Presedintele PIN, deputatul Cozmin Gusa, a anutat ieri ca formatiunea sa va boicota alege-rile pentru Parlamentul European din primavara anului viitor, deoarece Europa ii trateaza pe romani ca pe "o natie inferi-oara".
Deputatul Cozmin Gusa a precizat ca "PIN nu va participa la alegerile europene" si le-a cerut romanilor care se simt dezamagiti de actuala clasa politica "sa nu mearga la vot", mentionand ca parlamentarii romani nu s-au luptat niciodata pentru drepturile romanilor. Mai mult, el a declarat ca PIN va declansa o campanie incepand cu 1 decembrie atat in mediul rural, cat si in cel urban, prin care va explica ce ii asteapta pe romani dupa 1 ianuarie 2007. Gusa a spus ca alegerile pentru Parlamentul European, din primavara anului viitor, vor fi momentul in care relatia dintre "politicienii care-i dispretuiesc pe romani" si "Europa care nu ne respecta" va deveni oficiala.
El a explicat ca "politicienii care au detinut puterea in ultimii 16 ani sunt imorali, profitori si compromisi", adaugand ca "din cauza lor Europa ne trateaza ca pe o natie inferioara si profita de noi de cate ori are ocazia". Totodata, liderul PIN a afirmat ca boicotul alegerilor pentru PE reprezinta un "semnal", nu un refuz total al implicarii in alegerile europene. (D.P.)