Cautare

286 de rezultate pentru "minerale" (3.24 secunde)
In ultimul an, Romania a mai exportat produse metalurgice, 15,2%, produse minerale (produse petroliere, minereuri, carbuni, ciment, sare) cu o pondere de 7,4% si incaltaminte si articole similare de 6,7% din totalul volumului de export.
Insa, lana contine impuritati minerale si vegetale, care de obicei sunt inlaturate de la din compozitie. Exista mai multe tipuri de lana, cea folosita pentru pulovere care este semifina si uneori deranjeaza pielea, provocand mancarimi si alergii.
Potrivit actului normativ, rezerva este constituita prin aplicarea cotei de maximum 35% asupra pretului de referinta al tonei de titei extras si asupra pretului de referinta pentru gaze naturale, stabilite de Agentia Nationala a Resurselor Minerale (ANRM).
Reprezentative au fost si exporturile de produse metalurgice, produsele minerale si petroliere, incaltamintea si articolele similare, mijloacele si materialele de transport, toate acestea aducandu-le firmelor romanesti incasari de peste 6.115 milioane de euro.
Produsele minerale, petroliere si produsele metalurgice au contribuit la valoarea importurilor cu mai mult de 5.082 de milioane de euro.
Potrivit statisticilor furnizate de Societatea Nationala a Apelor Minerale din Romania (SNAM), productia de apa minerala din surse SNAM s-a ridicat in 2004 la 994 de milioane de litri, in scadere cu 14 milioane litri (1,4 la suta) fata de anul anterior, cand s-a cifrat la 1.008 milioane de litri, dar de circa cinci ori mai mare fata de 1991, an in care productia a fost de 205 milioane de litri.
De altfel, trebuie spus ca autoritatile au negociat cu reprezentantii FMI majorarea accizelor la uleiuri minerale, tutun si alcool cu trei luni mai devreme fata de termenul initial.
De altfel, trebuie spus ca autoritatile au negociat cu reprezentantii FMI majorarea accizelor la uleiuri minerale, tutun si alcool cu trei luni mai devreme fata de termenul initial.
Ministrul a anuntat totodata ca vor mai fi privatizate o serie de mine, S.N. Ape Minerale (SNAM), S.N. Sarii si mai multe filiale ale Romarm.
Notorietatea de care se bucura Grupul de firme European Drinks & Food nu se datoreaza numai calitatii superioare a renumitelor sale bauturi racoritoare si alcoolice, ape minerale sau produse alimentare fabricate pe modernele platforme industriale din Bihor, ci si dublei calitati de cel mai mare angajator si contribuabil privat din Romania, pe care si-o revendica gratie numarului mare de salariati in toata tara, dar si celor peste 3.600 de miliarde de lei virate numai anul trecut la bugetul consolidat al statului.
Agentia Nationala pentru Resurse Minerale va definitiva pana la 15 aprilie 2005 lista perimetrelor de exploatare ce vor fi oferite in cursul lui 2005, potrivit datelor furnizate de ANRM.
La acest rezultat statistic a contribuit si realizarea de productii mai scazute determinate de numarul mai mic de zile lucratoare din luna februarie in activitati precum minerit, fabricarea articolelor de imbracaminte, prelucrarea lemnului si a produselor din lemn, edituri, poligrafie si reproducerea pe suporti a inregistrarilor, fabricarea substantelor si a produselor chimice, fabricarea altor produse din minerale nemetalice, industria de mijloace ale tehnicii de calcul si de birou, industria de echipamente pentru radio, televiziune si comunicatii, productia de mobilier, activitatile din hoteluri si restaurante, transporturi terestre.
Japonezii vor sa importe din tara noastra vinuri, ape minerale, branzeturi, miere de albine si in special “produse biologice“, a declarat ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur.
Tarifele aplicate in activitatea de transport al titeiului, gazolinei, condensatului si etanului, pentru toate sursele de aprovizionare din tara, se ridica la 32,58 lei noi pe tona (325.815/tona), potrivit unui ordin al presedintelui Agen-tiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM).
Tomi a precizat ca in prezent mai multe antrepozite fiscale de depozitare pentru uleiuri minerale (carburanti - n.r.) au datorii la stat, si daca nu si le achita nu vor mai primi autorizatie.
Ministerul Economiei si Comertului si-a prezentat strategiile in domeniu prin secretarii de stat Darius Mesca (energie) si Ionel Mantog (resurse minerale).
Grupul Rompetrol, prin Divizia de Explorare si Productie (Upstream), a castigat prin licitatie, de la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM), concesiunea de exploatare a gazelor naturale de la Golesti, judetul Arges, situata in apropierea retelei nationale de distributie a gazelor, la circa 5 kilometri de Pitesti.
Conform oficialului ANAF, rafinariile vand cantitati mari de uleiuri minerale, pentru care nu platesc accize, iar aceste substante sunt apoi combinate de micile benzinarii care le vand drept carburant.
Prime de asigurare de 20 de euro pe an Administratia si Internele, Mediul, Transporturile si Agentia pentru resurse minerale sunt institutiile care urmeaza sa se ocupe de proiectul privind asigurarea obligatorie a locuintelor.
Romania a importat produse minerale de 1,497 miliarde de euro, in crestere cu 35,4%, aceasta categorie avand o pondere de 17,5% in total.
google-analytics.com