Cotidianul.ro : Muzeul Pietrei din Sangeru, vandalizat
In timp ce Lucian Avramescu se afla intr-o emisiune la Antena 3

Muzeul Pietrei din Sangeru-Prahova, donatie publica a poetului Lucian Avramescu, a fost vandalizat in noaptea de sambata spre duminica in timp ce poetul discuta la emisiunea Panorama de la Antena 3 despre ultimele ispravi ale lui Traian Basescu.
Muzeul Pietrei cuprinde peste o mie de lucrari in piatra cioplite de artisti tarani. Mai multe sculpturi in piatra au fost rasturnate.
Culmea este ca muzeul se afla situat intre sediul politiei si primarie. Muzeul a fost vandalizat de patru indivizi, potrivit poetului.
Poetul ia in calcul fie un gest teribilist, dar nu a exclus dintru-nceput nici varianta ca acesta sa fi fost si un avertisment pentru opiniile sale exprimate liber. Politia a deschis o ancheta.
"Au aparut niste tineri - nu din localitate - care, in noaptea trecuta au fost avertizati de noi pentru tulburari ale linistii publice. Vom studia si inregistrarile camerei de supraveghere de la primarie. Sculpturile n-au fost sparte, ci doar daramate si aruncate in sant", a declarat seful postului de politie din localitate, Marian Minea, citat de jurnalul.ro.