Cautare

152 de rezultate pentru "hiv sida" (3.90 secunde)
In cadrul evaluarii periodice a starii de sanatate ar trebui sa facem si teste privitoare la HIV, hepatita B si C, ne recomanda prof.
Din punct de vedere epidemiologic, se stie ca hepatita C este o afectiune pandemica si ca este de cinci ori mai raspandita decat infectia cu HIV.
Preluand constructiv campania de imbolnavire a lui Traian Basescu de cancer, de ciroza, SIDA si Alzheimer simultan, pe care o duce eroic foaia "Rimare" a bolnavului fericit C.V.
Protejat de casca ce-i venea fest pe test, cu ochelarii ridicati, parea pregatit pentru o infruntare cu nametii, dar gata si de o partida de scuba. Il urmau Eba si Sida, cu harnasamentul adecvat, plus paznicii de la SPP.
Petre Geambasu, Gheorghe Gheorghiu, Mirabela Dauer, Maria Dragomiroiu, Silvia Dumitrescu, Adrian Paduraru, Sida Spataru se numara printre cei care i-au fost alaturi binecunoscutului si indragitului interpret Cornel Constantiniu la lansarea cartii ZAPEZILE COPILARIEI” de CORNEL CONSTANTINIU, Editura PRO Universitaria, Colectia ARTELE SPECTACOLULUI.
Daca ar fi trait in zilele noastre, Freddy Mercury ar fi supravietuit in lupta cu SIDA. ... Pe 24 noiembrie 1991, la o zi dupa ce a recunoscut public ca are SIDA, Mercury a decedat in Kensington, Londra, din cauza bolii sale la varsta de 45 de ani.
- Corespondentul Agentiei nationale de presa Agerpres la Chisinau, Gabriel Apetrii, nu a putut sa intre pe teritoriul Republicii Moldova, jurnalistul fiind intors de la vama Sculeni din cauza ca nu a prezentat un document care sa ateste ca nu este infectat cu HIV/ SIDA.
Scopul acestei campanii este reducerea cazurilor de HIV/SIDA. " Practic, prin reducerea TVA-ului, prezervativele vor fi mai ieftine si mai accesibile, asadar", sustin initiatorii petitiei.
Si sa va cautati de HIV, hepatita B, hepatita C, o radiografie pulmonara, in asa fel incat sa stiti ca nu aveti SIDA, nu aveti hepatita cronica cu virus hepatic B sau C sau tuberculoza.
Astfel, se introduce o noua circumstanta agravanta, prin care oricarei infractiuni i se va imprima un caracter mai grav in cazul in care savarsirea acesteia a avut drept mobil temeiuri de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, gen, orientare sexuala, opinie, apartenenta politica, convingeri, avere, origine sociala, varsta, dizabilitate, boala cronica necontagioasa sau infectie HIV/SIDA.
Reamintim ca una dintre initiativele legislative se refera la persoanele cu HIV/SIDA, mai exact a nevoii de imbunatatire a protectiei sociale a acestor persoane.
In privinta aspectului social al activitatii primariei, in decursul celor 12 luni au beneficiat de ajutor social 150 de familii nevoiase, peste 60 de persoane muncind in acest sens in folosul comunitatii, in timp ce 250 de persoane cu posibilitati financiare reduse servesc masa zilnic la Cantina Sociala, iar alte 50 au beneficiat de ajutoare de urgenta din partea Consiliului Local Mangalia, in valoare totala de 26.500 de lei pentru procurarea de medicamente, interventii chirurgicale, proteze auditive, ochelari de vedere, copii bolnavi de HIV/SIDA.
Pe o alta pancarca se putea citi "Luptati impotriva SIDA la nivel global!". ... Dupa cateva minute, Barack Obama a argumentat ca administratia pe care o conduce a suplimentat fondurile pentru cercetarea in scopul combaterii virusului HIV, sugerand ca este mai mult decat ar fi putut face republicanii.
Fumatul reprezinta cel mai grav factor de risc, ucigand anual peste 6 milioane de oameni la nivel global, mai mult decat HIV/SIDA, tuberculoza si malaria la un loc.
accesul universal la servicii de prevenire si tratament pentru HIV/SIDA; apropierea alesilor de cetateni-accesul la informatia parlamentara (APF); rolul noilor tehnologii in dezvoltarea si consolidarea societatii informationale (APCEMN).
Tot agentiei se vor adresa si cei care au nevoie de ajutor social, ajutor în caz de deces si pentru încalzirea locuintei, dar si de indemnizatii destinate celor cu handicap sau alocatii pentru cei infectati cu HIV sau bolnavi de SIDA.Avantajele si noutatile sistemului constau în faptul ca se simplifica procedura de stabilire a dreptului la prestatii sociale, dar si modalitatea de plata.
Tot agentiei se vor adresa si cei care au nevoie de ajutor social, ajutor în caz de deces si pentru încalzirea locuintei, dar si de indemnizatii destinate celor cu handicap sau alocatii pentru cei infectati cu HIV sau bolnavi de SIDA.Avantajele si noutatile sistemului constau în faptul ca se simplifica procedura de stabilire a dreptului la prestatii sociale, dar si modalitatea de plata.
S-a concentrat pe activitati caritative in combaterea saraciei si a epidemiei HIV/SIDA, prin Fundatia Nelson Mandela. O figura controversata de-a lungul intregii sale vieti, criticii de dreapta l-au denuntat pe Nelson Mandela drept terorist si simpatizant comunist.
Totodata, Desmond Tutu detine numeroase titluri Doctor Honoris Causa, acordate de importante universitati din SUA, Marea Britanie si Germania. In ultimii ani, si-a indreptat atentia spre alte cauze, precum HIV/SIDA, copiii defavorizati sau protejarea mediului inconjurator.
Pentru intocmirea acestui registru ar putea fi folosit modelul HIV/SIDA - care beneficiaza de un program national, de un registru unic, de centre specializate - initiat si derulat la INBI "Matei Bals" apreciat la nivel european.
google-analytics.com