Cautare

177 de rezultate pentru "ardeal" (6.58 secunde)
"Daca primul ministru ar fi venit in Ardeal in alt moment, am fi putut sa-l banuim chiar de intentii pozitive fata de programele de dezvoltare a satelor si oraselor clujene.
Recent, liderul PNL, Crin Antonescu a afirmat ca are semnale de incercari de fraudare a alegerilor de catre PD-L in special in judetele din Ardeal conduse de propriii prefecti, care ar fi facilitat intrarea unor membri democrat-liberali pe locurile de independenti din birourile sectiilor de votare.
Hrebenciuc a declarat, astazi, ca intregul discurs al lui Basescu de la Baile Tusnad a avut ca scop castigarea voturilor romanilor din Ardeal, prin provocarea maghiarilor.
In spatele meu se afla singurul PNTCD care exista, inregistrat juridic, organizatiile puternice din Ardeal si din Bucuresti, iar de cealalta parte se afla sunt cateva persoane - mai degraba ca organizatii, persoane care din interese personale, uneori chiar materiale, il sustin pe fostul presedinte al partidului, Milut", a mai adaugat presedintele PNTCD - aripa Sarbu.
Noul partid, care ar urma sa fie lansat la apa in martie- aprilie 2010, se vrea a fi o replica a defunctului PUNR, Partidul Unitatii Nationale a Romanilor, tot de centru, care a avut o existenta temporara in anii 90, in special in Ardeal, mizand pe cartea nationalismului.
Nu pentru ca este vointa cuiva, ci pentru ca va fi o nevoie a oamenilor, mai ales a celor din Ardeal, a intelectualilor, care nu se simt reprezentati de un anumit standard scazut intelectual al stangii din acest moment", a declarat Vasile Dancu.
In timp ce majoritatea membrilor Biroului Permanent, in frunte cu Ion Iliescu si Adrian Nastase, au dezbatut soarta social-democratiei la Bucuresti, Mircea Geoana si liderii PSD din Ardeal s-au intalnit la Poiana Brasov.
Alegerea unui oras transilvan istoric este menit sa dea un semnal catre electoratul din Ardeal, pe care, asa cum Inpolitics a relatat inca de acum citeva luni, formatiunea lui Oprea doreste sa il cucereasca profitind de "vidul" politic de aici.
Sa vina parlamentarii PDL din Ardeal cum apara interesul romanilor", a replicat Adomnitei. Pedelistul Doru Opriscan s-a scuturat si el de pe haine de predarea istoriei si geografiei in maghiara.
Ilie Sirbu a negociat in secret cu Basescu alianta nedorita cu PDL si impreuna cu asa-zisul grup de la Cluj au facut jocul lui Basescu in Ardeal si la Bucuresti.
Subiectul acestei declaratii, intitulata "Evocarea Dictatului de la Viena tulbura din nou apele in Ardeal", vine in contextul sarbatorii de la Miercurea Ciuc, de sambata 11 septembrie, cand o miscare formata din aproximativ 200 de persoane care se autointituleaza "Miscarea tinerilor din 64 de comitate" cu steaguri si steme ale Ungariei Mari, a sarbatorit cu multa pompa si bucurie intrarea lui Horty in Transilvania, adica ceea ce romanii inca deplang si astazi ca pe o greseala a istoriei.
Presedintele Traian Basescu (foto) a subliniat ieri, in discutia cu omologul sau ungar, ca tara noastra vizeaza acordarea, atat romanilor, cat si minoritatilor, autonomiei comunitatilor fata de puterea centrala, iar Pal Schmitt a precizat ca a cerut un drept de autodeterminare mai mare pentru Ardeal.
Presedintele Traian Basescu (foto) a subliniat ieri, in discutia cu omologul sau ungar, ca tara noastra vizeaza acordarea, atat romanilor, cat si minoritatilor, autonomiei comunitatilor fata de puterea centrala, iar Pal Schmitt a precizat ca a cerut un drept de autodeterminare mai mare pentru Ardeal.
Liderul deputatilor PSD a sustinut ca noul demers indreptat impotriva Guvernului va avea sanse reale sa fie adoptat de Parlament, bazandu-se pe ideea ca "cetatenii vor afla ce se va intampla o data cu aplicarea acestei legi nu numai legat de cadrele care isi desfasoara activitatea in invatamant, dar mai ales de efectele pe care aceasta lege le va avea pe termen lung in Ardeal".
Noi nu putem decat sa fim seriosi, nu acum ca suntem in Ardeal, dar asa e PSD, ori suntem aliati, ori suntem dusmani.
Sefa la Dezvoltare a facut in doar 24 de ore un mini-turneu in Ardeal, dupa care s-a intors la Bucuresti, si cu marca deja inregistrata la OSIM "Eu iubesc B." l-a atacat usor pe actualul sef al acestuia, primarul general Sorin Oprescu.
cei care vin dinspre Ardeal ii injura pe bucuresteni ca dau buzna "la munte" si le ocupa lor drumul; cei care vin dinspre Bucuresti ii injura pe ardeleni ca tusti si ei spre Capitala;
De aceea, eu cred ca UDMR trebuie sa-si schimbe politica, are nevoie de o reintoarcere la electoratul maghiar din Ardeal - uitati-va cat de rar se intalnesc conducatorii UDMR cu oamenii - nu exista comunicare, exista nemultumiri care trebuie rezolvate, trebuie reconstruite aceste sectii locale ale UDMR si trebuie sa ne pregatim pentru alegerile de anul viitor".
‘Decizia de excludere a lui Marius Lazar a fost luata ca urmare a faptului ca acesta a organizat mai multe intalniri cu membrii PSD din Ardeal, intalniri in cadrul carora ar fi lansat ideea constituirii unui grup opozant fata de actuala conducere a partidului.
Conform acestora, la intalnirea de la hotel Ramada au participat aproximativ 40 de persoane, majoritatea celor prezenti fiind din Ardeal.
google-analytics.com