In timp ce pentru unele cupluri sexul oral este un subiect tabu, pentru altele este una dintre experientele necesare pentru o viata sexuala normala. Si cand vine vorba de actul sexual oral, partenerii trebuie sa stie ca sunt expusi unor riscuri.
Conform rezultatelor unui studiu recent realizat, oamenii de stiinta americani au afirmat ca sexul oral poate avea urmari grave asupra sanatatii. Anumite boli si virusuri ce pot fi contractate prin intermediul actului sexual oral pot avea efect daunator nu numai asupra sanatatii fizice, ci si a celei psihice. Insa toate aceste situatii pot fi evitate daca actul sexul este unul protejat.

HIV se poate transmite si prin sexul oral

Specialistii din domeniu sustin ca sunt multe cazuri in care virusul HIV a fost transmis prin sexul oral. Daca unul din parteneri are gingiile mai sensibile sau chiar răni prin care sangereaza, riscul de transmitere este mult mai mare. Virusul din lichidul seminal poate sa intre in contact cu sangele din zona gingiilor. Astfel virusul poate ajuge in circulatia sangvina. Pentru a te proteja poti folosi prezervativ cu aroma de fructe (zmeura, banana, capsuni).

Sfat: Protectia este cu atat mai necesara in situatiile in care partenerul este strain.

Atentie la virusul HPV si cel hepatitic!

Un alt virus ce poate fi transmis prin intermediul sexului oral neprotejat este si virusul HPV sau Papilloma virus. Virusul se poate transmite daca unul din parteneri este infectat si sufera de veruci genitale, asemanatoare negilor. Atentie trebuie acordata si in cazul in care unul din parteneri sufera de herpes genital. Acesta poate ,,trece" tot prin intermediul sexului oral. Odata contactat, virusul herpetic (atat cel de la nivelul gurii, dar si cel din zona genitala) recidiveaza, de regula cand sistemul imunitar este mai slabit. Partenerii trebuie sa fie atenti si atunci cand vine vorba ca unul dintre ei să sufere de gonoree, chlamydia (infectie bacteriana produsa de bacteria Chlamydia Trachomatis), fie virusul hepatic B sau C. Si sifilisul poate fi transmis pe aceeasi cale. Boala se manifesta prin prezenta unor pete rosii pe penis.
Continuare pe clicksanatate.ro