Cautare

732 de rezultate pentru "muzeul de geologie" (3.04 secunde)
Muzeul Dunarii de Jos este o institutie publica de cultura, cu personalitate juridica, de importanta judeteana si regionala, aflata in serviciul societatii, care colectioneaza, conserva, cerceteaza, restaureaza, comunica si expune, in scopul cunoasterii, educarii si recrearii, marturii materiale si spirituale ale existentei si evolutiei comunitatilor umane, precum si ale mediului inconjurator.
Observator de Calarasi informeaza: S-a deschis sesiunea internationala de comunicari stiintifice, la Muzeul Dunarii de Jos Sala de sedinte a Consiliului Judetean Calarasi a gazduit miercuri, 28 septembrie 2016, deschiderea celei de-a XVI-a editii a sesiunii internationale de comunicari stiintifice, intitulata CULTURA SI CIVILIZATIE LA DUNAREA DE JOS.
- 1956 - A absolvit in Bucuresti Scoala Medie de Arte Plastice - 1966 - Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu Bucuresti, Profesori Ignat Bernarik, Spiru Chintila, Ion Popescu Negreni, Gheorghe Saru si Catul Bogdan.
Muzeul Satului atrage sute de mii de vizitatori.
Muzeul National de Geologie sarbatoreste pe 18 mai 2013 in intervalul orar 10.00-23.00, Ziua Internationala a Muzeelor si Noaptea Europeana a Muzeelor. ... Dedicat copiilor pasionati de lumea preistorica, atelierul va fi organizat in două
Bucharest City Tour are pagina de internet In mai, incepe un nou sezon Bucharest City Tour. Cu o luna inainte de intoarcerea autobuzelor supraetajate pe strazile Capitalei, RATB a creat o pagina speciala de internet pentru traseul turistic.
Pe langa aceasta, vizitatorii vor fi intampinati cu expozitia temporara de sculptura in piatra "Mari Adormite- pietre, fosile, arta". Mircea Tocaci, artist plastic, alaturi de Muzeul National de Geologie, propune o fabuloasa incursiune in depozitele marine de varsta cretacica de pe Valea Teleajenului.
Cel mai complet ghid al pietrelor pretioase, fine si de podoaba, cu prezentari generale si aplicatii profesionale, cu peste 1.250 de ilustratii, tabele, macro si microfotografii, "Gemologie practica - identificarea pietrelor pretioase", a fost lansat recent la Muzeul National de Geologie.
Cum va arata Muzeul Comunismului din Romania Interviu cu Vladimir Tismaneanu, presedintele Consiliului stiintific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului Acum o saptamana, PDL a anuntat ca se va infiinta Muzeul Comunismului langa Parcul Carol, in Hala Filaret.
Muzee "rusinoase" de pe mapamond (Autor: ADRIAN-NICOLAE POPESCU) V-am prezentat in numarul precedent al "Magazinului" o serie dintre cele mai bizare si poate socante muzee din lume, mentionand ca ele sunt de fapt cu mult mai numeroase si cel putin la fel de interesante.
Vara Cristalelor, cea mai importanta expozitie cu vanzare de bijuterii, cristale, pietre pretioase si semipretioase din cursul anului, ajunge la a-VII-a editie. In mod traditional, aceasta expozitie este cea mai importanta manifestare de acest gen din tara noastra.
Anamaria Vidu participa la targul de cristale din curtea Institului National de Geologie, in acest week-end. La standul ei, care este unul deosebit de mare, gasiti si figurine superbe de pietre - la 10 Ron, bratari si pandantive, coliere de ametist.
Senatorul Sorin Constantin Lazar a sustinut o declaratie politica, de la tribuna Senatului Romaniei, intitulata: Sustinerea orasului Iasi la titlul de Capitala culturala europeana.
In calendarul popular, in aceeasi zi se sarbatoresc Sanzienele, fiinte mitologice care, in imaginatia colectiva, capata infatisarea unor fete invesmantate in ii, purtand pe cap cununi din spice de grau si din sanziene, plante ce infloresc in aceasta perioada.
Muzeul pietrei, unic in Romania. 1.000 de piese de arta taraneasca Undeva in Prahova, la 46 de kilometri de Ploiesti, in comuna Sangeru, se afla muzeul pietrei.
Muzeul Pietrei din Sangeru, vandalizat In timp ce Lucian Avramescu se afla intr-o emisiune la Antena 3 Muzeul Pietrei din Sangeru-Prahova, donatie publica a poetului Lucian Avramescu, a fost vandalizat in noaptea de sambata spre duminica in timp ce poetul discuta la emisiunea Panorama de la Antena 3 despre ultimele ispravi ale lui Traian Basescu.
Festivalul Tarafuri si fanfare, editia a VIII-a, la Muzeul Satului Muzica din vatra satului romanesc de odinioara va rasuna, la sfarsitul lunii august, pe ulitele Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti".
Institutul Cultural Roman din Londra si Muzeul Victoria & Albert (V&A) lanseaza programul "Columna lui Traian 1900:
cele 6 milioane de euro ce trebuie cheltuite anul viitor Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca nu a existat niciodata intentia comasarii unor muzee si ca miza declaratiilor facute de directorul MTR o reprezinta, de fapt, cele 6 milioane de euro care trebuie cheltuite anul viitor pentru Muzeul Taranului Roman.
Intre 30 IULIE - 2 AUGUST, are loc la Cinema Muzeul Taranului Roman FESTIVALUL KINOdiseea ALTFEL. ... 10 lei La intrare se va solicita prezentarea unui act care sa ateste statutul de elev / student.
google-analytics.com