Cautare

1782 de rezultate pentru "cod fiscal" (3.42 secunde)
Mai avem de munca la Codul Fiscal Consultantii financiari din cadrul firmei TPA Horwath Romania sustin ca actualul Cod Fiscal este mult prea greoi chiar si pentru specialisti. "Avem un Cod Fiscal foarte greu de citit si mai ales de inteles, chiar si pentru specialisti.
Mai avem de munca la Codul Fiscal Consultantii financiari din cadrul firmei TPA Horwath Romania sustin ca actualul Cod Fiscal este mult prea greoi chiar si pentru specialisti. "Avem un Cod Fiscal foarte greu de citit si mai ales de inteles, chiar si pentru specialisti.
Cota standard de TVA va scadea la 20% de la 1 ianuarie 2016 si la 18% de la 1 ianuarie 2018 Cota standard de TVA va scadea de la 24% la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016 si la 18% incepand cu 1 ianuarie 2018, a anuntat miercuri ministrul Finantelor Publice, Darius Valcov, in cadrul sedintei de Guvern in care au fost prezentat proiectele de modificare pentru Codul Fiscal si Codul de procedura Fiscala.
3, „In situatia in care domiciliul fiscal nu se poate stabili (…), domiciliul fiscal este locul in care se afla majoritatea activelor”.
Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat ca parlamentarii partidului vor vota in Parlament impotriva proiectului de lege privind modificarea Codului Fiscal aprobat in ultima sedinta de Guvern.
Nici nu s-a uscat bine cerneala pe mult hulita Ordonanta de Urgenta 58 din 2010 a Guvernului, act normativ a carui aplicare haotica stiti bine la ce isterie generala a condus, la ce balbaiala in aplicarea ei si la ce umilinte pentru bietul contribuabil, ca o alta veritabila "stihie a naturii", tot un proiect de modificare prin Ordonanta de Urgenta a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal ameninta sa se pravaleasca bolovanos peste capul nostru.
Plenul Camerei Deputatilor a adoptat ieri, in calitate de camera decizionala, cu 127 de voturi pentru, 96 de voturi si o abtinere, modificarile la Codul Fiscal propuse de Guvern.
Proiectul de modificare a Codului Fiscal va fi finalizat pana la 1 iunie astfel incat sa se respecte prevederea potrivit careia orice modificare fiscala sa fie anuntata cu cel putin sase luni inainte de aplicare, a declarat premierul Calin Popescu-Tariceanu la o intalnire cu reprezentantii investitorilor straini in Romania.
Folosindu-se de noul Cod Fiscal, Ministerul Finantelor umfla facturile cu o acciza calculata la o valoare de mult apusa.
Potrivit declaratiilor primarului Dumitru Nicolae, schimbarile privind taxa notariala din noul Cod Fiscal provoaca pagube de circa 5 milioane de lei bugetului local al municipiului Galati.
Potrivit actualului Cod Fiscal, acciza la mia de tigarete va creste la 1 iulie de la nivelul actual de 43 de euro la 50 de euro.
Potrivit actualului Cod Fiscal, acciza la mia de tigarete va creste la 1 iulie de la nivelul actual de 43 de euro la 50 de euro.
Orice persoana fizica ce desfasoara sau intentioneaza sa desfasoare activitati in scopul obtinerii de venituri va fi considerata ca desfasoara activitati economice si va deveni persoana impozabila din punct de vedere TVA si va trebui sa se inregistreze si sa obtina cod fiscal.
Desi termenul limita de depunere a declaratiilor si de achitare a impozitelor expira maine, functionarii publici inca nu stiu cum se aplica noile norme ale Codului Fiscal si se contrazic in declaratii.
copie dupa registrul agricol si un certificat fiscal in care sa se specifice ca SC A BALDOVINES TI SRL nu figureaza cu nici un fel de datorie. ... Si Codul Fiscal prevede la articolul 75 aceeasi obligatie din partea arendatorului.
Se considera a fi un ministru al finantelor de sacrificiu, al carui mandat este doar sa implementeze noul Cod Fiscal si sa se asigure ca tintele financiare ale acestui an vor fi atinse.
Garantiile trebuie constituite in termen de cel mult 30 de zile de la data comunicarii acordului de principiu si pot fi sub forma de consemnare de mijloace banesti la o unitate a Trezoreriei Statului, scrisoare de garantie bancara, bunuri proprietatea contribuabilului in vederea instituirii masurilor asiguratorii, cat si bunuri proprietate a unei terte persoane, libere de orice sarcini, in baza unui contract de garantie reala, in favoarea organului fiscal competent, pentru executarea obligatiilor fiscale ale contribuabilului, pentru care exista un acord de esalonare la plata.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a elaborat un proiect de act normativ privind reglementarea procedurii de schimbare a domiciliului fiscal cand acesta coincide cu sediul social al contribuabililor.
Romania a semnat pactul fiscal european Un numar de 25 state UE, inclusiv Romania, au semnat pactul fiscal european, care prevede in principal reglementari fiscale pentru echilibrarea bugetelor si coordonarea politicii economice la nivel european.
In situatia in care contribuabilul nu cunoaste suma care poate fi virata, nu completeaza rubrica "Suma", caz in care organul fiscal va calcula si va vira suma admisa.
google-analytics.com