Ultimul sondaj INSOMAR confirma increderea crescanda a romanilor in Gigi Becali. In aceasta luna, el a reusit performanta de a-l depasi la acest capitol pe premierul Calin Popescu-Tariceanu.
Traian Basescu este politicianul cu cea mai mare incredere in randul populatiei - 57 la suta. ßeful statului este secondat de liberalii Theodor Stolojan (52 la suta) si Mona Musca (50 la suta). Liderul Opozitiei Mircea Geoana ocupa pozitia a patra cu 35 la suta. ßeful Partidului Noua Generatie, Gigi Becali, se bucura de increderea a 33 la suta dintre romani, fiind urmat de premierul Tariceanu cu 30 la suta. Desi are doar 28 la suta din increderea electoratului, presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor il devanseaza totusi pe liderul democrat Emil Boc (26 la suta).
De asemenea, peste 60% dintre romani sunt multumiti de activitatea lui Traian Basescu in calitate de presedinte al Romaniei, releva sondajul INSOMAR. 51% dintre cei chestionati s-au declarat destul de multumiti, iar 12% sunt foarte multumiti de prestatia sefului statului, in vreme ce procentul nemultumitilor este de 37%.
Pe de alta parte, 86,6% dintre cei intervievati considera ca presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu-Tariceanu nu se inteleg prea bine sau deloc, in vreme ce 13% sustin ca acestia se inteleg bine si foarte bine.
36% dintre romani s-au declarat multumiti de activitatea Guvernului condus de Calin Popescu-Tariceanu, in timp ce 43% sunt destul de nemultumiti de aceasta, iar 21% - foarte nemultumiti.

Alianta ramane prima optiune electorala

Alianta D.A. ar obtine 44% din voturile electoratului, daca duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, releva acelasi sondaj. PSD ar intruni 22% din sufragii, PRM - 14%, Partidul Noua Generatie 7%, UDMR - 5%. Sub pragul electoral s-a situa Partidul Conservator cu 3%, Partidul Initiativa Nationala, cu 2%.
La intrebarea daca PNL si PD ar candida separat, 66% dintre romani ar vota cu PD, iar 32% cu PNL, precizandu-se ca 1% dintre subiecti au raspuns ca nu ar mai vota. Studiul INSOMAR a fost realizat pe un esantion de 1.216 persoane, fiind reprezentativ pentru populatia Romaniei cu varsta de peste 18 ani. Eroarea maxima admisa pentru rezultatele obtinute, garantata cu o probabilitate de 95%, este de 2,8%.