Cautare

1792 de rezultate pentru "ucraina" (5.08 secunde)
Autoritatile romane au sesizat Comitetul de Implementare al Conventiei de la Espoo cu privire la nerespectarea de catre Ucraina a Raportului Comisiei de Ancheta Internationala referitor la proiectul "Bistroe".
Europarlamentarul PSD Adrian Severin a fost ales presedinte al Delegatiei permanente a Parlamentului European pentru relatia UE-Ucraina in sedinta extraordinara a Legislativului European dedicata relatiilor cu acest stat, informeaza un comunicat al Institutului "Ovidiu Sincai".
Fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu a criticat marti declaratiile facute de Traian Basescu in legatura cu Tratatul semnat cu Ucraina.
Presedintele Traian Basescu (foto) a declarat joi ca Romania sustine in continuare procesul de integrare al Ucrainei in NATO, insa a refuzat sa comenteze eventuale consecinte pe care Ucraina le-ar putea suporta in urma scandalului de spionaj anchetat de procurorii romani.
Moscova isi va revizui relatiile cu UE, daca interesele sale in domeniul energetic nu sunt luate in calcul, a declarat luni premierul rus Vladimir Putin (foto), care a apreciat drept absurda organizarea unei reuniuni UE-Ucraina despre gaz, fara participarea Moscovei.
Libia si Ucraina au semnat marti, la Tripoli, acorduri de cooperare mai ales in domeniile nuclear civil si aparare, la incheierea unei vizite a premierului ucrainean Iulia Timosenko (foto). ... "Libia are mai multe oferte de cooperare in nuclearul civil, dar preferam Ucraina", a spus el luni.
Negocierile din ultima perioada pentru acordul cu Ucraina privind micul trafic de frontiera nu au rezolvat principalele aspecte ramase in suspensie, precum perioada de sedere si infiintarea unor noi oficii consulare romane in Ucraina, a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al MAE.
O grupare militanta a femeilor, "Femen", a organizat duminica un protest fata de distrugerea bazelor democratiei in Ucraina, intr-una dintre sectiile de votare din Kiev, unde era asteptat liderul opozitiei Viktor Ianukovici, relateaza Interfax-Ucraina in pagina electronica.
Publicatia face o trecere in revista a evenimentelor istorice din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, scriind ca "la 22 iunie 1941 trupele romanesti, impreuna cu cele germane, au trecut frontiera in URSS ocupand mai tarziu parti considerabile din Moldova si Ucraina, inclusiv Odesa si Nikolaev".
Continutul Declaratiei Politice pe care o prezint in fata Senatului Romaniei se doreste a fi un apel la ratiune pentru rezolvarea, de indata, a situatiei conflictuale din vecinatatea tarii noastre, din Ucraina, prin mijloace exclusiv pasnice, pe baze democratice, respectandu-se vointa poporului ucrainean.
Ucraina, care a apelat la NATO, confruntata fiind cu o criza politica, degenerata intr-un razboi civil, a fost refuzata net, desi politicos, de Alianta. ... Dar asta e una, rezolvarea crizei din Ucraina, alta.
Programul complet al meciurilor de la Euro 2012 TVR 1 a sublicentiat catre Dolce Sport o parte din drepturile de televizare a Campionatului European de fotbal din 2012, din Polonia si Ucraina. ... Ucraina - Suedia (Grupa D, Kiev, ora 21:45) - TVR 1 12 iunie:
Ei au obtinut calificarea in cea de-a doua semifinala a Eurovisionului, care s-a desfasurat in Ucraina. ... Toate aceste tari se aduga tarilor calificate direct in finala (Franta, Germania, Spania, Marea Britanie si Italia - in calitate de mari platitoare), alaturi de tara gazda, Ucraina.
Savin, analist politic, Chisinau Problemele geopolitice interne ale Ucrainei (continuare) Rolul minoritatilor Ucraina este un exemplu clasic de tara, in care o minoritate confesionala activa (galitienii-uniati) domina net scena politica. ... Ucraina reprezinta un mozaic extraordinar de complicat, alcatuit din cele mai diverse si antagoniste elemente etnice si confesionale.
Ucraina Aceasta regiune s-a caracterizat printr-o polietnie rar intalnita in Europa. ... Teritoriile basarabene anexate la Ucraina in anul 1940 (jumatatea de Nord a judetului Hotin si Bugeacului de Sud). ... Policentrismul ucrainean Ucraina este o tara cu mai multe centre. ... Riscurile politice Ucraina este divizata si dupa criteriul confesional.
De asemenea, Uniunea Europeana si Ucraina au semnat partea politica a Acordului de Asociere, marcand astfel sustinerea europeana fata de noile autoritati de la Kiev. ... Recentele evenimente din Ucraina au dus la accelerarea proceselor europene pentru Republica Moldova si Georgia, dar si pentru Ucraina.
IINVAZIE RUSEASCA in Ucraina! ... "Kievul este leaganul formarii statului rus, de aceea exista sensibilitati si de o parte, si de cealalta la nivelul relatiei dintre Ucraina si Rusia. ... S-a constituit statul independent Ucraina la fel ca si statele baltice.
- Ce este acest virus AH1N1 care, iata, a ucis zeci de persoane in Ucraina? ... - Si, totusi, in Ucraina a facut victime. - In momentul de fata, este greu de spus ce este in Ucraina. ... - Dar Ucraina raporteaza la Organizatia Mondiala a Sanatatii numarul deceselor, al cazurilor confirmate?
Un autocar cu 42 de copii si 16 adulti din Ucraina a intrat in copacii de pe marginea drumului, dupa ce soferul ar fi adormit la volan. ... Un autocar cu 42 de copii din Ucraina, implicat intr-un accident in Vrancea.
Statele Unite, cel mai puternic partener strategic, si Ucraina, cea mai importanta tara cu care ne invecinam.
google-analytics.com