O grupare militanta a femeilor, "Femen", a organizat duminica un protest fata de distrugerea bazelor democratiei in Ucraina, intr-una dintre sectiile de votare din Kiev, unde era asteptat liderul opozitiei Viktor Ianukovici, relateaza Interfax-Ucraina in pagina electronica.
Dezbracandu-se pana la brau, cele patru femei au scandat: "Destul cu abuzurile in tara!". Acestea au fost arestate pentru tulburarea ordinii publice.
"Ne-am exprimat astfel protestul fata de ceea ce se intampla in tara", a declarat una dintre femei, Oleksandra Sevcenko.
"Ceea ce s-a intamplat in Ucraina in timpul alegerilor ar putea pune capat democratiei", a declarat aceasta.
Protestatarele nu il sprijina pe nici unul dintre candidatii la presedintie, argumentandu-si optiunea pentru aceata forma de protest prin aceea ca in aceasta sectie urma sa voteze liderul Partidului Regiunilor, Viktor Ianukovici, iar presa va fi foarte bine reprezentata.
Ele au precizat de asemenea ca nu au putut organiza acelasi tip de protest in Dnipropetrovsk, unde va fi prezent celalalt candidat, Iulia Timosenko, pentru ca nu isi permit sa calatoreasca in afara orasului Kiev.