Cautare

1227 de rezultate pentru "institutul" (3.12 secunde)
In tara noastra, se deruleaza programul national "Stop Fumat", coordonat de Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", si vine in sprijinul persoanelor doritoare sa scape de acest viciu.
99% se infirma posibilitatea unui caz de Ebola in Romania In urma investigatiilor de la Institutul Matei Bals, in pondere de 99%, romanul suspect ca ar fi contactat Ebola in Nigeria ar suferi de alte doua afectiuni, una dintre acestea dand simptomele care au dus cu gandul la Ebola.
Pacientul adus de la Ploiesti a fost diagnosticat cu malarie Pacientul adus duminica de la Ploiesti la Institutul National "Matei Bals" a fost diagnosticat cu malarie, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, managerul institutiei, Adrian Streinu Cercel.
Motivul alegerii lui Edgar Mitchell nu este doar faptul ca este posesor al unui doctorat in aeronautica si astronautica la MIT sau ca a fondat, dupa ce a parasit NASA in 1972, Institutul de Stiinte Noetice si, mai recent, Institutul Quantrek, orientat spre exploatarea energiei de punct zero.
In data de 25 septembrie, la Institutul Clinic Fundeni, a avut loc a doua serie de ateliere creative, destinate bolnavilor cu limfom.
Raspandita toxina Bisfenol-A (BPA) afecteaza intestinele si ar putea conduce la o afectiune dureroasa numita sindromul intestinelor neetanse, potrivit unui studiu realizat de cercetatori de la Institutul National de Cercetari Agronomice din Toulouse, Franta, si publicat in Actiuni ale Academiei Nationale de Stiinte.
In curand, transplant de pancreas, la Fundeni Aparatele de perfuzie a organelor ex vivo, de ultima ora, vor permite ca mai multe organe sa fie transplantate Echipele de transplant hepatic de la Institutul Clinic Fundeni si de transplant cardiac de la Tg.
Ne ofera cele mai bune sfaturi conferentiar doctor Monica Luminos, sef de sectie la Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals.
Astronomi de la Institutul IMCCE de mecanica cereasca au prezentat sistemul lor de supraveghere a cerului.
Anca Streinu-Cercel, medic specialist, Institutul Matei Bals, subliniaza ca din punctul de vedere al medicului infectionist, vorbim de virusul C, virusul B si HIV. ... Un studiu realizat la Institutul Matei Bals pentru tinerii utilizatori de droguri intravenoase arata ca 80% dintre acestia sunt infectati cu virusul C, spune dr.
Produsele au respectat de la bun inceput acelasi standard al calitatii impus de Magiunul de prune Topoloveni, si au fost premiate atat cu stele de aur de Institutul International pentru Gust si Calitate, cat si cu medalii de argint si bronz de catre institutul Monde Selection.
Avand in vedere ca saptamana trecuta a fost saptamana europeana a pacientilor, analizand si sintetizand datele publicate de diferite institutii implicate (Institutul National de Statistica, Institutul National de Sanatate Publica, ECDC, CDC, ONU, OMS, UNICEF, diferite organizatii non-guvernatmentale - Salvati copiii, COPAC, Wold Wision, etc.) consider ca medicina scolara reprezinta prima linie de asistenta medicala si sanatate publica a colectivitatilor, copiilor si tinerilor scolarizati si uneori unica asistenta medicala de care pot beneficia acestia, fiind modul cel mai sigur de crestere a accesibilitatii la sistemul de sanatate, sustinem ferm si neconditionat drepturile tuturor copiilor la sanatate si accesul lor liber la servicii medicale garantate de lege de aceeasi calitate, atat in mediul urban cat si in mediul rural, prin infiintarea cabinetelor de medicina scolara in gradinitele si scolile din mediul rural, unde acestea lipsesc aproape cu desavarsire (3-4% din angajatii retelei de medicina scolara si 0% dintre medicii dentisti scolari din tara isi au locul de munca in mediul rural, in timp ce aproape 48% din copiii 0-14 ani traiesc si sunt scolarizati in mediul rural) si reducerea deficitului de personal existent in orasele mici, dar si in unele orase mari (Arad, Brasov, Sibiu).
Totusi, sunt si forme de cancer cum este cel foliculo-papilar - un neoplasm tiroidian - care este vindecabil 100%, spune profesorul doctor Constantin Dumitrache de la Institutul National de Endocrinologie C.I.Parhon.
Magiunul de prune Topoloveni impreuna cu dulceturile Topoloveana sunt Furnizori al Casei Regale a Romaniei, produse multiplu premiate Superior Taste Award de catre Institutul pentru Gust si Calitate Bruxelle si ale institutului Monde Selection.
Este avertismentul comun al celor 250 de specialisti in bolile ficatului reuniti la Institutul Pasteur din Paris in cadrul primului simpozion international consacrat NASH.
Este baza unei teorii privind igiena, dezvoltata in ultimii ani, care sugereaza o legatura intre cresterea frecventei bolilor alergice si o scadere a incidentei patologiilor infectioase in tarile dezvoltate. Cercetatorii de la Institutul Pasteur explica acest fenomen intr-un articol publicat in revista Science, numarul din 9 iulie.
Meduzele au un mucus cu ajutorul caruia pot epura apele de nanoparticulele, pe care nici un sistem de filtrare nu reuseste sa le retina, potrivit reultatelor unei cercetari realizate de Institutul National pentru Sanatate si Cercetare (INSERM) din Franta.
Magda Marincovici) O substanta creata de cercetatorii elvetieni si francezi (Institutul de neurologie al Universitatii din Zurich si Institutul pentru biologia si chimia proteinelor al Universitatii din Lyon) a reusit sa blocheze infectia la rozatoare prin prioni.
Magda Marincovici ) In tara noastra, pana in prezent, s-au realizat cu ajutorul celor 7 roboti da Vinci din Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara, aproximativ 1.700 de operatii, dintre care 1.000 la Institutul Clinic Fundeni, subliniaza prof.
La 1 decembrie, ea a fost programata la o interventie chirurgicala de exceptie la Institutul Gustave-Roussy Villejuif (Paris): o dubla mastectomie preventiva, urmata imediat de reconstructie mamara.
google-analytics.com