Obisnuita conferinta de presa de luni a Organizatiei Municipale a PD Constanta a fost un bun prilej pentru presedintele acesteia, deputatul Laurentiu Mironescu, de a prezenta cateva detalii legate de ultimele sale deplasari, in Canada si Turcia, in calitatea sa de membru al Adunarii Parlamentare pentru Consiliul Europei. Cele doua dezbateri la care parlamentarul democrat a participat au privit abordarea mondiala a vietii economice si politice, a aratat Laurentiu Mironescu. Deputatul democrat a precizat ca tema dezbaterii din Turcia a fost infiintarea euroregiunii Marii Negre, lucru apreciat de acesta ca fiind foarte important: "Este bine ca lumea este determinata sa infiinteze aceste euroregiuni. Foarte important este ca secretariatul tehnic ar putea fi infiintat in Constanta". Cu un singur lucru nu este insa deputatul impacat sufleteste, si anume cu faptul ca se intentioneaza ca birourile acestui secretariat sa fie organizate la Consiliul Judetean. "Cu asta nu sunt de acord", a spus Mironescu, adaugand ca in cadrul aceleasi dezbateri s-a discutat si despre faptul ca "Marea Neagra este o zona care ar trebui sa fie protejata, pentru ca este o mare inchisa. Este important ca Europa nu-si intoarce fata de la Marea Neagra", a afirmat parlamentarul constantean.

"Daca ar fi dupa mine, as alege sa candidam pe liste separate"

In alta ordine de idei, discutiile pe tema candidaturilor pentru Parlamentul European aduc in prim plan un nou subiect asupra caruia liberalii si democratii nu prea par a fi pe aceeasi lungime de unda. Astfel, daca unii liberali inca sustin ideea unei liste comune, atata vreme cat se pastreaza proportia de 1 la 1, deputatul democrat Laurentiu Mironescu pare convins insa ca lucrurile ar functiona mai bine taman invers. "Daca ar fi dupa mine, as alege sa candidam pe liste separate. Listele comune ne dezavantajeaza pe noi, ca partid. Daca exista un consistent proiect politic legat de Alianta, in care sa revenim la proceduri foarte coerente, ar fi o solutie candidatura pe liste comune. Iar proportia nu ar trebui sa fie de 1 la 1, ci de 2 la 1", a afirmat Mironescu.

Mironescu s-a gandit sa candideze pentru PE, dar... ii e teama de avion

In ceea ce-l priveste, deputatul democrat a declarat ca desi s-a gandit sa candideze la un loc in Parlamentul European, nu crede ca o va face, si asta pentru ca se simte puternic implicat in ceea ce se intampla in Romania. "In plus, sunt presedintele Organizatiei Municipale, o organizatie puternica si importanta. In aceasta calitate am promis unele lucruri pe care vreau sa le duc la bun sfarsit", a spus democratul, adaugand mai in gluma, mai in serios: "Plus ca imi este frica sa zbor cu avionul". Insistand asupra catorva din lucrurile care il retin acasa, deputatul democrat a marturisit, pentru "Replica" de Constanta, faptul ca initiativele legislative ar fi unul dintre acele aspecte asupra carora simte nevoia ca trebuie sa insiste in Romania. Reamintim ca una dintre initiativele legislative se refera la persoanele cu HIV/SIDA, mai exact a nevoii de imbunatatire a protectiei sociale a acestor persoane. De altfel, in acelasi context, deputatul democrat Laurentiu Mironescu a adresat si o interpelare ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu prin care solicita acestuia sa reflecteze la modificarea Ordinului 726/2002 in sensul pastrarii acelorasi criterii de incadrare intr-un grad de handicap pentru tinerii aflati in plasament familial si dupa varsta majoratului. Problema se afla in atentia deputatului mai ales ca, in urma cu trei ani, acesta a botezat o tanara musulmana seropozitiva, in varsta de 16 ani, care in prezent locuieste in Mihail Kogalniceanu, la Casa Ashitanoe