de aruncarea sub limita saraciei a milioane de cetateni romani, a caror disperare este direct proportionala cu dispretul guvernantilor. ... Cei care vor vota aceasta motiune de cenzura voteaza impotriva condamnarii la saracie si la faliment a milioane de romani.
google-analytics.com