Agerpres informeaza: Organizatia PSD Arad a votat in unanimitate, joi seara, excluderea din partid a fostului lider al organizatiei, Marius Lazar.
‘In cadrul sedintei Biroului Politic Judetean al PSD Arad, care a avut loc joi seara, s-a propus excluderea din partid a fostului presedinte Marius Lazar, propunerea fiind votata in unanimitate‘, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Dorel Caprar, presedintele PSD Arad.
‘Decizia de excludere a lui Marius Lazar a fost luata ca urmare a faptului ca acesta a organizat mai multe intalniri cu membrii PSD din Ardeal, intalniri in cadrul carora ar fi lansat ideea constituirii unui grup opozant fata de actuala conducere a partidului. De asemenea, Marius Lazar este banuit ca ar fi incercat ruperea acelui grup din PSD, cu intentia de a forma un alt partid‘, a mai precizat Dorel Caprar.
El a mentionat ca decizia nu are nicio legatura cu scrisoarea postata joi, pe blogul personal, de fostul lider al PSD Arad.
In cazul in care va dori sa conteste excluderea sa din partid, fostul presedinte al PSD va putea face acest lucru la Curtea de Arbitraj a partidului, initial la Arad si, dupa caz, la conducerea centrala a PSD.
Propunerea de excludere va fi transmisa Organizatiei Municipale a PSD si ulterior filialei din care face parte Marius Lazar, a precizat liderul PSD Arad.
Marius Lazar i-a trimis joi o scrisoare presedintelui PSD, Victor Ponta, in care afirma ca acesta se afla pe aceasta functie dar ‘nu este inca presedintele partidului‘. El ii da o serie de sfaturi lui Victor Ponta, sustinand ca ‘are dreptul sa faca acest lucru‘ in contextul si-a consacrat ‘20 de ani pentru stanga romaneasca‘.
‘Draga Victore (...), am impresia ca tot ceea imi spuneai in seara congresului in spatele prezidiului si anume ca ‘nu o sa ma lase astia sa fiu presedinte‘ te obsedeaza si azi si te ‘face‘ sa mergi din greseala in greseala. Ai fost ales de jumatate din partid ca sa fii presedintele tuturor social-democratilor nu ca sa excluzi, suspenzi sau sa intimidezi cealalta jumatate! Sunt colegii tai, nu dusmanii tai! (...) Ai fost ales in fruntea partidului sa il pastrezi mare si puternic, nu sa il faci mic si sa il pui, vrand-nevrand in cosul liberalilor!‘, spune Marius Lazar in scrisoarea sa.
El sustine, in document, ca ‘razboiul lui Ponta impotriva celor in stare sa aduca voturi mai vechi sau mai noi pentru PSD si USL il pune pe acesta intr-o lumina proasta‘.
‘Fii presedintele tuturor social-democratilor! Inca nu e tarziu! Aduna toate valorile in jurul tau! Pune-ti in valoare toti colegii care au facut performanta si care au cu adevarat ceva de spus! Repune Statutul in functie, in litera si in spiritul sau si mai cu seama in spiritul social-democratiei europene! Recreaza spatii de dezbatere autentica in partid, incurajeaza critica constructiva si vei avea de castigat! Nu ne mai invrajbi intre noi! Nu mai imparti partidul intre social-democrati buni si social-democrati rai, dupa pofta ranchiunilor tale! Renaste increderea in PSD si in destinul sau politic a celeilalte jumatati de partid care nu te-a votat la Congres‘, spune fostul lider al PSD Arad.
El a criticat, in scrisoare, ‘mazilirea lui Mircea Geoana si suspendarea din PSD a senatorului Ion Toma‘.
‘Ma asteptam sa conduci direct o campanie coerenta impotriva Codului Muncii de dreapta propus de guvern. Nimic din toate astea! Nici o batalie asumata in afara motiunilor de cenzura esuate cel putin pana acum! Nici o victorie de fond. Doar victorii de carton si ceara. Mazilirea lui Geoana. Suspendarea lui Toma. (...) Nu trebuie sa te supere asta ! Doar trebuie sa iei in serios ceea ce spun oamenii! Vrei sa fii multi ani conducatorul PSD, mai cu seama ca ai renuntat la visul prezidential pentru 2014! E dreptul tau! Dar da-ti o sansa reala! Nu te submina singur!‘, conchide Marius Lazar in scrisoarea sa catre presedintele PSD.