Cautare

113 de rezultate pentru "hiv" (7.88 secunde)
In cadrul evaluarii periodice a starii de sanatate ar trebui sa facem si teste privitoare la HIV, hepatita B si C, ne recomanda prof.
Din punct de vedere epidemiologic, se stie ca hepatita C este o afectiune pandemica si ca este de cinci ori mai raspandita decat infectia cu HIV.
Acest tip de sarcom se dezvolta la persoanele care sunt infectate cu HIV, virusul care cauzeaza SIDA. O persoana HIV pozitiva nu are neaparat SIDA.
- Ce progrese sperati sa realizati in domeniul HIV-SIDA prin Centrul Roman HIV-SIDA? ... - Care este trendul HIV-SIDA in ultimii 30 de ani, in Romania?
Si asta, pentru ca in farmaciile din Franta a fost pus la vanzare pentru prima data dispozitivul medical intitulat Autotestul HIV”, produs de compania AAZ, care depisteaza virusul HIV chiar si la persoanele care sunt doar purtatoare si nu sunt infectate.
- susceptibilitatea pentru infectia fungica unghiala (care nu este pe deplin inteleasa) sau un istoric de infectii micotice - sistem imun deficitar, consecinta infectiei cu HIV (virusul imunodeficientei umane), diabet zaharat, cancer sau tratament imunosupresiv cu corticosteroizi - insuficienta circulatiei periferice (secundara inaintarii in varsta, sau altor boli) - varsta, persoanele mai in varsta de 60 de ani sunt predispuse pentru a dezvolta onicomicoze - sexul masculin.
Societatea de Boli Infectioase si HIV/SIDA si Asociatia SOS Drepturile Pacientilor demareaza o noua campanie de testare gratuita pentru depistarea Hepatitei C:
Democratul a dat exemplul Mangaliei, acolo unde doar doua familii din cele 35 care au in componenta o persoana infectata cu HIV primesc ajutoare sociale.
Pentru anul 2008 vor primi cate 89 de lei pe luna pentru fiecare beneficiar organizatiile ARAS - Filiala Constanta, pentru serviciile oferite persoanelor infectate cu HIV/SIDA si copiilor strazii, Fundatia Copiii in Dificultate, pentru Centrul de Plasament Sfantul Laurentiu din Cernavoda, care ajuta copiii si tinerii infectati cu HIV/SIDA si Fundatia pentru o Viata mai Buna pentru Centrul de zi Constanta care ofera tinerilor cu handicap servicii de reabilitare si recuperare.
HIV se poate transmite si prin sexul oral Specialistii din domeniu sustin ca sunt multe cazuri in care virusul HIV a fost transmis prin sexul oral.
Se vorbeste din ce in ce mai mult de vindecarea functionala, aceasta vindecare functionala face apanajul infectiei cu virusul hepatic B, dar din ce in ce mai mult incepe sa faca apanajul si pacientilor infectati cu HIV.
"In Romania, noi avem in calcul o serie de patologii, cum este cea a HIV-ului, unde, de exemplu, tesutul grasos se mobilizeaza si se plaseaza dintr-o parte in alta, afectand in special organele interne.
Aceste realitati au deteminat Societatea Romana de Boli Infectioase si HIV/SIDA, Societatea Romana de Gastroenterologie si Hepatologie, impreuna cu Fundatia Renasterea, sa sustina programul national "Stop hepatita".
prevalenta mare a tuberculozei si tuberculozei rezistente la medicamente (MDR-TB), dar si a altor boli transmisibile si netransmisibile, cum sunt HIV/SIDA, hepatita cronica B si C.
prevalenta mare a tuberculozei si tuberculozei rezistente la medicamente (MDR-TB), dar si a altor boli transmisibile si netransmisibile, cum sunt HIV/SIDA, hepatita cronica B si C.
Noul tratament are capacitatea de a distruge armele de atac al HIV. ... Noul medicament reprezinta o speranta pentru pacientii cu HIV/SIDA, fiind o alternativa la tripla terpapie.
Magda Marincovici) Cercetatorii americani de la Univesitatea Norhwestern, in parteneriat cu ong-ul Conrad, lucreaza de aproape 5 ani la un inel vaginal care asigura protectie fata de infectiile cu transmitere sexuala, HIV si herpes, scrie site-ul 20 minutes.
Daca acest proces ar putea fi exploatat, ar putea oferi o modalitate de a elimina sau de a vindeca eficient HIV, spun expertii.
pe 9 februarie 1999, autoritatile libiene au retinut mai multi cetateni bulgari (personal medical) ce lucrau la Spitalul Al-Fatih din localitatea Benghazi, iar un an mai tarziu, in februarie 2000, la un Tribunal al Poporului libian, a inceput un proces in care au fost inculpati sase bulgari, un libanez si noua libieni - sub o acuzatie foarte grea, anume aceea ca ar fi infectat cu virusul HIV 393 de copii libieni in spitalul mai sus amintit.
Sa nasti 7 copii si sa afli la al optulea ca ai HIV pare ceva greu de crezut acum.
google-analytics.com