Cristian Tudor Popescu publica in Gandul un articol intitulat "Presa sufera de boala lui Basescu", pe care il puteti citi in continuare.
'Ca o nevasta inselata sistematic toata viata, care urmareste zi de zi cu speranta si dragoste fiecare cuta, fiecare umbra, fiecare pata de pe fata sotului, in asteptarea bolii necrutatoare care sa-l aduca, in sfarsit, neputincios, la mana ei. Asa se comportau aseara televiziunile dupa ce i-au luat urma lui Traian Basescu la spital. Tocsoiala dupa tocsoiala, jurnal dupa jurnal au morfolit "stirea" pana dupa miezul noptii folosind o metoda manipulatorie simpla: daca vorbesti despre sanatatea presedintelui, despre analizele lui bazandu-te pe nimic, dar cu insistenta, daca afisezi la nesfarsit pe ecran "Basescu: Sunt sanatos!", alternand cu "Presedintele a fost la spital", musai sa induci telespectatorului mediu standard convingerea ca "ceva-ceva o fi, un colon, un ficatel, ceva la gat, poate ceva la cap". Boala conducatorului, excitarea poporului. Preluand constructiv campania de imbolnavire a lui Traian Basescu de cancer, de ciroza, SIDA si Alzheimer simultan, pe care o duce eroic foaia "Rimare" a bolnavului fericit C.V. Tudor, hoitarii de presa vor parca o revansa patologica pentru rezultatul alegerilor din decembrie. "De cancer se moare? Da, dar, din pacate, n-are!" e deviza sub care actioneaza distinsii mei colegi intru presa, caci asa ne numim cu totii, ziaristi, ca Eminescu, ‘tu-i neamul nevoii.
La randul sau, Traian Basescu a tinut sa ne demonstreze ca in cele trei luni de aproape silenzio stampa caracterul, cel putin, nu a avut nimic de suferit. Ghiolbania funciara a d-sale e bine sanatoasa: "Sunt mai sanatos decat toti patronii vostri" si-a creat prilejul sa spuna, dupa ce s-a fost "scurs" catre presa ca "serveste" masa cu sotia la restaurant.
Declaratia asta facuta la iesirea din local, cu ranjetele si hahaielile de rigoare, a fost certificatul medical pe care dl Basescu a gasit de cuviinta sa-l prezinte, in replica, natiei.
La insinuarea abjecta a televiziunilor, el raspunde la fel de abject, insinuand ca nenumitii moguli sunt bolnavi.
Ceea ce, avand in vedere si faptul ca cel putin unul dintre acestia sufera de un handicap fizic major, exprima firea d-lui presedinte la fel ca dosul de palma dat copilului care il irita.'