Cautare

1782 de rezultate pentru "cod fiscal" (4.05 secunde)
Actiunea "Organizarea examenului pentru dobandirea calitatii de contabil fiscal" a avut loc, urmand ca Regulamentul de organizare si functionare a CCF sa fie aprobat. ... De asemenea, ei pot desfasura si expertize contabile, audit financiar, instruire si perfectionare in domeniul fiscal.
De asemenea, prin sectiunea a III-a a acestei ordonante au fost aduse modificari si completari OG 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal.
Microîntreprinderile vor plati un impozit mai mare cu 0,5%, iar unii români din strainatate nu scapa de impozit nici anul acesta.Modificarile aduse Codului fiscal, valabile de la 1 ianuarie 2008, îi lasa cu mai putini bani în buzunar pe angajatii competitivi si muncitori.
Firmele romanesti nu mai au obligatia de a inregistra in Romania contractele incheiate cu firmele straine sau cu persoanele fizice nerezidente pentru activitati derulate in afara tarii, potrivit normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal, modificate de Guvern.
Smaranda Scridon, sefa DGF Bihor, informeaza ca, avand in vedere modificarile legislatiei fiscale in vigoare, persoanele fizice care au realizat, in anul fiscal 2007, castiguri din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare nu mai au obligatia declararii acestor castiguri in luna ianuarie 2008 si deci nu mai au obligatia depunerii la organul fiscal a "Declaratiei privind impozitul datorat pe castigul din transferul titlurilor de valoare, altele decat titlurile de participare la fondurile deschise de investitii si partile sociale".
"Potrivit Codului Fiscal, de la 1 ianuarie 2008, persoanele fizice care efectueaza tranzactii imobiliare mai mari de 35.000 de euro, iar tranzactiile au caracter de continuitate trebuie sa se înregistreze ca platitoare de TVA si sa emita factura.
65/1994, potrivit caruia expertii contabili puteau executa si lucrari cu caracter fiscal, a fost, in mod expres, abrogat prin art. 26 din OG nr.71/2001, act normativ ulterior si care reglementeaza profesia consultantului fiscal ca profesie libera, distincta de celelalte, cu un statut clar si bine conturat".
  Avataruri legislative Unii dintre reprezentantii sistemului fiscal sustin ca vanzarea firmelor cu datorii este portita de scapare lasata de legislatia in domeniul combaterii evaziunii fiscale.
Senatorul PSD de Sibiu Viorel Arcas a sustinut in Senat o declaratie politica intitulata "Bonul fiscal pentru legatura de ceapa, chintesenta politicii anti-criza a PD-L", pe care o puteti citi in continuare.
Sistemul fiscal de la ei nu s-a modificat de zece ani, in timp ce la noi, numai anul acesta, Codul Fiscal s-a schimbat de trei ori. ... "Mutarea in Bulgaria, o tara atractiva si stabila din punct de vedere fiscal, reprezinta un fenomen care va lua amploare anul viitor.
Problema pe care o are acum Guvernul este ca, asa cum se precizeaza in legea responsabilitatii fiscal-bugetare, nu are voie sa mareasca bugetul de salarii peste suma anuntata initial in bugetul pe 2012, ceea ce ar echivala cu o majorare de numai 6,8% timp de jumatate de an, conform calculelor gandul , respectiv cu noua puncte procentuale sub nivelul necesar reintregirii salariilor bugetarilor.
Pragul afacerilor peste care se plateste TVA va creste la 65.000 de euro, limitarea dreptului de deducere a TVA la achizitia de vehicule, in unele situatii, va fi eliminata, iar pacura va fi marcata si colorata, pentru reducerea evaziunii, potrivit unui proiect de modificare a Codului Fiscal.
De la 1 ianuarie 2018, in cazul contribuabililor persoane fizice, care in anul fiscal precedent au obtinut venituri din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, din asocieri cu persoane juridice, din investitii sau venituri din alte surse, CAS si CASS se datoreaza astfel:
Estimarile analistilor referitoare la veniturile care vor fi obtinute din vanzarile sistemului de operare Windows Vista in anul fiscal 2008 sunt "mult prea agresive", a declarat directorul general al grupului Microsoft, Steve Ballmer.
In scrisoare, Iliescu ii solicita sefului statului sa utilizeze prerogativele prezidentiale pentru a remedia criza amanarii noului Cod Penal, rezultata din "ambitiile subiective" ale ministrului Justitiei.
Actualul cod al muncii nu mai raspunde nevoilor nimanui. Acest cod al muncii nu este unul al investitorilor straini, cum s-a spus.
In proiectul noului Cod al muncii, Guvernul a retinut o propunere a sindicatelor, privind perioada de reabilitare a angajatilor sanctionati pentru abateri, au declarat, luni, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.
Premierul Emil Boc a cerut parlamentarilor sa accepte promovarea noului Cod al Muncii prin angajarea raspunderii, sustinand ca modificarile propuse vor reduce cazurile de munca la negru si vor majora veniturile atrase din taxe varsate la buget, ca urmare a incheierii mai multor contracte de munca.
Inspectia Muncii a anuntat la inceputul acestei saptamani ca in perioada 2 - 15 mai (adica la mai putin de doua saptamani de la intrarea in vigoare a noului Cod al muncii) au fost inregistrate la nivel national 177.746 de noi contracte de munca.
Impreuna cu propunerile recent introduse de modificare a Legii de punere in aplicare a noului Cod Penal, se asteapta ca dispozitiile din noul Cod penal (adoptat de Parlament in 2009 si in curs de intrare in vigoare impreuna cu Legea de punere in aplicare la 1 februarie 2014) sa raspunda cerintelor celor mai multe recomandari.
google-analytics.com