Cautare

18 de rezultate pentru "bpoc" (3.18 secunde)
BPOC ucide, la nivel, global, in medie o persoana la fiecare 10 secunde Bronhopneumopatie cronica obstructia, prescurtat BPOC. ... Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, BPOC ucide, la nivel global, in medie, o persoana la fiecare zece secunde.
BPOC (bronhopneumopatie obstructiva cronica) este o boala de plamani care afecteaza 300 milioane de oameni din intreaga lume si cauzeaza anual moartea a peste trei milioane de oameni.
Aproximativ un milion de romani sufera de BPOC (bronhopneumopatie obstructiva cronica), o boala a plamanilor despre care se estimeaza ca va deveni a treia cauza de deces la nivel mondial, depasind in urmatorii ani diabetul zaharat.
Florin Mihaltan prezinta, in cartea sa, "Studiul de Prelevanta BPOC in Romania", informatii complete despre una dintre primele 3 boli care afecteaza mortal populatia globului.
De la an la an, numarul persoanelor afectate de bronhopneumopatie obstructiva cronica (BPOC) creste alarmant. ... BPOC, boala care ataca nu mai putin de 300 de milioane de oameni de pe glob, poate fi tratata si trebuie diagnosticata din timp.
Aproximativ 1.000.000 de romani sufera de BPOC, o boala a plamanilor despre care se estimeaza ca va deveni a treia cauza de deces la nivel mondial, depasind in urmatorii ani diabetul zaharat.
Burtosii fumatori, expusi bolii de plaman In cazul unei circumferinte de peste 118 cm la barbat si peste 110 la femeie, riscul de BPOC creste cu 72% Supravegheati-va talia!
Ziua Mondiala a BPOC (bronhopneumopatia obstructiva cronica) este marcata anul acesta pe 16 Noiembrie. Cu ocazia Zilei Mondiale a BPOC, Societatea Romana de Pneumologie lanseaza campania Tu stii ce varsta au plamanii tai?. ... Iarasi vorbim despre BPOC?! ... * BPOC este o afectiune cronica pulmonara cu prevalenta in continua crestere:
Magda Marincovici) Cancerul pulmonar si bronhopneumopatia obstructiva cronica (BPOC) ar putea fi detectate printr-un simplu test de halena (aerul expirat din plamani), promit cercetatorii de la University Colorado Cancer Center (SUA) si cei de la Institution Nobel Prize-winning University Technion Haifa (Israel).
Diabetul, hipertensiune, boala cronica de rinichi, BPOC, astmul bronsic, boli urmarite de medicul de familie De la 1 iunie, potrivit contractului-cadru privind asistenta medicala si pachetul de servicii medicale de baza, pentru 300 de diagnostice pacientii nu vor mai fi spitalizati, existand o lista a diagnosticelor pentru care se vor face internari, a anuntat presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Radu Tibichi, la Forumul Medical "Ce ne aduce anul 2014.
Ziua mondiala de lupta impotriva bronhopneumopatiei obstructive cronice (BPOC) se desfasoara in acest an pe 18 noiembrie sub deviza Nu e prea tarziu, tocmai pentru a evidentia masurile pe care oamenii le pot lua in orice moment pentru a-si imbunatati starea de sanatate.
Comorbiditatile cardiovasculare si BPOC-ul; ... Claudiu Manea a discutat despre Comorbiditatile cardiovasculare si BPOC-ul”, afirmand ca afectiunile cardiace asociate cu BPOC sunt prima cauza de deces pentru pacientii in cauza.
Testarile pentru depistarea BPOC (bronhopneumopatie obstructiva cronica a " n.r.) se vor face la cortul special amenajat in Parcul Tineretului, la intrarea Sincai, intre orele 9,00 a " 17,00.
Dintre acesti pacienti cu probleme si risc crescut de boli pulmonare, 46% au fost diagnosticati cu astm bronsic si 54% cu BPOC.
Pentru expertii SEP, este foarte clar ca noile generatii de fumatori vor contribui la marirea brutala a ratei de deces in urmatoarele doua decenii. Decesele provocate de bronho-pneumopatiile cronice obstructive (BPOC) si cancerele pulmonare vor fi majoritare.
Dar daca fumati, s-ar putea sa suferiti de bronho-pneumopatie cronica obstructiva (BPOC), boala inflamatorie ce afecteaza bronhiile, care sunt impiedicate sa absoarba o cantitate optima de oxigen, in asa fel incat sa nu scada nivelul acestuia in sange.
Aceasta descoperire ar putea conduce si la noi tratamente indicate in alte boli inflamatorii pulmonare, cum este bronhopneumopatia cronica obstructiva (BPOC) si bronsita cronica, adauga Paul Kemp, profesor la Universitatea Cardiff.
Asadar, vorbim despre gripa sezoniera si despre faptul ca, in fiecare an, Ministerul Sanatatii si directiile de sanatate publica lanseaza campania de vaccinare impotriva virusului gripal pentru grupele de risc, reprezentate, in principal, de persoanele cu afectiuni cronice de tipul BPOC (bronho pneumopatie obstructiva cronica), cu afectiuni cardiovasculare, neoplazice, diabet zaharat, ciroza.
Mai multi locuitori ai localitatii Baneasa au reclamat, in cursul zilei de ieri, ca deputatul Metin Cerchez s-a aflat in zona, producand, impreuna cu mai multi prieteni, un scandal de proportii.
Mai multi locuitori ai localitatii Baneasa au reclamat, in cursul zilei de ieri, ca deputatul Metin Cerchez s-a aflat in zona, producand, impreuna cu mai multi prieteni, un scandal de proportii.
google-analytics.com